Koronavirusas skriaudžia Klaipėdos moksleivius: izoliacijoje – 58 klasės

Svarbu, Švietimas

Koronavirusas įsisiautėjo Klaipėdos ugdymo įstaigose – šiuo metu saviizoliacijoje jau yra 58 klasės iš 28 mokyklų bei 12 darželių grupių iš 8 įstaigų. Neatmetama, kad į nuotolinį mokymą bus siunčiama ir daugiau moksleivių, nes mokyklose jau prasidėjo testavimas. 

Asociatyvi Klaipėdos jūrininkų ligoninės nuotr.

„Kada Klaipėdai gali prireikti visuotinio nuotolinio mokymo? Ar tiesa, kad jei 50 proc. moksleivių yra saviizoliacijoje, tai jau visa mokykla siunčiama į nuotolį? Koks veiksmų planas Klaipėdoje“, – klausimų antradienį vykusio Sveikatos ir socialinių reikalų komiteto metu pažėrė tokią statistiką išgirdusi politikė Vaida Raugelė.

Klaipėdos visuomenės sveikatos biuro direktorė Jūratė Grubliauskienė tikino, jog labai daug vilčių dedama į testavimą, kuris mokyklose prasidėjo šią savaitę. Tiesa, testuojami tik tie moksleiviai, kurių tėvai sutinka, kad tai būtų daroma. Tokiems moksleiviams atliekami greitieji testai. Jei atsakymas būna teigiamas, toks moksleivis turi vykti į mobilųjį punktą atlikti PGR testą, kad diagnozė būtų patvirtinta ar atmesta.

„Mes tikimės, kad testavimas labai prisidės prie situacijos valdymo. Ugdymo įstaigos gali individualiai pasitvirtinti testavimo grafiką, tad pirmadienį jis buvo atliekamas dviejose mokyklose, antradienį nemažoje dalyje, o trečiadienį bus testuojami likusių mokyklų moksleiviai“, – aiškino J. Grubliauskienė.

Pirmadienį vienoje mokykloje buvo atlikti 309 testai, iš kurių vienas buvo teigiamas, o kitoje – 80 ir viruso nerasta. Antradienį vienoje gimnazijoje buvo atlikta 30 testų, iš kurių du buvo teigiami.

„Iš tų 58 klasių, kurios dabar yra saviizoliacijoje, šią savaitę dalis jau grįžta, tačiau kitos turės į ją išeiti, nes klasėse nustatyta koronaviruso atvejų. Labai greitai stengiamės epidemiologiškai ištirti visus atvejus, dedame visas pastangas, kad virusas mokyklose neplistų“, – tikino J. Grubliauskienė.

Ji pabrėžė, jog pačių ugdymo įstaigų vadovai gali nuspręsti, kiek klasių išsiųsti mokytis nuotoliniu būdu.

„Šios savaitės pavyzdys yra „Santarvės“ progimnazija. Joje yra du korpusai. Viename mokosi pradinukai, o tarp jų nėra sergančių. Kitame korpuse – 5-8 klasių moksleiviai, kurių 50 proc. jau yra izoliacijoje. Todėl įstaigos vadovas galėjo nuspręsti visus 5-8 klasių moksleivius išsiųsti į nuotolinį mokymą. Tačiau buvo įvertinta, kad dalis vaikų šią savaitę grįžta iš izoliacijos, todėl tokio visuotinio nuotolinio mokymo atsisakyta“, – kalbėjo J. Grubliauskienė.

Ji pabrėžė, kad visa mokykla į nuotolinį ugdymą išsiunčiama tik Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus įsakymu, kai tokią rekomendaciją pateikia Nacionalinis visuomenės sveikatos centras. Tačiau viliamasi, jog bent kol kas Klaipėdoje iš namų mokytis nereikės nė vienai mokyklai.

„Dar daug vilčių dedame ir į vaikų imunizaciją. Dabar renkame skaičius, kiek yra persirgusių ir paskiepytų. Iš to, kokius pirminius skaičius turime, matome, kad pasiskiepijusių procentas yra labai mažas. Tačiau pridėjus persirgusius vaikus ir tuos, kurie sutinka savanoriškai testuotis, matome, kokia yra nekontroliuojama dalis. Kai kuriuose gimnazijose yra 100 proc. kontrolė – imunizuoti arba testuojasi. Turime gimnazijų, kur apie 25 proc. moksleivių bus nekontroliuojami, bet yra ir tokių ugdymo įstaigų, kur nekontroliuojamų moksleivių dalis siekia 50 proc. Tie skaičiai leidžia daryti prognozes, kas bus toliau. Jau dabar matyti, kad tose įstaigose, kur imunizacijos procentas yra didelis, izoliacijoje klasių arba nėra arba vos viena kita“, – pabrėžė J. Grubliauskienė.

Klaipėdos savivaldybė artimiausiu metu prie mokyklų planuoja vakcinacijos akcijas, kai pasiskiepyti bus kviečiami ir švietimo darbuotojai, ir vaikai bei jų tėvai.

1 Comment

  1. skaitytojas

    o kur čia Santarvės gimnazija???

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Koronavirusas

Trečiadienis Klaipėdoje - be naujų COVID-19 atvejų

Trečiadienį šalyje buvo patvirtinti aštuoni nauji COVID-19 atvejai (vienas žmogus užsikrėtė antrą kartą), skelbia Valstybės duomenų agentūra. Klaipėdoje naujų susirgimų ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Klaipėdoje toliau prastėja savaitiniai COVID-19 rodikliai

Pirmadienį šalyje buvo patvirtinta 13 naujų COVID-19 atvejų (du žmonės užsikrėtė antrą kartą), skelbia Valstybės duomenų agentūra. Klaipėdoje po keturių ...
2024-04-23
Skaityti daugiau

Koronavirusas

COVID-19 situacija Klaipėdoje atitinka Lietuvos vidurkį

Lietuvoje ketvirtadienį buvo patvirtinti aštuoni nauji koronavirusinės infekcijos atvejai – visi susirgę žmonės užsikrėtė pirmą kartą. Klaipėdoje naujų susirgimų nefiksuota. ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This