Uosto direkcijoje imunitetą COVID-19 turi daugiau kaip 90 proc. darbuotojų

Uostas ir jūra

Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija pranešė, kad jos darbuotojų imunizacijos lygis pasiekė daugiau nei 90 procentų, likusieji reguliariai testuojasi.

„Uosto direkcijos darbuotojų darbo specifika įpareigoja juos kasdien bendrauti ir nuolat palaikyti ryšį su rangovais, kitų įmonių atstovais, užsienio partneriais. Džiaugiuosi, kad dauguma įstaigos darbuotojų savo valia priėmė sprendimą skiepytis ir taip apsaugoti vieni kitus nuo ligos plitimo“, – pranešime cituojamas Uosto direkcijos vadovas Algis Latakas.

Prieš pusantrų metų smogus COVID-19 pandemijai, maždaug pusė Uosto direkcijos darbuotojų dėl darbo pobūdžio negalėjo vykdyti savo pareigų nuotoliniu būdu. Tai locmanai, navigacinės įrangos inžinieriai, dispečeriai, narai, jūreiviai, mechanikai ir kiti. Tada, anot direkcijos, buvo ieškoma sprendimų, kurie kaip įmanoma labiau juos apsaugotų nuo ligos. Laivų eismo tarnybos operatoriams darbo vietose buvo įrengtos skaidrios kabinos.

Klaipėdos uoste laivus taip pat imta įvedinėti nuotoliniu būdu. Klaipėda tapo vienu iš nedaugelio jūrų uostų Europoje, kuriame locmanai gali vykdyti operacijas ir nuotoliniu būdu. Nesant galimybės laivo įvesti per nuotolį, locmanams buvo sudarytos sąlygos iškvietimo laukti namuose, o ne darbo vietoje, kaip buvo įprasta.

Iš viso Uosto direkcijoje naudojama apie 30 įvairių skaitmeninių programų, kurios suteikė galimybę procesus uoste organizuoti nuotoliniu būdu.

Administracijos darbuotojai, kurių darbo pobūdis jiems leido dirbti nuotoliniu būdu, dirbo iš namų. Jiems buvo sudarytos visos galimybės saugiai dirbti būnant namuose, suteiktos prieigos prie reikalingų sistemų.

Teigiama, kad visos šios priemonės leido suvaldyti situaciją ir išvengti ligos protrūkių Uosto direkcijoje.

Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos darbuotojų darbo vietos pasikeitimas darbų eigai įtakos neturėjo – investicijų tempas nesustojo, suplanuoti projektai buvo įgyvendinami, pasirašytos reikalingos sutartys darbų organizavimui. Rekonstruojamos krantinės, organizuojami uosto gilinimo darbai, vyksta bangolaužių rekonstrukcijos darbai.

Nuo birželio 1 dienos Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijoje darbas organizuojamas iš darbo vietų, išskyrus išimtinius atvejus, kai darbuotojai privalo izoliuotis, turi mažamečių vaikų ar yra ką tik pasiskiepiję. Nuo liepos 22 dienos Uosto direkcijoje galioja tvarka, kuria imuniteto COVID-19 ligai neturintys darbuotojai privalo testuotis kas 7–10 dienų.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Uostas ir jūra

Pradėta Uosto direkcijos laivyno bazės statyba

Pietinėje Klaipėdos uosto dalyje, Marių gatvėje, prasidėjo Uosto direkcijos laivyno bazės statyba. Darbų pradžia paženklinta kapsulės su laišku ateities kartoms ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

Koronavirusas

COVID-19 Klaipėdoje: kasdien po tris susirgusius

Valstybės duomenų agentūra skelbia, kad antradienį Lietuvoje buvo patvirtinta 16 naujų koronavirusinės infekcijos atvejų (du žmonės susirgo antrą kartą, vienas ...
2024-04-17
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Šalyje - jau mažiau nei 400 sergančiųjų COVID-19

Per savaitgalį Lietuvoje patvirtinti tik aštuoni nauji COVID-19 atvejai – vienas šeštadienį ir septyni sekmadienį, skelbia Valstybės duomenų agentūra. Visi ...
2024-04-15
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This