Verslo liudijimų kainos Klaipėdoje: stabilu jau penkerius metus

Svarbu, Verslas

Klaipėdos smulkiųjų verslininkų mokesčių našta kitais metais neturėtų prislėgti labiau nei šiemet. Finansų ir ekonomikos komiteto nariai pritarė, jog ir kitais metais galiotų šiemet patvirtintos verslo liudijimų kainos.

Populiariausia veikla Klaipėdoje su verslo liudijimu yra butų nuoma. Martyno Vainoriaus nuotr.

„Siūlome nebloginti verslo sąlygų ir kitiems metams palikti dabar galiojančius verslo liudijimų dydžius“, – trečiadienį Finansų ir ekonomikos komitete teigė Klaipėdos savivaldybės Finansų skyriaus vedėja Kristina Petraitienė.

Klaipėdoje verslo liudijimai kaina metams svyruoja nuo 1 euro iki 585 eurų. Pigiausiai reikia mokėti tiems verslininkams, kurie užsiima nepopuliariomis veiklomis, o brangiausiai tie, kuriems, klientų netrūksta.

Taip pat siūloma 2022 m. tvirtinti 468 Eur fiksuoto mokesčio dydį visoms veiklos rūšims visoje Lietuvoje, išskyrus Alytaus, Kauno, Klaipėdos, Palangos, Panevėžio, Šiaulių, Vilniaus miestų savivaldybių ir Neringos savivaldybės teritorijas bei Marijampolės savivaldybės Marijampolės miesto teritoriją bei 684 Eur – neribojant veiklos teritorijos.

Anot K. Petraiteinės, Klaipėdoje populiariausia veikla su verslo liudijimais yra gyvenamųjų patalpų nuoma, prekyba ne maisto produktais, prekyba, kirpyklų, kosmetikos kabinetų, grožio salonų veikla bei įvairus kvalifikacijos kėlimo kursai.

„Šiemet neišimtas nė vienas verslo liudijimas net 14-ai veiklų, nors visų šių liudijimų kaina yra vienas dydis. Tokios veiklos yra mokama tualetų ir svėrimo paslauga, knygų, žurnalų nuoma, miško daigynų veikla“, – teigė K. Petraitienė.

Ji tikino, jog analizuota situacija, kokias verslo liudijimų kainas tvirtinsis kiti didieji miestai ir aplinkinių rajonų savivaldybėse. Visur jau patvirtintos arba dar ketinama patvirtinti tas pačias verslo liudijimų kainas kaip ir šiemet. „Dauguma įrašė priežastį, kad keisti kainų nereikia atsižvelgiant į sudėtingas veiklų vykdymo sąlygas“, – patikino K. Petraitienė.

Per 2019 m. Klaipėdos mieste išduoti 6 506 verslo liudijimai, surinkta 558 623 eurai gyventojų pajamų mokesčio, suteikta lengvatų 111 340 Eur sumai.

Per 2020 m. išduoti 7 933 verslo liudijimai, surinkta 592 450 Eur gyventojų pajamų mokesčio, suteikta lengvatų 119 873 Eur sumai.

Prognozuojama, kad 2022 metais už išduodamus verslo liudijimus į Klaipėdos miesto savivaldybės biudžetą gali būti surinkta apie 600 tūkst. eurų pajamų.

Verslo liudijimų kainos, kurias kitiems metams siūlo Klaipėdos savivaldybė, o patvirtinti turės miesto taryba, pastarąjį kartą koreguotos buvo 2017 metais. 

2 Comments

  1. Smulkius

    galėtų iš viso paleist dirbt be jokių mokesčių. Bet kur tau, vien turguose kokios vietų kainos. Dar ir sąlygas diktuoja imdami kosmosą už viena prekybini metrą. Nuo senovės turgūs miestuose NEMOKAMAI priklausė gyventojams tarp saves prekiauti, bet dabar kai ,,laisva” Lietuva įteisinti plėšikautojai užgrobė bendruomenių nuosavybes ir diktuoja kainas kokias nori. Nei ūkininkėliui nei amatininkėliui niekad nepasiekt tokių vietų. P.S. Galėjot paminėt dėl įdomumo, kiek kainuoja pvz. Kaziuko mugės Vilniuje vieta. Ar ne 500 Eu dienai? :D:D). Ir sumokėt reikia iš anksto dar nieko nesuprekiavus..

    Reply
  2. LŠS ragina ir kviečia

    visus žmones boikotuoti didž. PC!

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Temos

Mero nepasitikėjimui subręsti reikia beveik pusmečio

Uostamiesčio merui Arvydui Vaitkui prireikė net penkių mėnesių, kad iš savivaldybės valdomos AB „Klaipėdos energija“ valdybos atšauktų jo pasitikėjimo dėl ...
2024-02-06
Skaityti daugiau

Verslas

Dėl prekybos gėlėmis kovo 8-osios proga

Klaipėdos savivaldybė informuoja, jog prašymai su visais privalomais dokumentais leidimams prekiauti gėlėmis kovo 8-osios dienos proga tam skirtose Klaipėdos miesto ...
2024-01-17
Skaityti daugiau

Svarbu, Verslas

Uostininkai ir valdininkai įsigali savivaldybės įmonėse

„O ar jūs man galite parodyti nors vieną valdybą, kuri yra nepriklausoma?” Šio retorinio mero Arvydo Vaitkaus klausimo per savivaldybės ...
2024-01-04
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This