Galimybių pasas: vienos parduotuvės – pustuštės, kitos neatsigina pirkėjų (atnaujinta)

Fotoreportažai, Svarbu, Verslas

Praėjus trims dienos nuo tada, kai šalyje pradėjo veikti galimybių pasas, kurio reikalaujama daugelyje įvairias paslaugas teikiančių vietų, gyventojai socialiniuose tinkluose ir piktinasi, ir džiaugiasi naująja tvarka.

Pasipylus pranešimams apie tai, jog Klaipėdoje prie kai kurių nedidelių maisto parduotuvių, nereikalaujančių iš pirkėjų galimybių paso, esą jau net lauke ima formuotis pirkėjų eilės, trečiadienį po pietų „Atviros Klaipėdos” žurnalistė tai pabandė patikrinti praktikoje.

Trečiadienį prieš 14 val. „Lidl” parduotuvėje pirkėjų netrūko. Palmiros Mart nuotr.

Nors eilių lauke neaptikta, tačiau kelių parduotuvių darbuotojai patvirtino apie pastebimai pasikeitusius pirkėjų srautus. Tam pritarė ir IKI parduotuvių tinklo komunikacijos specialistė bei prekybos centro (PC) „Molas” valdytoja.

Padaugėjo pirkėjų, kur nereikia galimybių paso

„Oi, labai, labai padidėjo”, – sakė jaunas „Lidl” prekybos centro, esančio šalia Žvejų rūmų, apsaugos darbuotojas. Jo teigimu, kartais eilės prekybos salėje prie kasų piko valandomis būna nutįsusios „iki daržovių galo”.

Jo kolegė pridūrė, jog dėl pagausėjusių pirkėjų jiems taip pat gerokai išaugo darbo krūvis.

„Bet „Lidlui” gerai”, – sakė ji.

Daugiau sulaukiantys pirkėjų teigė ir „IKI Žardė” atstovai, ir čia įsikūrusios kepyklėlės pardavėja. Trečiadienį apie 15 val. šioje parduotuvėje prie kasų jau buvo matyti besiformuojančios žmonių eilės.

„Ypač daug pirkėjų sulaukiame apie 17-18 val., kur kas daugiau nei anksčiau”, – sakė parduotuvės vadybininkas Danielius.

Tuo metu visai kitokios nuotaikos tvyrojo „Molo” prekybos centre. Prie įėjimo galimybių pasą patikrinęs apsaugos darbuotojas patvirtino, jog pastarosiomis dienomis čia lankytojų sumažėjo net kelis kartus.

„Nebeateina tie, na, tokie, kurių ir nereikia”, – pasidžiaugė apsaugininkas.

Tačiau tame pačiame prekybos centre įsikūrusios BENU vaistinės darbuotojos sakė norėtų sulaukti daugiau lankytojų, mat jų per pastarąsias dienas užsuka vos vienas kitas.

IKI apyvarta išaugo, „Mole” – neapibrėžtumas

IKI prekybos tinklo komunikacijos specialistės Gintarės Kitovės teigimu, galimybių pasą pirkėjams parodyti reikia 25 IKI parduotuvėse visoje Lietuvoje, o Klaipėdoje – dviejose parduotuvėse: „IKI Vyturys” ir „IKI Universitetas”.

„Ypač daug pirkėjų sulaukiame apie 17-18 val., kur kas daugiau nei anksčiau”, – sakė „IKI Žardė” parduotuvės vadybininkas Danielius. Palmiros Mart nuotr.

„Parduotuvėse, kuriose buvo tikrinamas galimybių pasas, apyvarta sumažėjo. Tačiau mažesnėse parduotuvėse, kuriose galimybių pasas nėra tikrinamas, apyvarta išaugo. Labiausiai ši tendencija pastebima mažesnėse „Iki“ parduotuvėse, įsikūrusiose netoli didelių parduotuvių, kuriose reikia parodyti galimybių pasą. Bendrai prekybos tinkle skaičiuojame išaugusią apyvartą, nes didėjo pirkinių krepšelis – žmonės iš tiesų pirko daugiau, nei ankstesniais metais tokiu pat laikotarpiu”, – sakė specialistė.

Tačiau, jos teigimu, negalima daryti prielaidos, kad pirkėjai vengė parduotuvių, kuriose tikrinamas galimybių pasas.

„Galbūt dalis žmonių manė, kad pirmosiomis dienomis gali kilti kokių nors nesklandumų ar eilių, todėl nėjo į didžiąsias parduotuves. Tačiau galiu nuraminti, kad jokių didesnių trikdžių nėra, viskas vyksta pakankamai ramiai, apsaugos darbuotojai puikiai tvarkosi, didesnių eilių pavyksta išvengti, tad pirkėjų laukiame visose tinklo parduotuvėse”, – komentavo IKI atstovė.

„Molo” prekybos centre esančioje „Rimi” parduotuvėje trečiadienį apie 15.30 val. žmonių buvo vos vienas kitas. Palmiros Mart nuotr.

Tuo metu PC „Molas” Klaipėdoje valdytoja Virginija Anužė sakė, jog lankytojų srautas šiuo metu yra mažesnis nei įprastai, „tačiau tikimės, kad po kurio laiko jis atsistatys”.

Ji teigė neturinti duomenų, kiek lankytojų sumažėjo atskirose PC įsikūrusiose parduotuvėse.

„Kol kas viskas vyksta sklandžiai, didelių nusiskundimų nesulaukiame”, – sakė ji apie lankytojų vykdomą patikrą.

Atsakydama į klausimą, kaip žmonėms, neturintiems galimybių paso, atsiimti siuntinius pašte, esančiame šiame PC, valdytoja patarė rinktis artimiausią ne prekybos centre esantį skyrių arba kreiptis pagalbos į galimybių pasą turintį asmenį.

12 Comments

  1. Jau laikas(?)!!!

    Vitas TOMKUS: „ATSIIMKIME SAVO LIETUVĄ!” (skait. Respubl.)

    Reply
  2. Q

    O ko tikejosi ? Zmones jau mato, kad juos apgavo, jau kviecia registruotis 3 skiepui.
    Tai kas toliau ? Ka vel dabar Karantina skelbs, apsurdas nori visiskai isnaikinti musu tauta, bet kas cia ir yra jau 3 mil. Nebeliko taip ar taip.

    Reply
  3. Žiūrėkite!

    Vieningai pasakykime NE!
    Autorius: bukimevieningi.lt Mūsų tv.
    PALAIKOME IR DALINAMĖS! Mes dar sveiki!

    Reply
  4. Už pi so jau viskas

    Skiepytiems siūlyčiau galvoti ką šneka.skiepai neprivalomi.gyvenu Švedijoje ir tokio absurdo nėra.nei pasų ,nei propagandos skiepams,juolab niekas nediskriminuoja.
    O jūsų dideliai nuostabai situacija daug geresnė negu Lietuvoje.
    Nes: valdžia rūpinasi savais žmenėmis ir netik savais….
    Nes: jų valdžiai,briuseliui ir farmakompanijoms nereikia subinių laižyti.
    O mūsų valdžia,nuo pat atgimimo galvoja ,kaip greičiau prisivogti ir tepti slides!
    Mes tiesiog pasmerkti išnykti

    Reply
  5. AND1

    Nematau Problemos, tegul atsidaro pardės tik neskiepytiems, mes patys už save atsakome, o visi tie kurie baimėje gyvena, tegul pampersus nešioja, o ne kaukes…

    Reply
    • Be prievartos

      Nors turiu skiepus, neisiu iš nusistatymo į tas parduotuves, kur reikalauja GP, nes esu prieš bet kokią prievartą! Be to, tose parduotuvese nėra reikalavimo dėvėti kaukes, tad ir saugumas ten daug mažesnis, nes
      jau pilna sergančių paskiepytų. Akivaizdu, kad yra daug panašiai galvojančių, kurie aplenkia dideles parduotuves.

  6. Tinklo atstovas

    Ha 😀 nueikit I didziuosius centrus o ne iki ar lidlus. Apyvarta 350% didesne per para su pasais

    Reply
  7. Hah

    Man vis dar nesuvokiama, kaip gali būti tiek neskiepytų. Blemba skiepijami ŽIV, AIDS, vėžį turintys žmonės, o čia sveiki nesisaugo ir „bijo” skiepų…
    Na, už durnumą ir teks atlaikyti segregaciją ir trintis su kitais durneliais neskiepytiems skirtose parduotuvėse.

    Reply
    • Petras

      Durnelis čia tik tu. Skiepijasi tie kas nori, ir tiems kam reikia, tai nėra privalomą.

    • T

      Tegu ten ir siautėja,daugiau žmonių, daugiau galimybių pasigaut ligą.

    • Petras

      Tikro Lietuvio palinkėjimas…

    • Uz

      Super pasakyta . Nesveikiems nera vietos . Jei eina pries valstybe , pties tauta ir nenori skiepytis tai ka jie veikia musu Grazioje šalyje ! Tegul i afrika kokia vaziuoja ar baltarusija gal geriau ten bus jiems

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Verslas

„Lidl“ išlieka tvariausiu prekės ženklu

„Lidl“ penktus metus iš eilės išlieka tvariausiu prekės ženklu Lietuvoje, rodo „Sustainable Brand Index™️“ – didžiausia nepriklausoma prekių ženklų tvarumo ...
2024-03-20
Skaityti daugiau

Uostas ir jūra

Laisvę švęsti kviečia ant molo

Lietuvos valstybės atkūrimo dienos išvakarėse, ketvirtadienį, 19 val., Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija miestiečius ir miesto svečius kviečia susitikti prie ...
2024-02-15
Skaityti daugiau

Aplinkosauga

Lietuvos jūrų muziejuje sveiksta paskutinė praėjusių metų ruoniukė

„Lidl“ pirkėjų, prisidedančių prie iniciatyvos „Duok ruoniukui penkis“, dėka 52 išgelbėti ruoniukai jau leidžia savo dienas jūroje. Nors dažniausiai sužeisti ...
2024-02-06
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This