Klaipėdos kamerinis orkestras pristatys Lietuvą Vokietijoje

Kultūra

Lietuvos ir užsienio tarptautinių muzikos festivalių dalyvis Klaipėdos kamerinis orkestras, vadovaujamas Mindaugo Bačkaus, šįkart lietuvių kompozitorių kūrybą skleis Vokietijoje.

Rugsėjo 19 dieną kolektyvas pirmą kartą pasirodys viename didžiausių teminių festivalių pasaulyje – Uznamo muzikos festivalyje („Usedom Music Festival“). Kasmet į Baltijos jūroje esančią Uznamo salą, kuri priklauso Vokietijai ir Lenkijai, paklausyti festivalio programų suplūsta tūkstančiai muzikos gerbėjų iš viso pasaulio.

Pirmieji festivalio koncertai pradėti rengti prieš ketvirtį amžiaus, tačiau nuo 1999 m. renginys imtas vadinti Baltijos jūros „podiumu“. Kasmet viena Baltijos jūros regiono šalis išskirtinai tampa jo programos ašimi. Žymiausi atlikėjai pristato tos šalies muzikinę kultūrą. Tris savaites, nuo rugsėjo iki spalio, Baltijos jūros regiono šalis vienijančio festivalio lankytojai gali pamatyti ir išgirsti šio regiono muzikos žvaigždes.

Šiemet Uznamo muzikos festivalio programa yra dedikuota Lietuvai ir jos kompozitorių kūrybai. Festivalyje pasirodys ir garbės svečias, pripažintas Lietuvos kultūros ambasadorius pasaulyje violončelininkas ir dirigentas David Geringas, atliksiantis keletą programų. Vieną jų maestro parengė su Klaipėdos koncertų salės reprezentaciniu kolektyvu Klaipėdos kameriniu orkestru.

M. Bačkus teigia, kad Lietuvos kultūros sklaida svetur yra kultūrinės ideologijos dalis, prie kurios siekia prisėdėti ir klaipėdiečių kolektyvas. Taip pat kaip vieną iš prioritetų jis pažymi lietuviškos muzikos atlikimą ir populiarinimą užsienio scenose.

„Mums labai svarbus yra tarptautiškumas. Jeigu daug dirbame ir siekiame aukšto meistriškumo, norime kartais pasidalyti tuo ne tik su savo miesto ar Lietuvos klausytojais, bet taip pat su užsienio šalių auditorija. Be galo malonu ir svarbu susitikti su orkestro draugais, bičiuliais įvairiose šalyse ir muzikuoti kartu“, – apie dalyvavimo festivalyje reikšmę pranešime spaudai pasakoja M. Bačkus.

Festivalio atidarymo koncerte kartu su violončelininku ir dirigentu D. Geringu bei Klaipėdos kameriniu orkestru muzikuos operos solistas Rafailas Karpis (tenoras), smuikininkė Ingrida Rupaitė ir garsus vokiečių altininkas Hartmutas Rohde. Skambės Donato Prusevičiaus kūrinio „Hommage a Beethoven” styginių orkestrui pasaulinė premjera, Anatolijaus Šenderovo kompozicija „Iš užmirštos knygos“ tenorui ir styginiams, Arvydo Malcio Koncertas smuikui, altui ir styginiams. Klaipėdos kamerinio orkestro atlikime festivalio klausytojai taip pat išgirs Antonino Dvoržako ir Ludwigo van Beethoveno kūrinius.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

ELTA

Sutarė bendradarbiauti stiprinant energetinę infrastruktūrą Baltijos jūroje

Aštuonių Baltijos jūros valstybių energetikos ministrai ir jų atstovai pasirašė Vilniaus deklaraciją dėl bendradarbiavimo plečiant energetinę infrastruktūrą Baltijos jūroje. Ji ...
2024-04-10
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Kultūra, Svarbu

„Auksinių scenos kryžių" apdovanojimuose - klaipėdiečių triumfas (papildyta)

Tarptautinę teatro dieną, trečiadienio vakare, Klaipėdos dramos teatre vykusioje „Auksinių scenos kryžių“ apdovanojimų ceremonijoje iš 17 nominacijų net 6 „Auksiniai ...
2024-03-27
Skaityti daugiau

Nuomonės

Ribotas kanapių legalizavimas apsaugos vokiečių vaikus? Kaip?

Nuo balandžio 1 dienos Vokietijoje nebebus nusikaltimas turėti su savimi kanapių (iki 25 g) ir laikyti jų namuose (iki 50 ...
2024-03-26
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This