Klaipėdos kurčiųjų jaunimo organizacija: ir vėl mums pavyko!

Mums rašo

Viktorija Ivanauskaitė
2021-09-20

Komentarų: 0

Klaipėdos kurčiųjų jaunimo organizacija (KLKJO) nori pasidžiaugti, įgyvendinusi dar vieną pasisekusį Klaipėdos miesto savivaldybės dalinai finansuojamą projektą „Klaipėdos kurčiųjų jaunimo organizacijos narių psichinės bei emocinės sveikatos stiprinimas“.

Projekto veiklos suteikė galimybę ne tik KLKJO nariams tobulėti ir sustiprinti savo psichologinę bei emocinę būseną. Vyko treji mokymai: „Emocinio intelekto“, „Tėvų ir vaikų santykiai“ bei „Asmenybės tobulėjimo“. Visų mokymų programos buvo pritaikytos kurtiesiems, įtraukiant gestų kalbos vertėjus. Mokymu metu buvo pateikta teorinė informacija  bei vyko praktinės, fizinės, neformalios užduotys. Visas gautas teorines žinias dalyviai galėjo pritaikyti praktikoje bei neformaliuose žaidimuose.

Emocinio intelekto mokymuose susipažinome su emocijomis, sužinojome, kaip jas valdyti, atpažinti, suprasti, kas yra emocinis intelektas ir kaip jis pasireiškia gyvenime, atkreipti dėmesį ne tik į savo elgesį, tačiau ir kitų žmonių.

Tėvų ir vaikų santykių mokymuose sužinojome apie tėvų ir vaikų ryšį, elgesį su vaikais ir kaip vienoks ar kitoks elgesys su vaiku įtakoja vaiko vystymąsi, charakterį, mąstymą. Kaip reikia elgtis ir bendrauti su vaiku, norint savo vaikui tik geriausio.

Asmenybės tobulėjimo mokymuose aiškinomės, kas yra asmenybė ir tobulėjimas atskiromis sąvokomis – kas yra asmenybės tobulėjimo sąvoka bei iš ko šios sąvokos susideda, kaip galime tobulėti. Turėjome meno terapiją, kurios metu aiškinomės, kaip valdyti stresą per meną.

Mokymų metu labai daug nagrinėjome įvairiausių temų ir potemių, kurias kurtieji įsisavinę galės pritaikyti realiame gyvenime, įvairiuose situacijose. Norime padėkoti Klaipėdos miesto savivaldybei už suteiktą galimybę šį projektą įgyvendinti.

Norime pasidžiaugti, kad dalyviai net su savo mažosiomis atžalomis atvyko dalyvauti mokymuose, tad dar vienas įrodymas, kad net ir turint vaikų galima tobulėti ir juos kartu pasiimti į mokymus. Labai džiaugiamės, kad net ir esant pandeminei situacijai nariai aktyviai dalyvavo. Džiugu ir tai, kad mokymai vyko kontaktiniu būdu, visi buvo išsiilgę tokių mokymų, kuomet galima bendrauti, gyvai susitikus, o ne per kompiuterio ekraną. Kontaktinis mokymas taip pat prisidėjo prie šių mokymų sėkmės. Tikimės, kad ateityje ši pandeminė situacija sušvelnės ir turėsime galimybė tęsti projektų ciklą.

Prie šio projekto didele dalimi prisidėjo ir KAI renginiai, kurie sugebėjo mokymų medžiagą pritaikyti kurtiesiems, negalime pamiršti ir gestų kalbos vertėjų, kurios versdamos šiuos mokymus ne tik padėjo kurtiesiems tobulėti ir įgauti žinių, tačiau ir pačios tuo pačiu metu pasimokė.

Nenuvaldomai laukiame kitos galimybės įgyvendinti savo idėjas.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Sportas

Klaipėdietis antrą dieną iš eilės pasidabino Europos čempionato medaliu

Klaipėdietis Edvinas Vaičiulis, užėmęs trečiąją vietą 3000 m bėgimo per kliūtis rungtyje, bronzos medaliu vainikavo Lietuvos sportininkų pasirodymą 11-ajame Europos ...
2023-08-26
Skaityti daugiau

Miestas

Kultūros fabrike - lietuvių gestų kalbos diena

Gegužės 4-oji yra lietuvių gestų kalbos (LGK) diena. Kurčiųjų bendruomenei tai itin svarbi diena, nes būtent šią dieną prieš 28 ...
2023-04-26
Skaityti daugiau

Mums rašo

Klaipėdos kurčiųjų jaunimo organizacija įgyvendino projektą

Klaipėdos kurčiųjų jaunimo organizacija (KLKJO) 2022-2023 metais vykdė Europos solidarumo korpuso finansuojamą projektą „Solidarumo kalba jaunimo vienybei“. Jo metu Klaipėdos ...
2023-03-28
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This