Pristatyti 9 nauji dokumentiniai trumpo metro filmai

Kultūra

Praėjusią savaitę ,,Hofe“ baigėsi jau ketvirtoji kūrybinių kino dokumentikos dirbtuvių ,,NordBaltic Incubator: Dokumentinė Klaipdėda’21“ filmų peržiūra.

Renginio metu viešai parodyti 9 šių metų dirbtuvėse sukurti dokumentiniai trumpametražiai filmai, iš kurių du pelnė ,,Filmo – publikos favorito“ vardą: Pauliaus Oficerovo ,,Miškas“ pasiglemžė daugiausiai simpatijų, tačiau ne daug nuo jo atsiliko A. Kulino debiutinis trumpametražis filmas ,,Born to Fly“ (,,Gimęs skristi“).

Organizatorių nuotr.

Šių metų dalyviai temą ,,Kuo gyvena jauni“ interpretavo labai įvairiai: nuo pajūrio gelbėtojų kasdienybės iki ramybės paieškų Pakutuvėnų bendruomenėje. Pasirinkti personažai ir jų istorijos pateikė skirtingas žodžio ,,jaunas“ reikšmes.

Filmas ,,Čia ir dabar“ (rež. Brigita Musteikytė) pasakoja jaunuolio Dano, atvykusio gyventi iš Vilniaus į Klaipėdą, dabartį.

Mindaugo Minkevičiaus filme ,,Duobė“ užfiksuota šypseną kelianti jaunų Smiltynės gelbėtojų kasdienybė. Tuo tarpu filmas ,,Aš esu“ pateikia jautrų, filosofinį požiūrį į jauno žmogaus ramybės paieškas Pakutuvėnų bendruomenėje.

Paulina Voldmonaitė savo filme ,,(Ne)miegantys” pasakoja istoriją apie jaunus žmonės, meilę ir buvimą kartu miegant. Andrius Kulinas pateikia kontraversišką žodžio ,,jauni“ interpretaciją – režisierius dėmesį sutelkia į 70-metį parasparnio pilotą, kuris vis dar išgyvena jaunystę.

Vaidas Jaruševičius filme ,,Nosys“ kitu kampu pateikia ,,Raudonų nosių“ savanorių ir sergančių vaikų santykį. Ieva Cijunėlytė atskleidžia jaunuolių naktinio gyvenimo peripetijas filme ,,Black, white, bl*#t“, o Pauliaus Oficerovo, Lukos Švėgždaitės, Dino Marcinkevičiaus ir Beatričės Pečiulytės kūrybinė komanda pristatė net du filmus: ,,Po“ – ką veikia Lietuvos jūrų muziejaus gyventojai po darbo valandų bei filmą ,,Miškas“, pasakojantį garažų bendruomenės gyvenimo subtilybes.

Dirbtuvių metu dalyvius konsultavo ir savo žiniomis dalijosi kino srities profesionalai: režisierė Inesa Kurklietytė, režisierius ir montažo režisierius Ričardas Matačius, operatorius Paulius Orlovskis bei garso režisierius ir kompozitorius Ramūnas Jasutis. Taip pat specialios paskaitos metu studentai turėjo galimybę sutikti su kinotyrininke Rasa Paukštyte, išgirsti jos paskaitą apie dokumentinio kino istoriją bei konsultuotis dėl savo filmų idėjų.

INFORMACIJA

,,NordBaltic Incubator: Dokumentinė Klaipėda“ – tai kartą metuose vykstančios edukacinės kūrybinės kino dokumentikos dirbtuvės, skirtos jauniesiems kūrėjams, norintiems išmokti dirbti su profesionalia kino technika bei susipažinti su dokumentinio kino gamyba. Projektą organizuoja Audiovizualinių menų industrijos inkubatorius. Projekto rėmėjai ir partneriai: Klaipėdos miesto savivaldybė, Lietuvos muzikos ir teatro akademija, VšĮ ,,Medijų uostas“, VšĮ ,,Culture Brige“, UAB „Vakarų idėjos“, Klaipėdos Kino biuras.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kultūra

Pristatyti jaunųjų kūrėjų trumpametražiai filmai

Kino teatre „Arlekinas“ įvyko šeštoji kūrybinių kino dirbtuvių „Nordbaltic Incubator: Dokumentinė Klaipėda ’23“ nemokama filmų peržiūra. Šiais metais buvo pristatyti ...
2023-10-04
Skaityti daugiau

Verslas

Unikalias idėjas Klaipėdoje įgyvendinę verslininkai įsitikinę miesto potencialu

Dar neišnaudotos galimybės, šilta gyventojų reakcija ir unikalios prieigos prie vandens – tokius Klaipėdos miesto privalumus vardina verslininkai, pasirinkę čia ...
2023-08-30
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Miestas

Madų savaitė atidaryta jaunųjų dizainerių eksperimentais ir tapybos paroda

Trečiadienio vakarą „Hofo“ erdvėse „Fashion week Klaipėda“ atidarė trys jaunųjų dizainerių komandos su savo mados kolekcijomis, o Kultūros fabrike pristatyta ...
2023-08-03
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This