Iš 100 pretendenčių į moterų „Wosail“ įgulą atrinkta 30

Uostas ir jūra

Savaitgalį įvyko pirmasis buriavimo sporto klubo „Ostmarina“ moterų įgulos susitikimas. „Wosail“ įgulai priklausyti pretendavo daugiau nei šimtas merginų ir moterų. Tarp jų buvo ir visiškai neburiavusių moterų, ir jau patyrusių buriuotojų. „Wosail“ įgulai priklausyti pareiškė norą net garsi buriuotoja olimpietė Viktorija Andrulytė.  

Organizatorių nuotr.

Į pirmąjį susitikimą buvo pakviesta per 30 atrinktų dalyvių.

„Nesitikėjome tokio didelio susidomėjimo. Iš tiesų, merginos ir moterys – skambino, rašė, klausinėjo, domėjosi. Kai kurios iš jų – visai neburiavusios, kai kurios – buriuoja su šeima, vyru arba yra net profesionalios sportininkės. Motyvacija jų įvairi – vienos nori išbandyti save, išmokti buriuoti, kitos – pasivaržyti, laimėti regatoje, priklausyti moteriškai įgulai. Kai kurios ateina iš vienviečių sportinių laivų ir nori išbandyti kreiserinį buriavimą. Labai džiaugiamės, kad tokios skirtingos moterys kreipėsi į mus. Vienoms tai bus geras būdas tobulėti, kitoms suteiks naujų patirčių arba išmokys tolerancijos, komandinio darbo“, – pranešime spaudai pažymi projekto vadovė Laura Stubraitė.

Dalyvių amžius taip pat įvairus – nuo 17 iki 50-ies metų.
Projekte dalyvauja ir smurtą patiriančios ar į socialinę riziką patenkančios moterys. Jas užpildyti anketą ir dalyvauti paskatino projekto partneris Klaipėdos miesto šeimos ir vaiko gerovės centras.

„Manome, kad ši patirtis suteiks toms merginoms daugiau pasitikėjimo savimi, padrąsins jas. Gal susiras ir draugių, bent trumpam ištrūks iš gniuždančios aplinkos“, –tikėjosi L. Stubraitė.

„Tai malonus iššūkis, padrąsinimas. Dėl smurtautojo mano socialinis gyvenimas buvo skurdus. Čia iš naujo mokausi būti komandos dalimi, bandau rasti palaikymą, pajusti bendruomeniškumą. Pirmas susitikimas, kupinas įdomių pasakojimų, naujų žinių, uždegė norą pažinti, išbandyti“,  – dalinosi įspūdžiais viena dalyvė.

Pirmajame susitikime moterims buvo pristatytas projektas, jos išklausė ir buriavimo teorijos paskaitą. Po jos dalyvės jau jachtų uostelyje krante susipažino su buriniais laivais, jų sandara.

„Įvadinis susitikimas buvo tikrai įdomus. Jau pati pirma paskaita sužavėjo ir nors dar nieko nežinau, bet tikiu, kad po visų likusių paskaitų nebus baisu nei į marias, nei į jūrą išplaukti su tokia šaunia merginų komanda. Esu dėkinga už galimybę išbandyti kažką naujo, nepaprasto ir jei kada dar pasitaikytų tokia galimybė, tikrai pretenduočiau vėl!“, – kalbėjo viena iš atrinktų merginų Marija Lapukaitė.

Projektas „Wosail“ tęsis iki kitų metų pabaigos. Po pirmųjų pažintinių susitikimų atrinktos dalyvės dar turės buriavimo teorijos, gelbėjimo ir saugumo jūroje užsiėmimus, praktinius plaukiojimus. Ne sezono metu įgulos narės palaikys savo fizinę formą sportuodamos su treneriais. Ateinančiais metais jų laukia sezono paruošiamieji darbai prie laivo, treniruotės ant vandens, o projekto finalas – moterų įgulos dalyvavimas kreiserinių jachtų varžybose.

Net ir pasibaigus projektui sporto klubas „Ostmarina“ planuoja tęsti ir palaikyti moterų įgulos veiklą.

Sporto klubo „Ostmarina“ vykdomas projektas „Wosail“ bendrai finansuojamas Sporto rėmimo fondo lėšomis, kurį administruoja Švietimo mainų paramos fondas.

1 Comment

  1. mh

    kokia standartine kliše moterų socialiniame pasaulyje – dėl smurtautojo mano socialinis gyvenimas buvo skurdus, jau nekalbant apie kitus pratęstos minties žodžius. Tikėtina prielaida kad šia sakykim nuvalkiota kliše lik užstrigusia plokštele taria visos Lietuvos moterys kurios patiria konfliktus asmeniniuose santykiuose nes kitaip nesulauks paramos. Tokia ta turbūt pagalbos sistema, per baimes galima valdyti kad ir tas pačias moteris. Normaliai besielgianti moteris o ne priklausti nuo socialiniu tetulių pasakytu – šie kursai puikus įvykis pažinti save, savo galimybes, pamiršti asmenines negandas. Ir nepabrestu aukos vaidmeni smurtautojo trileryje.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Uostas ir jūra

Moterys ir merginos kviečiamos buriuoti

Sporto klubas „Ostmarina“ kviečia moteris paminti stereotipus, kad buriavimas – vyriškas užsiėmimas, ir išdrįsti žengti ant denio. „Wosail“ – taip ...
2021-09-06
Skaityti daugiau

Sportas

Buriuotoja Viktorija Andrulytė: buriavimas yra patirties sportas

Sportuoti su stipriausiais, turėti mažesnius ir didelius tikslus ir visada stengtis įrodyti netikintiems, kad gali, prisiminusi savo kelią į profesionalų ...
2020-01-10
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This