Prokuratūra ginčija „Klaipėdos naftos“ akcijų suteikimą bendrovės darbuotojams

Verslas

Klaipėdos apylinkės teismas priėmė prokuratūros ieškinį dėl viešojo intereso gynimo.

Pasak prokuratūros pranešimo, Klaipėdos apygardos prokuratūros Viešojo intereso gynimo skyriaus prokurorė Laura Paulikienė kreipėsi į teismą, prašydama pripažinti negaliojančiomis AB „Klaipėdos nafta“ akcininkų patvirtintas bendrovės akcijų suteikimo taisykles bei priimtus AB „Klaipėdos nafta“ valdybos sprendimus dėl akcijų suteikimo bendrovės darbuotojams, kai pusę kiekvienam darbuotojui mokėtinos premijos sumos nuspręsta išmokėti bendrovės akcijomis. Ieškiniu taip pat prašoma pripažinti niekinėmis bei negaliojančiomis akcijų suteikimo sutartis, kurios buvo sudarytos su 290 bendrovės darbuotojų, įskaitant ir vadovus.

Remiantis surinktais duomenimis, AB „Klaipėdos nafta“ valdybos iniciatyva ir sprendimu buvo nuspręsta patvirtinti įmonės akcijų suteikimo darbuotojams programą, kuria siekta paskatinti ir motyvuoti darbuotojus – pusę kiekvienam darbuotojui mokėtinos premijos sumos išmokėti bendrovės akcijomis. Pažymėtina, kad daugiau nei 70 proc. bendrovės akcijų šiuo metu priklauso valstybei.

Prokurorė, išnagrinėjusi pareiškimą dėl galimų pažeidimų, nustatė, kad priimti sprendimai prieštarauja imperatyvioms įstatymų normoms.

„Nustatyta, kad bendrovės visuotinio akcininkų susirinkimo sprendimas ir juo patvirtintos taisyklės bei valdybos sprendimo dalys dėl premijų mokėjimo darbuotojams bendrovės akcijomis prieštarauja galiojančiam Akcinių bendrovių įstatymui. Pastarasis nesuteikia teisės neatlygintinai darbuotojams ir vadovams suteikti akcijų bendrovės, kurios daugiau kaip pusė akcijų nuosavybės teise priklauso valstybei”, – rašoma prokuratūros pranešime.

Jame tai pat informuojama, jog teismas tenkino ir prokurorės prašymą taikyti laikinąsias apsaugos priemones – uždrausti darbuotojams perleisti nuosavybės teises į bendrovės akcijas, įgytas pagal akcijų suteikimo sutartis, bei sustabdyti akcininkų susirinkimo protokolu patvirtintų bendrovės akcijų suteikimo taisyklių galiojimą iki teismo sprendimo įsiteisėjimo.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Verslas

Clint Eastwood byla grąžinta Klaipėdos teismui

Lietuvos apeliacinis teismas panaikino Klaipėdos apygardos teismo sprendimą, kuriuo atmestas Clint Eastwood ir teises į aktoriaus atvaizdą turinčios bendrovės „Garrapata ...
2024-03-15
Skaityti daugiau

Verslas

Kviečia sužinoti daugiau apie e. paslaugas

Uostamiesčio savivaldybės valdoma AB „Klaipėdos vanduo“ kovo 19 d. (antradienį), minint Tarptautinę klientų dieną, įmonės abonentus kviečia atvykti į Klientų ...
2024-03-15
Skaityti daugiau

Svarbu, Verslas

Klaipėdos teismas neįžvelgė „Tele2“ vadovo kaltės

Klaipėdos apylinkės teismas nusprendė, kad telekomunikacijų bendrovės „Tele2“ vadovas Petras Masiulis nėra vertas baudos už tai, kad ši kompanija kaip ...
2024-03-15
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This