Galima bandyti prisikviesti „Kino karavaną“

Kultūra

Aštuntą vasarą po Lietuvą važinėjęs „Kino pavasario“ projekto „Kino karavanas“ autobusiukas per du mėnesius aplankė 40 miestų ir miestelių, kuriuose surengė 111 nemokamų seansų po atviru dangumi ir subūrė 12,8 tūkstančių kiną mylinčių žmonių. Sezoną užbaigę organizatoriai jau planuoja kitų metų maršrutą ir praneša naujieną – šį kartą prie projekto judėjimo krypties gali prisidėti ir patys žiūrovai.

Stipriai išaugusi „Kino karavano“ geografija šiemet atkreipė aktyvių, kultūra besidominčių Lietuvos gyventojų dėmesį ir paskatino imtis iniciatyvos: per vasarą projekto komanda sulaukė kelių dešimčių įvairių bendruomenių žinučių su pasiūlymais aplankyti jų miestelius. Dėl iš anksto suplanuoto intensyvaus tvarkaraščio organizatoriams teko jų atsisakyti, tačiau keleto nuoširdžių laiškų niekaip nepavyko pamiršti. Taip gimė mintis paskelbti atvirą kvietimą ir planuojant kitų metų programą atsižvelgti į pačių bendruomenių poreikį bei vykti ten, kur kino ir pramogų trūksta labiausiai.

Projektas ateinančią vasarą planuoja aplankyti apie 40 vietovių ir kviečia miestų bei miestelių atstovus iki lapkričio 30 d. užpildyti specialią paraiškos formą. Atrinktos gyvenvietės bus įtrauktos į jau pradėtą dėlioti 2022 m. vasaros nemokamų lauko kino seansų žemėlapį. Paraiškos formą galima rasti čia

Projektas „Kino karavanas“ įgyvendinamas Islandijos, Lichtenšteino ir Norvegijos subsidijuoto Europos ekonominės erdvės finansinio mechanizmo lėšomis. Projektą remia Lietuvos kino centras, projekto partneris – Reikjaviko tarptautinis kino festivalis. 

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Regionas

„Kino karavanas“ atvyksta į pajūrį

Festivalio „Kino pavasaris“ vasaros projektas „Kino karavanas“ įpusėjo aštuntojo sezono keliones po Lietuvą su nemokamais autorinio kino seansais po atviru ...
2021-07-29
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This