Kalėdos Klaipėdoje – su daug klaustukų

Miestas, Svarbu

Suirutė viešojoje įstaigoje „Klaipėdos šventės“, kai iš pareigų per metus pasitraukė net du direktoriai, gali lemti, jog didžiausios metų šventės uostamiestyje bus gerokai liūdnesnės nei anksčiau.

Kalėdinės eglutės teatro aikštėje įžiebimas tradiciškai vyksta pirmąjį gruodžio šeštadienį, bet dar neaišku, ar taip bus iš šiemet. VšĮ „Klaipėdos šventės” nuotr.

Klaipėdos savivaldybė šią savaitę nutraukė kalėdinių ir naujametinių renginių ciklo organizavimo paslaugų viešąjį pirkimą. Jame buvo sulaukta sulaukta dviejų tiekėjų pasiūlymų.

„Abu pasiūlymai buvo atmesti, nes nesurinko reikiamo balų skaičiaus, kad praeitų ekonominio naudingumo vertinimą. Įstatymo numatyta tvarka pakartotinai bus skelbiamas kalėdinių ir naujametinių renginių organizavimo paslaugų pirkimas“, – teigiama „Atvirai Klaipėdai“ atsiųstame Klaipėdos savivaldybės administracijos atsakyme.

Ekonominio naudingumo vertinimas apima planuojamų renginių kokybę, originalumą, estetiką. Jei pasiūlymai surenka reikiamą ekonominio naudingumo vertinimo balą, tuomet jau vertinama pasiūlymo kaina.

Vienas iš dviejų šiemet pasiūlymą pateikusių dalyvių buvo viešoji įstaiga „Klaipėdos šventės“, kuri kalėdinius ir naujametinius renginius uostamiestyje organizuoja jau ne vienerius metus, nes vis laimėdavo savivaldybės skelbtus konkursus.

„Yra buvę atvejų, kai Savivaldybė sulaukė vieno pasiūlymo, tačiau taip pat yra buvę atvejų, kai buvo sulaukta daugiau nei 2 pasiūlymų“, – teigė Klaipėdos savivaldybės administracija.

„Pati „Klaipėdos šventėse“ dirbu nuo 2013 metų ir bent nuo tada būtent mūsų įstaiga laimėdavo konkursą bei organizuodavo kalėdinius ir naujametinius renginius. Tiesą sakant, neprisimenu tokio atvejo, kad konkursas būtų nutrauktas ir skelbiamas naujas. Pati tokią naujieną sužinojau šį pirmadienį. Ir dabar galvoje sukasi mintys, kaip suspėti nuo A iki Z paruošti naują pasiūlymą su nauja idėja, kai pas mus dabar liko tiek nedaug žmonių. O dar ta nežinomybė dėl karantino. Žodžiu, tikrai nėra lengva“, – neslėpė laikinai „Klaipėdos šventėms“ vadovaujanti šios įstaigos komunikacijos koordinatorė Živilė Putnienė.

Ji pripažino, jog konkurse pateikto kalėdinių ir naujametinių renginių ciklo idėjos autorius yra dabar jau buvęs „Klaipėdos švenčių“ direktorius Liutauras Galinis. Jis iš šių pareigų pasitraukė rugpjūčio pabaigoje.

„Atviros Klaipėdos“ žiniomis, L. Galinio sumanymas miesto biudžetui būtų buvusi didelė našta.

„Kiek žinau, kaina dabar konkurse net nebuvo vertinama. Tačiau pasiūlymas tikrai buvo gerokai brangesnis nei praėjusiais metais“, – patvirtino Ž. Putnienė.

Praėjusiais metais „Klaipėdos šventės“ konkursą organizuoti kalėdinius ir naujametinius renginius laimėjo pasiūliusi ne tik idėją, bet ir įsipareigojusi ją įgyvendinti už maždaug 80 tūkst. eurų.

„Klaipėdos miesto savivaldybė asignavimų planą sudaro metų pradžioje, tada yra nustatoma konkreti pirkimui numatyta suma. Vidiniuose dokumentuose yra užfiksuota suma, tačiau Lietuvos Respublikos viešųjų pirkimų įstatymas neįpareigoja perkančiosios organizacijos pirkimo dokumentuose paskelbti suplanuotų lėšų. Kadangi bus vykdomas naujas pirkimas, lėšos neskelbiamos viešai“, – apie didžiausioms metų šventėms planuojamas lėšas neatviravo Klaipėdos savivaldybės administracija.

Pabrėžiama, kad kalėdinių ir naujametinių renginių ciklo organizavimo paslaugos pirkimas bus skelbiamas pakartotinai, tad sudėtinga prognozuoti, kada bus pasirašyta sutartis.

„Kalėdinės eglutės įžiebimas tradiciškai vyksta pirmąjį gruodžio šeštadienį. Kalėdinių ir naujametinių renginių ciklo organizavimo paslaugos bus perkamos Viešųjų pirkimų įstatyme numatyta tvarka. Atsižvelgiant į įstatymo reglamentuotus procedūrų terminus, planuojama, kad laiko užteks“, – Klaipėdos savivaldybė tarsi pažadėjo, jog uostamiestis be kalėdinių renginių neliks.

„Mes stengsimės dalyvauti ir pakartotiniame konkurse, nes juk esame įstaiga, kuri gyvena iš laimėtų konkursų, taip užsidirbame lėšas. Tačiau gali būti, jog šie metai bus išskirtiniai tuo, jog kalėdinius renginius organizuos ne „Klaipėdos šventės“, – sakė Ž. Putnienė.

1 Comment

  1. SUPRATAU, KAD JAU VISI PINIGAI SĖKMINGAI IŠVOGTI? NEBUS UŽ KĄ PABRANGUSIOS ELEKTROS PIRKTI

    .

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Sportas

Kviečia teikti paraiškas sportininko premijai gauti

Klaipėdos miesto savivaldybės administracija kviečia teikti paraiškas perspektyvaus Klaipėdos miesto sportininko premijai gauti 2024 metams. Paraiškas gali teikti teisės aktų ...
2024-03-20
Skaityti daugiau

Kultūra

Užderėjo paraiškų kultūros projektams finansuoti

Klaipėdos savivaldybė praneša, jog kultūros ir meno bendruomenės atstovai aktyviai atsiliepė į savivaldybės kvietimą teikti paraiškas dalinio finansavimo konkursui. Skelbiama, ...
2024-02-02
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Šviesų festivalio šiemet nebus

Dabartinės uostamiesčio valdžios užmojis gerokai peržiūrėti miesto kultūros barą atsiliepė ir 2015-aisiais užgimusiai tradicijai – Klaipėdos šviesų festivaliui. Pernai pavasarį ...
2024-01-16
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This