Jaunimo biblioteka kviečia moksleivius į kūrybines dirbtuves

Švietimas

Klaipėdos miesto savivaldybės Imanuelio Kanto viešosios bibliotekos Jaunimo padalinys (Tilžės g. 9) pristato atvirų kūrybinių dirbtuvių erdvę „Monų laboratorija“ mokyklinio amžiaus vaikams. Čia jaunieji atradėjai galės semtis praktinių žinių ir lavinti daugybę gyvenime praversiančių įgūdžių, pažinti įvairias technikas ir technologijas.

Inovacijų dirbtuvės „SKAITMENINĖS ŠAKNYS“

Keturių edukacijų programa 10—12 metų vaikams, norintiems susipažinti su grafinio dizaino pagrindais, trimačio maketavimo ir skulptavimo programomis, programuojamais dronais, vyks spalio 5–14 d. ir 19–28 d. 15 val.

Programa skirta jaunuoliams, norintiems išbandyti savo kūrybines jėgas ne popieriaus lape, o ekrane. Mokymų eigoje bus susipažinta su vektorinio dizaino, taip pat trimačio maketavimo programomis, kurių pagalba bandys sukurti vaizdo žaidimo veikėją, atkurti savo namą, pasigaminti vardinį raktų pakabuką ir išsispausdinti jį su 3D spausdintuvu. Išmokę programuoti per Blockly sistemą, programuos dronų kelią, rungtyniaus demonstruodami, ką sužinojo.

Edukacinė programa „KAS TAS VOBLERIS?“ (6 val.)

Kūrybinės žvejybinių priemonių (masalų) gamybos dirbtuvės: nuo idėjos iki visiško estetinio išpildymo. Užsiėmimai vyks spalio 5–14 d. 15 val.

Tai analogų neturinti edukacinė programa, skirta žvejybinių priemonių gamybai (masalai (vobleris), plūdės, blizgės) nuo idėjos, maketo sukūrimo iki visiško estetinio išpildymo. Šiais laikais meškeriojimo „žaislų“ pasaulyje, rodos, galima nusipirkti visko, ko tik širdis geidžia. Tačiau kartais labai smagu pasigaminti pačiam. Šiuolaikinis vobleris gali tarnauti ne tik žvejyboje, tačiau ir kaip stiliaus aksesuaras.

Edukacijos metu vaikai sužinos, kad masalai vandenyje veikia pagal hidrodinamikos dėsnius, t.y. nuo voblerio parametrų (dydžio, formos) priklauso kaip vobleris elgiasi vandenyje; plūdės veikia pagal Archimedo dėsnį, o aerodinamika atsakinga už voblerio užmetimą, t.y. kaip toli galima nuskraidinti masalą.

Jeigu pirmoji edukacinės programos dalis skirta masalų gamybai, tai antroji – masalų dažymui ir estetikai. Spalvų gama po vandeniu, matomumas po vandeniu. Dažymo technologijos: dažymas erografu, balionėliu, kempinėle, teptuku, galimas dengimas plėvele, iš anksto paruoštu susikurtu lipduku. Užbaigimui – masalas padengiamas laku. Edukacija kūrybinė, ugdanti meninius gebėjimus, pajaučiant ir išbandant skirtingas dažymo technikas.

Dalyvių amžius: 10-12 m., grupėse bus po 5 vaikus.

4 užsiėmimai truks po 1,5 val., vyks 2 kartus per savaitę – antradieniais ir ketvirtadieniais 15 val.

Vietų skaičius ribotas. Registracija tel. (8 46) 314728 arba jaunimas@biblioteka.lt

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Švietimas

Jaunimo bibliotekoje - vokiečių kalbos pamokos

Visus, kuriuos domina vokiečių kalbos pradmenys, kasdienės frazės, Vokietijos kultūra bei tradicijos Klaipėdos Imanuelio Kanto bibliotekos Jaunimo padalinyje lauks savanorė ...
2023-09-11
Skaityti daugiau

Kultūra

Kviečia pasinerti į virtualią realybę

Klaipėdos miesto Imanuelio Kanto bibliotekoje įgyvendinamas projektas „Virtuali Klaipėda: istorija ne gąsdina, o kuria“. Tai šiuolaikinių technologijų projektas, orientuotas į ...
2023-02-20
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This