Nausėda, Jūs blogesnis už patį Paksą

Nuomonės

Jonas Valaitis, jarmo.net redaktorius
2021-09-24

Komentarų: 3

Man labai patinka ši nuotrauka – štai priekyje matome Joe Bideną, JAV prezidentą, savo politikos kryptimi numatantį žmogaus teisių ir laisvių apsaugą. Jis taip stato JAV ateitį. O štai už jo – Jūs, Gitanas Nausėda, Lietuvos prezidentas, įkūnijantis praeitį ir posovietinių šalių, kurios kartais prezidentais išrenka valstybės piliečių negerbiančius veikėjus. Joe Bidenas šioje nuotraukoje man simbolizuoja ateitį, todėl jis priekyje. O Jūs – už galo. Nes ten ir lieka praeitis.

flickr.com/photos/nato nuotr.

Dėlioju paskutinius laiško, kurį rašau su dešimtimis kitų žmonių, akcentus ir netrukus jis pasieks Prezidentūrą. Bet prieš tai nusprendžiau parašyti viešą laišką asmeniškai nuo savęs. Iš visos širdies.

Beje, panašu, kad Čikagoje atsirado piliečių, kurie Jums žinutes perduoda akis į akį. Ir Jūs galite pasitelkti apsaugos darbuotojus ir suplėšyti plakatus, kuriuose teisybė Jums bado akis, bet istorija nepamirš, kad kol žmonės emigravo, žudėsi, verkė ir gyveno paraštėse dėl neužtikrintų žmogaus teisių, Jūs savo populistiniais pareiškimais mėginote ant to statyti savo braškančios antros kadencijos ateities planus, kurie – visa širdimi linkiu Jums to – sugrius visos Tėvynės labui.

Jūs pažadėjote padaryti viską, kad neužtikrintumėte LGBTQ+ asmenų teisių. Atviru tekstu. Jūs palaikėte Vengriją, kuri savo LGBTQ+ piliečius prilygino propagandai. Jūs pažadėjote nepasirašyti Partnerystės įstatymo Lietuvoje, nes, Jūsų žodžiais, tos pačios lyties poros nėra šeima.

Gana.

Man jūs nenurodinėsite, kas yra mano šeima. Jūs nesate joks Dievas ir Tėvas, ar Šventoji dvasia, kad primestumėte savo imbiciliškai suvokiamo pasaulio tvarką.

Jūs laisvas kliedėti, bet nesate laisvas skaudinti kitų žmonių. Savo žodžiais ir darbais Jūs peržengėte bet kokias raudonas ribas, kokias tik galėjote.

Mano akimis, jūs esate pats prasčiausias prezidentas visoje Lietuvos istorijoje. Blogesnis net už tą Paksą, vadinamą politiniu lavonu, šiuo metu mėginančiu prisikelti (tik šūdas gaunasi, nes lavono niekaip neatgaivinsi). Tą bent išnešė iš Prezidentūros ir vargo neliko, ir jis nebegalėjo kenkti šiai valstybei.

O jūs dabar Prezidentūroje tūnote ir kaip kandis mėginate jau ilgą laiką ėsti demokratijos ir laisvės pamatus.

Prezidente, demokratija nėra apie tai, kai šalies vadovas sveikina VSD pažymose figūruojančių veikėjų organizuojamus susibėgimus. Demokratija nėra apie pažadus neįgyvendinti vienos ar kitos visuomenės grupės teises vien dėl to, nes to reikalauja visokie alchašai, mėtantys į pareigūnus plytgalius.

Jūs esate prezidentas, kuris pats nesuvokia, ką daro, bet už tai Jums atleisti neverta, nes valstybę Jūs pavertėte savo paties kvailumo įkaite. Jūs, prižadėjęs būti vienijančia jėga, lyg mačete nukirtote LGBTQ+ žmonių grupę nuo likusios visuomenės dalies ir mus dar labiau demonizavote.

Aš tikrai nuoširdžiai linkiu šiai valstybei klestėjimo. Plano, kaip susigrąžinti dėl neužtikrintų žmogaus teisių iš Lietuvos išvykusius piliečius. Ir tame plane Jūsų nėra.

Tokie kaip Jūs esate rakštis demokratijose, gerbiančiose visus žmones nepaisant jų tapatybės.

Nes visos demokratiškos valstybės, gerbiančios žmogaus teises ir laisves, pakyla. Žmonės į jas grįžta. Ekonomika kyla. Čia visuomenė stato savo ateitį. Ir iš visų nedemokratiškų valstybių, niekinančių vienas ar kitas visuomenės grupes, žmonės bėga, tokių valstybių ekonomikos laikosi ant Rusijos ar kitų autoritarinių valstybių pinigų spenio, lemiančio politinę priklausomybę.

Nausėda, Jūs blogesnis už patį Paksą dėl to, nes pastarasis nesugebėjo padaryti tiek žalos, kiek šiai valstybei padarėte Jūs.

Ir iš esmės šiame tekste keiksmažodžių nėra tik dėl to, nes gerbiu savo skaitytojus, bet ne Jus.

O dabar laukite mūsų visų bendro laiško.

Atsakymo, kad jis gautas, iš Prezidentūros kanceliarijos mums nepakaks. Reikės daugiau pasiaiškinti.

P.S. žodis „prezidentas” iš mažosios raidės rašomas neatsitiktinai. Mintį tikriausiai suprasite arba ją paaiškins Jūsų patarėjai.

Šis tekstas – asmeninė autoriaus nuomonė, už kurią redakcija neatsako.

3 Comments

  1. mh

    Koks agresyvus šudmalis. Na, ne vien prezidentas yra prieš išeinamosios angos fekalijų degustavimo pripažinimą valstybės reikšme ir kaip normalią žmonių elgseną. Šiaip tokios agresijos žmogus kaip šis autorius labai primena anų laiku komjaunuoli kuris buvo gatavas pastatyti žmogų prie sienos sušaudymui kuris neskaitė Lenino raštu apie laisvo tarybinio žmogaus teises. Šis asmuo kažkuo panašūs i ta aktyvistą komjaunuoli, tik jis propaguoja laisve analinės angos lavinimui. Jei žmogus o tokiu Lietuvoje dauguma sako jog fizinis veiksmas i išeinamąja anga tenkinat savo sekso fantazijas yra nesveika elgsena ir ji negali būti sutapatinta su šeimos supratimu, nebūtina tokius žmones vadinti šūdu. Greičiau pats autorius yra šūdas o ne kiti Lietuvos piliečiai.

    Reply
  2. J

    Jūs turite savo nuomonę, bet reikia gerbti ir kitus žmones, kurie nesutinka su Jūsų teiginiais. Gerbiu Poną Prezidentą, nes jį išrinko Tauta ir nebūtina piešti liūdną scenarijų , dėl antros kadencijos. Pagyvensim- pamatysim!

    Reply
  3. Antanas

    ot siknaskyliu sterva ,juodina visą Lietuva ,sodinti tokias reikia už neapykantos kurstyma

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

ELTA

Virtualioje platformoje ragina užduoti klausimus kandidatams į prezidentus

Iki prezidento rinkimų likus mažiau nei mėnesiui, politikos stebėsenos tinklas „Žinau, ką renku“ nuo antradienio gyventojus kviečia šalies vadovo posto ...
2024-04-16
Skaityti daugiau

ELTA

Likus mažiau nei mėnesiui iki prezidento rinkimų – pokyčiai reitingų lentelėje

Iki šalies vadovo rinkimų likus mažiau nei mėnesiui, reitingų lentelėje – pokyčiai, vertinant kandidatų į prezidentus lyderius. Kaip rodo naujausia ...
2024-04-15
Skaityti daugiau

Politika

Prezidento posto sieks 8 kandidatai

Vyriausioji rinkimų komisija antradienį priėmė sprendimus registruoti likusius penkis kandidatus dalyvauti gegužę vyksiančiuose prezidento rinkimuose. Antradienį sprendimai priimti dėl Giedrimo ...
2024-04-09
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This