Ypatinga ir istorinė diena miestui, regionui ir šaliai

Politikų tribūna

Audrius Petrošius, Seimo narys
2021-09-24

Komentarų: 21

Seimo Sveikatos reikalų komitetas penktadienį priėmė rekomendaciją uostamiestyje Klaipėdos universiteto ligoninės ir Klaipėdos jūrininkų ligoninės pagrindu steigti Universiteto ligoninę. Kartu pasiūlė ministerijai, miestui, Klaipėdos universitetui apsvarstyti galimybę prie tokio junginio jungtis ir Klaipėdos vaikų ligoninei bei Palangos reabilitacinei ligoninei.

Tai yra ypatinga ir istorinė diena miestui, regionui ir šaliai. Nacionalinė valdžia pademonstravo savo valią, dabar kamuolys – miesto tarybos rankose.

Be jokios abejonės, be politinės miesto ir nacionalinės valdžios valios dar laukia sudėtingas derinimo procesas, tačiau noriu tikėti, kad žmonių sveikata, gyvybės ir investicijos į regioną bus tie argumentai, kurie neleis dvejoti politikams priimant galutinius sprendimus.

Drąsiai galiu teigti, kad tokios rimtos delegacijos šioje srityje Klaipėdos mieste dar tikrai nematėme. Tai tik parodo politikų ir vykdomosios valdžios nusiteikimą bei klausimo aktualumą.

Savo ruožtu miestui atstovaujantiems politikams palinkėjau vairuoti miesto laivą taip, kad pasinaudotume šia istorine galimybe, o ne džiazuojančiu ritmu praplauktume pro šalį jos nesugriebę.

21 Comments

  1. plius minus

    Čia paprastam mūsų ir jūsų supratimui : Sujungus ligonines , be dubliuojančių vienas kitą skyrių ir administravimo kaštų sutaupymo , nebereikėtų ir mūsų viešų 10 mln. skirti Miesto Universitetinės ligoninės renovacijai, kuriuos Klaipėdos tarybos nariai pasiryžę investuoti. TAI PADARYTŲ VYRIAUSYBĖ IŠ SAVŲ. O mes už tuos sutaupytus 10 milijonų , galėtume porą mokyklų ar penkis vaikų darželius šiaurinėje miesto dalyje pastatyti, ar Baltijos ir Taikos dviejų lygių sankryžą ar naują sporto salių kompleksą šiaurinėje miesto dalyje ar tiltą per Dangės upę ir dar daug daug mums reikiamų darbų nuveikti .
    O kodėl dabartinis meras ir prieš tai ilgalaikis tai suprasdami , sujungimui priešinasi.

    Reply
    • Alfredas

      Ogi todėl, kad KUL sukasi dešimtimis milijonų eurų, iš kurių matomai nubyra ne tik V. Janušoniui, bet ir V. Grubliauskui, R. Taraškevičiui. V. Grubliauskas bei V. Janušonis puikiai supranta, kad sujungus ligonines, suformavus Klaipėdos Klinikas kurios bus pagrinde SAM pavaldumo, šio susivienijimo vadovų V. Janušoniui matyti kaip savo ausis. Taigi prarasti tokią pinigų lesyklėlę nenori nei V. Grubliauskas, nei V. Janušonis. Todėl V. Grubliauskas gulasi kryžiumi prieštaraujant šio komplekso atsiradimui, kuria įvairias Kalėdų senelio pasakas. Šiems asmenims nesvarbų pacientų, šių gydymo įstaigų darbuotojų gerovė, jiems svarbiausia jų asmeniniai interesai.

  2. iš sistemos

    Gerai Kauniečiai ir Vilniečiai prasisuko…
    Pagal ES programa Universiteto lygio ligoninėms buvo skirta 800mln….remonto darbams ir įrangai…..
    Dabar ministerija nori įkurti Klaipėdoje 3 universiteto lygio ligonine kaip Kaune ir Vilniuje. Tam, pagal dabartinius ministerijos norus, Klaipėdoje, sujungus net 5 ligoninės: Klaipėdos universitetinei ligoninei, Jūrininkų ligonei, Vaikų ligoninei, Palangos reabilitacinei ligonini, Palangos vaikų reabilitacijai „Gintaras” kurios numatoma sujungti į viena vienetą butu skitą iš 800mln vos 25!!!! LOL!!!!
    Pagalvokite bent 1 minute: 5 gydymo įstaigoms kurios norėtu sujungti iš 800mln atiteks 25!!!! T.y. Kaunui ir Vilniui atitektu po 387,5mln Eur, o visoms 5 Klaipėdos įstaigoms vos 25mln??????? 🙂
    Toks įspūdis kad ministerijoje vartoja narkotikus, nes vien alkoholio naudojimu tokius kliedesius sunku paaiškinti…

    Reply
    • ekspertas

      Ar cia ne Grubliausko komentaras? Kaip suprantu geriau nieko nedaryti, negauti ir tu 25mln, kad tik ligoninių vadovai liktų savo postuose!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    • keistoka

      Keistas komentaras. 800 mln. eurų bus skirta visoms Lietuvos gydymo istaigoms, tai ir Panevežys, ir Šiauliai, visi Lietuvos rajonai. Lietuvos medicinos sistema susideda ne vien tik Kaunas, Vilnius, Klaipėda. Labai keistas, matosi nesuprantančio žmogaus, arba tikrai tai Grubliausko komandos asmenų komentaras. Kaip Putinas turi savo trolius, taip Grubliauskas savo trolius.

  3. Regina

    Išlindo politikas, tas kur bėgiojo po Klaipėdą ir fotkinosi prie gatvės duobių. Ot didelis nuopelnas patenkant į seimą. Tokius darbus ir dar daugiau be reklamos atlieka miesto visuomenininkai.

    Reply
  4. Juozas

    Ligonis lieka labai toli, medicinoje reikia labai dirbti, vadovaujant tuo labiau. Šiandien klaipėdoje daug kalba apie sveikata, bet dirbti nenori Petrošiaus planas yra klampus , neturintis vizijos, norėdamas pertvarką padaryti Klaipėdoje, reikėtų suvokti ir kažką išmanyti!

    Reply
  5. Liulis

    Jo, jo pasakos begalo. Raudinas Kryžius ir Jūrininkai, kai buvo prie LR SAM nors pagal ES standartus remontus padarė, ko nepasakysi apie KUL, kuriai Klaipėdos m. sav. vadovauja. KUL pastatai tarybiniai laikais tikriausiai paskutinį kartą statybininkus matė. Tai jei sujungs ir Klaipėdos m. valdžia vadivaus, tai oareis gyli sub……nė visims Klaipėdos ligoninėms ir bus tikra p……..da.

    Reply
    • Atvirkščiai

      Jei sujungs, Klaipėdos valdžia nebevadovaus.

  6. Anonimas

    Visška s—-ė

    Reply
  7. Goorbela

    Manau kad tas daroma ne ligonių naudai. Viskas valdžios kišenei.

    Reply
  8. RIMA

    Tikrai uzsiregistruot pas specialista Jurininku konsultacinej poliklinikoj telefonu neimanoma, nes jis tik vienas.Gali skambinti kaip i niekur, visa laika uzimti registratoriai.Iki vakarietisko aptarnavimo, kaip musei iki menulio.Nejuokinkit zmoniu, konservatoriai dar niekada nieko nepadare, kad zmogui butu geriau.

    Reply
  9. Onute

    Dabar neįmanoma jau 2 metai patekti pas šeimos gydytoją. Tik telefonu, o kas bus kai panaikins dar 1 ligoninę. Petrošiau mielas nusikalbiLaima

    Reply
    • Klystate

      Kodėl iškart galvojat, kad kažkas kažką panaikins? Centro steigimas reiškia statuso pakeitimą į aukštesnį lygį ir veikiau reiškią plėtrą, o ne naikinimą.

  10. Antanas

    Sveikinu jaunuosius Klaipėdos Konservatorius, žengiančius šiuo keliu. Jeigu ne šis jaunimas, Petrošius, šio posėdžio nebūtu būvę. Šaunu. Aišku, tai nebus padaryta šiuo metu ir dabar, reikalingi įstatymų pakeitimai. Svarbu, kad pagaliau tartų svarų žodį Klaipėdos savivaldybės taryba. Manau, kad taip ir bus.
    Pagaliau sulauksime Klaipėdoje Vakarietiškos sveikatos apsaugos, tikėtina tokio sveikatos centro vadovas taip pat bus vakarietiško mentaliteto, ne sovietinio.

    Reply
    • Antanas (IP: 78.60.113.74)

      Antanai, Tu matosi, jog nieko nenutuoki apie tą planuojamą reformą, todėl ir dūduoji konservatoriams….

  11. ypatingai

    politinio piaro diena su tuščiais lozungais kol kas…

    Reply
    • Anonimas

      O, kas sudeliojo Seimo nariui tekstą? Turbūt grožio salono komanda ?

    • Tai

      Kad jis raštingas, ne kaip kai kurie iš mūsų miestelio

  12. Na jau na jau , Petrošiau

    Gal palikti registracijos numerį pas specialistus ? Jūrininkuose tik 1 nr !!!! Prisiskambinti be šansų …. Todėl nesuprantu konservatorių džiugesio , nesugebate realiai egzistuojančių problemų spręsti !!! Netikiu , jog ligoniams ” bus geriau ” . Deja …

    Reply
    • Kazys

      Sujungus Klaipėdos ligonines, kurios šiuo metu dirba kiekviena sau, atskirai, kiekviena kaldrą tempia į savę. Klaipėda nėra didelis miestas, kur reikalinos atskiros ligoninės, reikalinga viena, su vienu valdymo centru. Šiuo metu, kiekviena ligoninė nori turėti kuo daugiau paslaugų, taip išbarstytas medicinos personalas, medicinos diagnostinė bei gydomoji įranga, kuri funkcionuoja nepilnu krūviu, kainuojanti ne vieną šimtą tūkstančių eurų, medicinai skirtos lėšos naudojamos neracionaliai, todėl medicinos darbuotojų atlyginimai maži, nukenčia ligoniai, nes KUL tenka pirktis vaistus, medicinos priemones. Pagal Būtinosios pagalbos algoritmus- skubi medicinos pagalba ligoniui būtina suteikti kuo greičiau, per 1-ą valandą, nes tuomet geriausias rezultatas (auksinė valanda). Šiuo metu skubios pagalbos teikimo dienos išbarstytos po ligonines, pagalbos teikimas priėmimo skyriuose tokių sąlygų nėra. Ten atvežami ne tik ekstriniai ligoniai, bet atvyksta ir lengvesni, tuomet šie ligoniai privalo laukti 3-4-5 val. ir daugiau. Nors GMP gydytojai žino ligoninių budėjimo grafikus, bet vis viena tenka važinėti po Klaipėdą kuri ligoninė priims skubų ligonį po 2-3 val. Tai GMP gydytojų kasdienybė (pačių GMP gydytojų žodžiai).
      Todėl prie Klaipėdos Klinikų tikslingas Būtinosios medicinos pagalbos centras, kur vežami visi skubios pagalbos ligoniai, arba vyksta patys (tokie centrai yra Kauno Klinikose, Vilniaus Santaros klinikose), kurie aprūpinti visa būtinaja medicinos iranga, reanimaciją, operacine, laboratorija, dirba būtinosios pagalbos gydytojai specialistai. Tokiu principu dirba visa Vakarų Europa.
      Todėl laikas Klaipėdai žengti Vakarų Europos keliu.

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas, Svarbu

„Mobingo problema“ savivaldybėje: užteko mokymų?

Sausio viduryje kilęs ažiotažas dėl naujosios Klaipėdos valdančiosios daugumos esą vykdomo mobingo Savivaldybės administracijoje bent jau instituciniame lygyje užsibaigė. Per ...
2024-03-27
Skaityti daugiau

Spyglys

Klaipėdos konservatorių spindesys ir skurdas*

Mūsų miestelio konservatorių spindesys, tiesą sakant, yra apgailėtinas, – sako garsus politologijos profesorius Spyglys. Nes dauguma neva opozicinės Tėvynės sąjungos ...
2024-02-23
Skaityti daugiau

Politika

TS-LKD Klaipėdos skyriaus pirmininku išrinktas Audrius Petrošius

Šeštadienį išrinktas naujas Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų partijos (TS-LKD) Klaipėdos skyriaus pirmininkas. Iš 88 visuotiniame susirinkime dalyvavusių partiečių, vos vienam ...
2024-02-03
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This