Klaipėdoje šiemet jau susituokė beveik 700 porų

Miestas

Vedybų tendencijos šiais metais nepasikeitė – kaip ir iki šiol daugiausiai santuokų Lietuvoje buvo įregistruota vasarą, o jaunavedžiai savo šventei dažniausiai rinkosi rugpjūčio savaitgalius.

Registrų centro administruojamos Metrikacijos paslaugų informacinės sistemos (MEPIS) duomenimis, šiais metais visoje Lietuvoje jau buvo įregistruota 11,5 tūkst. santuokų, iš jų du trečdaliai buvo sudarytos per tris vasaros mėnesius. Daugiausiai santuokų sudaryta Vilniaus Civilinės metrikacijos skyriuje (apie 1,8 tūkst.), Kaune (1,2 tūkst.) ir Klaipėdoje (beveik 700).

Populiariausias metų mėnuo santuokai šiemet buvo liepa, kuomet įregistruota beveik 3,2 tūkst. santuokų, ir rugpjūtis, kai žiedus sumainė beveik 3,1 tūkst. porų.

Kaip ir iki šiol jaunavedžiai savo santuokai dažniausiai rinkosi rugpjūčio ir liepos savaitgalius.

Apskritai populiariausia 2021 metų vestuvių data buvo rugpjūčio 21-oji, kai visoje Lietuvoje susituokė beveik 540 porų. Antroje pagal populiarumą vietoje buvo rugpjūčio 7-oji, kuomet įregistruota 400 santuokų, trečioje vietoje atsidūrė liepos 24-oji (390 santuokų).

Skirtingai nei 2020 metai, šie metai nebuvo itin palankūs magiškų skaičių derinių mėgėjams. Pavyzdžiui, 2021 metų sausio 21 dieną susituokė apie 30 porų, tačiau vasario 21 dieną neįregistruota nė viena santuoka, kadangi šiemet ši diena buvo sekmadienis. Vis dėlto, palankių progų pažymėti savo vestuves ypatingu skaičių deriniu jaunavedžiai šiemet dar turės, pavyzdžiui 2021 metų gruodžio 21-ąją.

Vasario 14-oji kiekvienais metais yra viena populiaresnių vestuvių datų. Deja, tačiau šiemet šv. Valentino diena buvo sekmadienį, todėl santuokų įregistruota nebuvo. Visgi jaunieji rado išeitį ir savo santuoką suskubo įregistruoti šv. Valentino dienos išvakarėse – šiemet vasario 12-13 dienomis buvo įregistruota per 100 santuokų.

MEPIS duomenimis, praėjusiais metais Lietuvoje įregistruota iš viso apie 14,5 tūkst. santuokų, o populiariausios vestuvių datos pernai buvo rugpjūčio 22 , rugpjūčio 8 ir liepos 25 dienos.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Regionas, Svarbu

Egidijui Šakaliui nepadėjo ir Aukščiausiasis Teismas

Ir teismų praktiką formuojanti aukščiausia instancija konstatavo, jog Neringos savivaldybės administracijos direktorius Egidijus Šakalys buvo nepagrįstai praturtėjęs buvusios darbovietės – ...
2024-04-09
Skaityti daugiau

Verslas

Kovas neišjudino NT rinkos

Atėjęs pavasaris atnešė šiltesnius orus, bet daugiau gyvybės į pastaruoju metu gerokai aprimusią šalies nekilnojamojo turto (NT) sandorių rinką neįpūtė. ...
2024-04-06
Skaityti daugiau

Verslas

Nekilnojamojo turto sandorių rinka metus pradėjo vangiai

Šalies nekilnojamojo turto (NT) sandorių rinkoje bendras per mėnesį įregistruotų sandorių skaičius sausį buvo mažiausias per pastaruosius keletą metų, o ...
2024-02-12
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This