COVID-19 paros skaičiai: 1043 nauji užsikrėtimai ir 14 mirčių

Koronavirusas, Svarbu

Statistikos departamento duomenimis, sekmadienį visoje šalyje patvirtinti 1043 koronavirusinės infekcijos atvejai. Atlikus 10 007 tyrimus, mėginiuose rasta daugiau nei 10 proc. viruso.

Klaipėdoje per parą ši infekcija, išankstiniais duomenimis, diagnozuota 132 žmonėms. Patikslintais duomenimis, šeštadienį susirgimų uostamiestyje buvo 179, penktadienį 156.

Savaitinis naujų ligos atvejų skaičiaus augimas šalies mastu sudaro 20,7 proc., Klaipėdoje – 12,4 proc.

Atskirų savivaldybių skiepijimo duomenys ir toliau neskelbiami, nes jau prasidėjo antra savaitė, kaip vyksta sistemos atnaujinimo darbai. Martyno Vainoriaus nuotr.

Uostamiestyje susirgimų 100 tūkst. gyventojų per 14 dienų skaičius išaugo nuo 1232,4 atvejų iki 1262,6, šalyje jis padidėjo nuo 603,3 iki 622,6 atvejo.

Pagal šį rodiklį Klaipėda tarp visų savivaldybių išlieka ketvirta nuo galo. Penkta yra Palanga. Blogiausia situacija dabar yra Telšiuose su 1641 atveju. Geriausiai toliau laikosi Panevėžio rajono savivaldybė su 159 atvejais.

Sekmadienį į ligonines dėl COVID-19 ligos paguldyti 79 pacientai. Iš 1459 šalyje šiuo metu esančių kovidinių lovų užimta 1114.

Šiuo metu šalyje, statistikų duomenimis, koronavirusine infekcija yra 15 406 užsikrėtę žmonės, pasveikusiais laikomi 299 267. Klaipėdoje šiuo metu serga 1687 gyventojai, o pasveikusiųjų jau yra 18 593: per parą pasveiko 40 klaipėdiečių.

Per praėjusią parą koronaviruso aukų sąrašą papildė 14 gyvybių ir bendras tokių netekčių skaičius šalyje jau pasiekė 4930.

Iš mirusių per praėjusią parą 10 buvo nepasiskiepiję. 4 paskiepyti mirusieji priklausė 80-89 metų amžiaus grupei.

Klaipėdoje mirė du asmenys ir čia jau yra 208 tokios netektys.

121 žmogus per praėjusią parą buvo vakcinuotas pirma skiepo doze, 74 pasiskiepijo antrą kartą. Atskirų savivaldybių skiepijimo duomenys ir toliau neskelbiami, nes vis dar vyksta sistemos atnaujinimo darbai, kuriuos baigus bus rodomi ir trečiąja doze paskiepytųjų skaičiai.

Visoje Lietuvoje šeštadienį trečia (pastiprinamąja) skiepo doze vakcinuoti 46 žmonės. Iš viso tokių jau yra 22 387.

Protrūkiai ir situacija ugdymo įstaigose

Šiuo metu visoje šalyje, statistikų duomenimis, fiksuotas 481 aktyvus koronvarusinės infekcijos protrūkis, kuriuose – 2314 atvejų.

Klaipėdoje aktyvių protrūkių skaičius siekia 60 ir daugiau nei pusė jų – 40 – fiksuota ugdymo įstaigose. Iš viso protrūkiuose uostamiestyje skaičiuojami 226 atvejai, iš jų 224 (99 proc.) – pirminiai.

Klaipėdos miesto sveikatos biuro duomenimis, praėjusią savaitę uostamiestyje buvo 96 izoliuotos klasės. Iš viso sirgo 174 mokiniai bei 37 mokytojai ir 18 kitų darbuotojų.

Ikimokyklinėse įstaigose buvo izoliuota 11 grupių, sirgo 15 pedagogų ir 19 kitų darbuotojų.

Per savaitę 43 mokyklose atlikti 9078 greitieji testai, iš jų 20 buvo teigiami ir dar 9 teigiami PGR testai.

Neįgaliųjų COVID-19 statistika

Statistikos departamentas skelbia atverianti dar vieną COVID-19 duomenų rinkinį – užsikrėtimų koronavirusu, skiepijimo, bendro imunizacijos lygio, mirčių nuo COVID-19 rodikliai, apibūdinantys trijų asmenų grupių situaciją pandemijos metu: neįgaliųjų, nedarbingų ar iš dalies darbingų asmenų, specialiųjų poreikių turinčių asmenų. Duomenų rinkinys atsinaujina kasdien ir pasiekiamas visiems, rodikliai yra operatyvūs (įtraukiami ir vakar dienos duomenys).

Trys asmenų grupės, apie kurias kalba ši statistika:

Negalia: asmenys iki 18 metų amžiaus, kuriems nustatytas neįgalumo lygis. Grupės pogrupiai apibūdina neįgalumo lygį: lengvas, vidutinis arba sunkus.

Darbingumo sumažėjimas: darbingo amžiaus asmenys, kuriems nustatytas mažesnis negu 60 proc. darbingumo lygis. Grupės pogrupiai sudaryti pagal darbingumo procentą.

Specialieji poreikiai: asmenys, kuriems nustatytas specialiųjų poreikių lygis ir kurių amžius 65 metai ir daugiau. Keturi pogrupiai sudaryti pagal poreikius.

Rodikliai pateikti ir kaip absoliutūs skaičiai, ir kaip grupės procentinė dalis, taip pat galima stebėti dinamiką laike (tai padeda suprasti, ar situacija gerėja, ar blogėja).

Pateiktose iliustracijose matyti, kad nors visų grupių asmenų (neįgaliųjų, nedarbingų ar iš dalies darbingų asmenų, specialiųjų poreikių turinčių asmenų) užsikrėtimų skaičius (išreikštas procentais) panašus, vakcinacijos ir imunizacijos lygis žemesnis tų asmenų, kurių situacija sudėtingesnė.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Renginiai

Ketvirtadienį Klaipėdoje

KULTŪROS FABRIKAS (BANGŲ G. 5A) 14 val. Instagram Reels kūrimo dirbtuvės per Kino Prizmę – tai paturbinta Kino Fabriko įkūrėjų ...
2024-05-01
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Sportas

„Neptūnas“ krito paskutinę akimirką

Klaipėdos „Neptūnas“ jau praktiškai turėjo pergalę savo rankose, tačiau galiausiai trečiąsyk paeiliui trečiadienio vakarą namie krito Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“). ...
2024-05-01
Skaityti daugiau

ELTA

Bankrutuojanti „Memel Logistics“ atleidžia visus darbuotojus

Klaipėdos rajone įsikūrusi krovinius tarptautiniais maršrutais visoje Europoje gabenanti įmonė „Memel Logistics“ atleidžia visus 39 darbuotojus ir pranešė apie tai ...
2024-05-01
Skaityti daugiau

ELTA

„Vaisingumo klinikos“ byla baigta: valstybei atiteko daugiau nei pusė milijono eurų

Daugiau nei trejus metus trukusi „Vaisingumo klinikos“ byla dėl apgaulingos apskaitos tvarkymo baigta – valstybei atiteko daugiau nei 500 tūkst. ...
2024-05-01
Skaityti daugiau

Sveikata

Tarp nusipelniusių medicinos darbuotojų - ir pajūrio atstovai

Vilniuje, Valdovų rūmuose, įvyko tradiciniai Sveikatos apsaugos ministerijos organizuojami Nusipelniusių Lietuvos medikų apdovanojimai. Už atsidavimą profesijai, sunkų ir pasiaukojantį darbą ...
2024-05-01
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This