Rekordo pasiekti nepavyko, bet renginys patiko

Regionas

Savaitgalį Gargžduose tradiciškai paminėta Pasaulinė gyvūnų diena: į šventinę eiseną „Tūkstantojis“ susirinko per šimtą dalyvių su augintiniais.

Nepaisant gan debesuoto ir vėjuoto oro, drauge su šeimininkais žingsniavę augintiniai pralinksmino miesto gyventojus, jie eiseną sveikino net pro daugiabučių langus. Eisenos dalyvius sutiko palydėti policija, o policijos šuo ir pats tapo renginio dalyviu.

„Tikimės, kad Gargždai anksčiau ar vėliau taps draugiškiausiu gyvūnams augintiniams miestu. Šventiniai renginiai – tik viena iliustracija, kaip siekiame šio tikslo, o iš tiesų tai – kasdienės pastangos. Apie tai, kaip rūpintis gyvūnais augintiniais, pasakojame vietos mokyklų pradinukams, inicijuojame draugiškų augintiniams vietų įstaigų, kavinių – atsiradimą ir, savaime aišku, patys dirbame draugiškame augintiniams biure, – pranešime cituojama Aušra Žemaitienė, šventės organizatorės „Mars Lietuva“ generalinė direktorė.  – Savo versle stebime, kaip per pandemiją išaugo žmonių noras turėti augintinį, taigi draugiškos gyvūnams aplinkos, atsakingos šeimininkystės idėjos tampa dar svarbesnės.“

Eisenos pabaigoje dalyvių laukė staigmenos – vardiniai diplomai, skanėstai augintiniams ir saldumynai jų šeimininkams.

Šiųmetėje „Tūkstantkojo“ eisenoje buvo siekiama ir rekordo, tačiau lauktas gausiausias dalyvių būrys nesusirinko – tiesa, organizatoriai neatmeta galimybės, kad prie šios minties bus sugrįžta ateityje.

Pasaulinė gyvūnų diena pradėta švęsti 1931 metais po Florencijoje vykusios gyvūnų globos konferencijos, kai jos dalyviai nusprendė, jog spalio 4-oji, Šv. Pranciškaus, gyvūnų globėjo mirties diena, bus skirta gyvūnams pagerbti. Šią dieną siekiama atkreipti žmonių dėmesį į gyvūnų apsaugą, elgesį su jais bei padėkoti gyvūnams už didžiulę jų svarbą žmonių gyvenime, suteikiant gyvenimui daugiau džiaugsmo ir prasmės.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Verslas

„Mars Lietuva“ investicijos pernai siekė beveik 19 mln. eurų: kyla naujas gamybinis pastatas

Maistą gyvūnams augintiniams gamykloje Gargžduose gaminanti bendrovė „Mars Lietuva“ pernai Lietuvoje investavo 18,6 mln. eurų. 2023 m. didžioji dalis investicijų ...
2024-01-09
Skaityti daugiau

Verslas

„Mars Lietuva“ tvarios plėtros programa: taupomi energetiniai ir finansiniai ištekliai

Europos energetikos rinkoje vyraujant tiekimo bei kainų nestabilumui, ilgalaikes investicijas į tvarią plėtrą vykdžiusios bendrovės skaičiuoja šių investicijų grąžą. Gargžduose ...
2022-11-14
Skaityti daugiau

Regionas

Gargždai kviečia į augintinių eiseną

Jau šį šeštadienį, spalio 1 d., Gargžduose vyks tradicinė Pasaulinės gyvūnų dienos šventė. Jos dalyviai kviečiami į eiseną „Tūkstantkojis“, kurios ...
2022-09-29
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This