Uoste – pratybos: įspėja gyventojus

Uostas ir jūra

Pirmadienio ryte pietinėje Klaipėdos uosto dalyje organizuojamos civilinės saugos ir uosto apsaugos pratybos. Dėl to Uosto direkcija įspėja gyventojus nesibaiminti.

„Pratybų metu bus imituojama situacija, jog UAB Klaipėdos konteinerių terminale įtartini žmonės darbuotojams grasina apie galimą sprogimą. Pratybose dalyvaus net 10 įvairių institucijų, kurios turės atlikti išminavimo darbus ir įtartinų žmonių paiešką, terminalo teritorijoje lokalizuoti imituojamą gaisro su cheminėmis medžiagomis židinį, uosto akvatorijoje vykdyti fiksuoto išsiliejusių naftos produktų surinkimo darbus, informuoti gyventojus ir atlikti kitus būtinuosius darbus įvykus ekstremaliajam įvykiui. Gyventojus patikiname, kad nėra ko baimintis, o pastebėjusius nekasdieniškus vaizdus ar išgirdusius bauginančius garsus, prašome reaguoti ramiai, nes tai tik pratybos“, pranešime spaudai cituojamas Uosto direkcijos vadovas Algis Latakas.

Šiomis pratybomis siekiama patikrinti skirtingų įmonių veiksmų suderinamumą, tobulinti informacijos perdavimą atsakingoms institucijoms ir gelbėjimo pajėgoms apie susidariusį ekstremalųjį įvykį, patikrinti esamą pasirengimą organizuoti ir vykdyti paieškos bei gelbėjimo darbus.

Pratybas ketinama baigti iki 12 val.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Uostas ir jūra

Margutis milžinas - jau ant šiaurinio molo

Praėjusiais metais klaipėdiečius ir miesto svečius nustebinęs margutis milžinas vėl užridentas ant šiaurinio molo Melnragėje. Trijų metrų aukščio ir pusantro ...
2024-03-22
Skaityti daugiau

Uostas ir jūra

Kanados ambasadorė susipažino su uostu

Praėjusių metų liepą pareigas pradėjusi eiti Kanados ambasadorė Lietuvai Jeanette Eileen Sautner antradienį atvyko į Klaipėdą iš arčiau susipažinti su ...
2024-03-19
Skaityti daugiau

Uostas ir jūra

Per pirmus du mėnesius - 8 proc. daugiau krovinių

Uosto direkcija praneša, jog pirmi du šių metų mėnesiai Klaipėdos uosto krovinių statistikoje žymi beveik 6 milijonų tonų perkrautų krovinių ...
2024-03-19
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This