Ir savaitės pradžia su augančiais COVID-19 skaičiais

Koronavirusas, Svarbu

Statistikos departamento duomenimis, pirmadienį visoje šalyje patvirtinti 1 225 nauji koronavirusinės infekcijos atvejai. Atlikus 23 853 tyrimus apie 5 proc. jų buvo su virusu.

Klaipėdoje per parą ši infekcija, išankstiniais duomenimis, diagnozuota 124 žmonėms (beveik 7 proc. mėginių su virusu). Patikslintais duomenimis, sekmadienį uostamiestyje nustatyti 136 nauji susirgimai, šeštadienį – 180.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Savaitinis naujų ligos atvejų skaičiaus augimas šalies mastu sudaro 17 proc., Klaipėdoje – 4,2 proc.

Uostamiestyje susirgimų 100 tūkst. gyventojų per 14 dienų skaičius išaugo nuo 1262,6 iki 1301,5 atvejų, šalyje jis padidėjo nuo 622,6 iki 634,7 atvejo.

Pagal šį rodiklį Klaipėda tarp visų savivaldybių išlieka ketvirta nuo galo. Blogiausia padėtis ir toliau yra Telšiuose su 1646,1 atvejų. Geriausia situacija dabar fiksuojama Kupiškio rajono savivaldybėje su 168,1 atvejų.

Pirmadienį į ligonines dėl COVID-19 ligos paguldyti 139 pacientai. Klaipėdos universitetinė ligoninė skelbė, kad pirmadienį joje buvo gydomi 107 Covid-19 sergantys pacientai. 21 iš jų buvo paguldytas į reanimacijos skyrių. Respublikinėje Klaipėdos ligoninėje nuo COVID-19 pirmadienį buvo gydomi 67 ligoniai (55 – nepasiskiepiję). Keturiems iš jų reikėjo reanimacijos skyriaus specialistų pagalbos (visi jie – nepasiskiepiję).

Šiuo metu šalyje, statistikų duomenimis, koronavirusine infekcija yra užsikrėtęs 16 381 žmogus, pasveikusiais laikomi 299 479. Klaipėdoje šiuo metu serga 1 787 gyventojai, pasveikusiųjų jau yra 18 618: per parą pasveiko 25 klaipėdiečiai.

Pagal vakcinacijos tempus – Klaipėda ketvirta nuo galo

Per praėjusią parą koronaviruso aukų sąrašą papildė 16 gyvybių (penkios mirtys įtrauktos į ankstesnių dienų statistiką patikslinus duomenis) ir bendras tokių netekčių skaičius šalyje jau pasiekė 4946.

Iš 11 mirusių per praėjusią parą devyni buvo nepasiskiepiję. Mirė du paskiepiję 50-59 ir 80-89 metų amžiaus grupėms priklausę žmonės. Viena iš praėjusios paros netekčių – Klaipėdoje, čia jau yra 209 tokios mirtys.

2 856 žmonės per praėjusią parą buvo vakcinuoti pirma skiepo doze, 3543 pasiskiepijo antrą kartą. Sustiprinamąją – trečią – vakcinos dozę pirmadienį gavo 788 žmonės, tokių iš viso jau yra 23 177.

Pagal pilnai pasiskiepijusių žmonių skaičių (48,6 proc.) Klaipėda šiuo metu yra ketvirta nuo galo. Prasčiau skiepijamasi tik Klaipėdos, Vilniaus ir Šalčininkų rajonuose. Per praėjusią parą pirmą kartą uostamiestyje pasiskiepijo 102, vakcinacijos ciklą užbaigė 192 žmonės.

Tuo metu pasiskiepijimo sustiprinamąją doze mastas Klaipėdoje – 0,8 proc. – šiuo metu atitinka šalies vidurkį (pirmadienį Klaipėdoje buvo atlikti 35 sustiprinamieji skiepai). Kaip ir pilnos vakcinacijos atveju, sparčiausiai trečia doze skiepijasi neringiškiai – tai padarė jau 2,4 proc. šiame kurorte registruotų žmonių.

Klaipėdos ugdymo įstaigos – tarp turinčiųjų daugiausia protrūkių

Nacionalinio visuomenės sveikatos teigimu, praėjusios savaitės pabaigoje daugiausia – net 60 proc. – aktyvių COVID-19 protrūkių buvo registruota ugdymo įstaigose. Daugiausia aktyvių protrūkių ugdymo įstaigose fiksuota Klaipėdos, Kauno, Šiaulių apskrityse.

Sveikatos apsaugos ministerija antradienį išplatino paaiškinimą, kad tuo atveju, kai mokykloje atliekant profilaktinius savikontrolės greituosius antigeno testus ir bent vienas iš mokinių gauna teigiamą tyrimo rezultatą, rekomenduojama iš karto savikontrolės testais testuoti visą klasę, net ir nelaukiant minėtojo galimo COVID-19 ligos atvejo patvirtinimo PGR testu. Akcentuojama, kad tokiu būdu būtų greičiau nustatyti kiti potencialūs atvejai ir kryptingiau valdomas infekcijos išplitimas klasėje.

Ugdymo įstaigoje atlikto profilaktinio savikontrolės greitojo antigeno testo teigiamą rezultatą gavusiam mokiniui rekomenduojama nedalyvauti kontaktiniame ugdyme kol nėra gautas neigiamas PGR tyrimo rezultatas. PGR tyrimą reikia atlikti mobiliame punkte.

Jei nusprendžiama PGR tyrimo neatlikti, mokiniui rekomenduojama negrįžti į mokyklą 10 dienų. Jei teigiamą savikontrolės greitojo antigeno testo atsakymą gavusiam mokiniui COVID-19 liga patvirtinama PGR tyrimu, likusi klasė privalo testuotis arba izoliuotis įprasta tvarka.

1 Comment

  1. Aleksandr

    Turite gerti paprasta ASPIRINA tada ligoninese bus jusu maziau, maziau skaudes galva, maziau vemsite, maziau sirdies plote skaudes ir t.t.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Koronavirusas

Klaipėdoje toliau prastėja savaitiniai COVID-19 rodikliai

Pirmadienį šalyje buvo patvirtinta 13 naujų COVID-19 atvejų (du žmonės užsikrėtė antrą kartą), skelbia Valstybės duomenų agentūra. Klaipėdoje po keturių ...
2024-04-23
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Šeštadienį - vos du antriniai COVID-19 atvejai, bet mirė vienas žmogus

Lietuvoje šeštadienį buvo patvirtinti vos du nauji koronavirusinės infekcijos atvejai ir abu užsikrėstusieji susirgo antrą kartą. Klaipėdiečių tarp jų trečią ...
2024-04-21
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Savaitinis COVID-19 rodiklis Klaipėdoje padidėjo 125 proc.

Lietuvoje penktadienį buvo patvirtinta 18 naujų koronavirusinės infekcijos atvejų, iš kurių du žmonės susirgo antrą kartą. Klaipėdoje, kaip ir ketvirtadienį, ...
2024-04-20
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This