Klaipėdos rajone – nauja kotedžų gyvenvietė

Regionas

Pandemijos kontekste pasikeitus būsto pirkėjų prioritetams ir vis dažniau ieškant ne butų, o kotedžų, NT vystytojai skuba šį poreikį tenkinti. Didžiųjų miestų kontekste čia ypač išsiskiria Klaipėda, kurioje ši niša nėra užpildyta, vyrauja pavieniai kelių kotedžų projektai, tačiau nėra didelės konkurencijos tarp kotedžų gyvenviečių su koncepcija ir infrastruktūros privalumais.

Dideliame 5 hektarų plote Klaipėdos rajone, vos 5 kilometrai nuo Klaipėdos miesto centro, Angelavos ir Bruožaičių gatvių sankirtoje MKF su partneriais vysto naują šimto vienuolikos A+ klasės namų gyvenvietę „Angelavos vilos“. Šiuo metu vystomas pirmasis projekto etapas, jo metu bus pastatytas 31 kotedžas su 62 parkingo vietomis. Visos kvartalo komunikacijos jau nutiestos ir pradėta pirmųjų namų statyba. Projekto vystytojas planuoja pirmojo etapo darbus baigti 2022 m. ketvirtą ketvirtį. Iš viso numatyti keturi projekto etapai.

„Gyvenvietė planuojama ramioje aplinkoje gamtos apsuptyje, tačiau greta yra visos būtinos paslaugos, pradedant vaikų darželiu, mokykla, parduotuve ir baigiant grožio paslaugomis. Pasiilgus miesto ritmo, iki Klaipėdos centro nuvažiuoti galima per 10 minučių, o panorus atsipalaiduoti prie jūros, ją galima pasiekti per keliolika minučių automobiliu arba važiuojant dviračių taku, kuris eina tiesiai prie gyvenvietės“, – pranešime spaudai pažymi nekilnojamojo turto projektų valdymo bendrovės MKF projektų vadovė Eglė Karalienė.

„Angelavos vilose“ siūloma įsigyti modernios architektūros 93 kv. m. kotedžus su 2-3 arų sklypais ir 15 kv. m. terasomis. Visi būstai A+ klasės, su pažangia rekuperacine vėdinimo sistema, ekonomišku dujiniu grindiniu šildymu ir šiuolaikiškais fasadais, kuriuos pagyvina mediniai ir metaliniai elementai. Projektas vystomas su vienu iš generalinių rangovų UAB „Aldasta“, gyvenvietės teritorijoje bus asfaltuotos gatvės, apšvietimas, miesto vanduo bei nuotekos. 

Kiekvienam kotedžui planuojama įrengti dvi parkavimo vietas – vieną dengtą ir vieną prie kotedžo įėjimo. Kotedžų fasadinėse pusėse bus pasodinti dekoratyviniai augalai. Iš viso į projektą ir gerbūvį planuojama investuoti 18 mln. eurų.

„Angelavos vilose“ visi kotedžai yra keturių kambarių, su dviem sanitariniais mazgais. Galima rinktis iš dviejų skirtingų išplanavimo būdų: 3 miegamieji + svetainė, arba 2 miegamieji, darbo kambarys ir svetainė. 

„Angelavos vilose“  kainos prasideda nuo 1397 Eur už kvadratinį metrą.

Teigiama, jog būstą gali įsigyti ir asmenys, neturintys pradinio įnašo, bei siūloma klientams įsigyti būstą su išperkamąja nuoma.

2 Comments

  1. Jonas

    Pamatysit kokybę ir ką turės visi toliau palaikyti, nes klientai greit pripranta prie gero ir kokybes

    Reply
  2. 123123

    Jeigu projektą vysto MKF, tai jau galima automatiškai tikėtis pačių pigiausių medžiagų, statybininkų ir idėjų. MKF vystė Truščlių būstą, kuriame namuose pilna broko pas daug gyventojų. Nusiskundimų tikrai daug. Ir net pati bendrija turi su jais problemų. Aš asmeniškai, tikrai nerekomenduočiau pirkti kažko, prie ko prisilietė MKF. Bet čia tik mano nuomonė.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Verslas

Senamiestyje atsiras naujų butų

Praėjus šiek tiek daugiau nei ketveriems metams po projektinių pasiūlymų pristatymo prie Dangės krantinės stovintį buvusį XIX a. sandėlį (Žvejų ...
2023-11-10
Skaityti daugiau

Regionas

Pirmojo būsto pirkėjams - lengvatos

Nepaisant infliacijos, sumažėjusios naujai statomo būsto pasiūlos ir kainų pokyčio, Lietuvos gyventojų poreikis įsikurti nuosavame būste auga ir šiemet. Nekilnojamojo ...
2022-02-21
Skaityti daugiau

Verslas

Būstą įsigyja iš brėžinių, bet nori jį „pasimatuoti“

Poreikis įsigyti nuosavą būstą vis dar auga – ne išimtis ir uostamiesčio nekilnojamojo turto (NT) rinka. NT ekspertai pastebi, kad ...
2021-11-09
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This