Karantino nebus, bet kaukes teks dėvėti visiems ir dirbti nuotoliniu būdu

Politika

Nors antradienį premjerė Ingrida Šimonytė patarė žurnalistams nerašyti, kad Vyriausybė persigalvojo dėl karantino, kaip pavadinti veiksmą, jog dvi savaites gąsdinęs karantinu Ministrų kabinetas jo taip ir nepaskelbė, nepasakė.

Trečiadienį vykusiame Vyriausybės posėdyje pranešta, jog šalyje dėl sparčiai plintančios COVID-19 delta atmainos išlieka ekstremali situacija, tačiau beveik niekas, išskyrus privalomą kaukių dėvėjimą visiems ir visose uždarose patalpose, nesikeičia.

Kaukes uždarose patalpose bus privalu dėvėti ir turintiems galimybių pasą. Palmiros Mart nuotr.

Pasak klausimą pristačiusio sveikatos apsaugos ministro Arūno Dulkio, kaukių dėvėjimas jau būtų nebe rekomendacinio, o privalomo pobūdžio ir tiems, kurie turi galimybių pasus, o „atsakomybė už jų nedėvėjimą tektų patiems klientams ir paslaugų gavėjams”.

Be to, rekomenduojama tiek viešiesiems, tiek privatiems juridiniams asmenims darbą organizuoti nuotoliniu būdu.

„Mums vien kaukių dėvėjimas tikrai nepadės, todėl kviečiu visus skiepytis”, – kartu ragino ministras, už aktyvų skiepijimąsi padėkojęs šalies medikams.

Minėti pasikeitimai įsigalios spalio 1 d., t.y. nuo šio penktadienio.

Pasak I. Šimonytės, dėl šio sprendimo didelių diskusijų nekyla, nes tai jau buvo nuspręsta.

„Kitą trečiadienį Vyriausybės posėdyje galėtume apsvarstyti tuos pasiūlymus, kurie yra susiję su tam tikromis privilegijomis, kurias mes teikiame gana plačiai testuodami įvairias grupes mokesčių mokėtojų pinigais ir tokiu būdu, matyt, mažindami jų motyvaciją skiepytis”, – pabrėžė ji.

Daugiausia protrūkių – ugdymo įstaigose

Statistikos departamento duomenimis, šiuo metu šalyje fiksuoti 538 aktyvūs COVID-19 protrūkiai. Daugiausia jų fiksuojama ugdymo įstaigose ir gamybos įmonėse.

Klaipėdoje fiksuota 70 aktyvių protrūkių, iš jų 44 – mokyklose ir vaikų darželiuose.

Pranešama, jog šalyje izoliacijoje šiuo metu yra per 7000 vaikų.

Specialistai pataria, jog mokykloje atliekant profilaktinius savikontrolės greituosius antigeno testus ir bent vienam iš mokinių gavus teigiamą tyrimo rezultatą, rekomenduojama iš karto savikontrolės testais testuoti visą klasę, net ir nelaukiant minėtojo galimo COVID-19- ligos atvejo patvirtinimo PGR testu.

Tokiu būdu būtų greičiau nustatyti kiti potencialūs atvejai ir kryptingiau valdomas infekcijos išplitimas klasėje, skelbia Klaipėdos sveikatos biuras.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Politika, Svarbu

Iš Klaipėdos rajono kilęs Gintautas Kniukšta - 12-tas pretendentas būti šalies prezidentu

Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) praneša ketvirtadienį gavusi Gintauto Kniukštos pareiškinius dokumentus bei priėmusi sprendimą išduoti rinkėjų parašų rinkimo lapus šiam ...
2024-03-07
Skaityti daugiau

ELTA

Gitanas Nausėda nesureikšmina, kad kol kas nesurinko reikiamo parašų skaičiaus: kviečia kavos (papildyta)

Prezidentas Gitanas Nausėda nesureikšmina, kad jam vis dar nepavyko surinkti 20 tūkst. parašų, būtinų norint dalyvauti šalies vadovo rinkimuose. Nepaisant ...
2024-02-22
Skaityti daugiau

Politika

Prezidento rinkimams užregistruota 14 potencialių kandidatų

Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) skelbia kad baigėsi prezidento rinkimų politinės kampanijos dalyvių registracija – iš viso dalyvauti šiuose rinkimuose registravo ...
2024-02-20
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This