KRATC iš „Luminor“ banko skolinasi 8,2 mln. eurų

Verslas

„Luminor“ bankas laimėjo Klaipėdos regiono atliekų tvarkymo centro (KRATC) kreditavimo konkursą ir bendrovei suteikė 8,2 mln. EUR finansavimą. Didžiąją dalį paskolos lėšų (6,2 mln. EUR) KRATC skirs investicijoms į žiedine ekonomika ir ekologija paremtus sprendimus atliekų tvarkymui, o likę 2 mln. EUR bus panaudoti bendrovės turimų įsipareigojimų perfinansavimui.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Per ateinančius keturis metus KRATC planuoja įgyvendinti Klaipėdos regioninio sąvartyno antrąjį statybų etapą, įrengti naują maisto atliekų rūšiavimo liniją, investuoti į tvarių, kompostuojamų maišelių, pagamintų iš vietos gamybinių biologinių atliekų, sukūrimą ir atsinaujinančios energijos išteklių elektrinės įrengimą Klaipėdos rajone.

„KRATC siekia sukurti vieną pažangiausių ir efektyviausių Lietuvoje ekologijos ir žiedinės ekonomikos standartus atitinkančią atliekų tvarkymo sistemą. Tam reikalingos ne tik pakankamai solidžios lėšos, bet ir žiniomis pagrįstos ambicijos. Priimti sprendimą bendradarbiauti buvo paprasta, nes dar 2005-aisiais finansavome pirmąjį Klaipėdos regiono sąvartyno statybų etapą. Pasitikime bendrovės kompetencija įgyvendinant sudėtingus investicinius projektus ir tikimės ir toliau palaikyti ilgalaikius santykius“, – pranešime spaudai pažymi „Luminor“ verslo klientų skyriaus vadovas Vytis Žegužauskas.

Investicinių KRATC projektų įgyvendinimui numatyta skirti 6,2 mln. EUR paskolos lėšų. Du milijonai eurų bus skirti bendrovės kreditų „Šiaulių banke“ ir „Luminor“ perfinansavimui.

„Lietuvoje atliekų tvarkymo sistemos infrastruktūros kūrimo projektams ženklią paramą skiria Europos Sąjungos fondai, bet rasti patikimą finansinį partnerį mūsų dalies kofinansavimui nėra paprasta. Mes esame savivaldybių kontroliuojama įmonė, mums aktualu, kad paskola netaptų papildoma našta viso regiono gyventojams ir verslo subjektams, tad palankios finansavimo sąlygos iš „Luminor“ yra geriausias pasiekimas, koks šiai dienai įmanomas rinkoje“, – sakė Šarūnas Jonas Tamulis, KRATC direktoriaus pavaduotojas.

Klaipėdos regiono atliekų tvarkymo centras (KRATC) yra septynių Klaipėdos apskrities savivaldybių bendra įmonė, įkurta 2003 metais. Pagrindinės bendrovės akcininkės yra Klaipėdos, Palangos, Neringos miestų, Klaipėdos, Kretingos, Šilutės, Skuodo rajonų savivaldybės.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Verslas

Pelningiausiai iš savivaldybės įmonių pernai dirbo „Klaipėdos vanduo“

Praėjusiais metais visos savivaldybės įmonės dirbo pelningai. AB „Klaipėdos vanduo“ grynasis ataskaitinių finansinių metų pelnas siekė 5 218 881 eurą. ...
2024-04-20
Skaityti daugiau

Konsultacijos

Sukčiai prisidengia Lietuvos pašto vardu

Gyventojai perspėjami, kad pastarosiomis dienomis padaugėjo bandymų apgaulės būdu išvilioti lėšas, prisidengiant Lietuvos pašto vardu. Gyventojams siunčiamos SMS žinutės su ...
2024-03-28
Skaityti daugiau

Konsultacijos

Kur nemokamai palikti naudotas padangas?

Jei perkate naujas padangas parduotuvėje ar servise, ten galite nemokamai atiduoti ir senąsias. Tik turi atitikti perkamų-paliekamų padangų kiekis ir ...
2024-03-27
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This