„Lavango“ investavo į robotizavimo sprendimų maisto pramonei kūrėją Islandijoje

Verslas

Klaipėdoje įsikūrusi Lietuvos kapitalo grupė „Lavango“ ką tik užbaigė investicinį sandorį Islandijoje už neskelbiamą sumą įsigydama dalį pramoninės robotikos bendrovės „Samey“ akcijų. Daugiau nei 25 metus veikianti Islandijos bendrovė yra gerai žinoma maisto pramonės sektoriui, o taip pat kitoms pramonės įmonėms. Jos sukurtos robotizuotos gamybos linijos veikia daugiau nei 20 šalių. Su „Samey“ sistemomis šiandien visame pasaulyje dirba daugiau kaip 600 žuvies, mėsos, bakalėjos ir kitų produktų gamyklų.

„Lavango“ atstovų teigimu, šis investicinis sandoris yra didelis žingsnis link dar glaudesnės partnerystės su „Samey“, su kuria „Lavango“ intensyviai bendradarbiavo pastaruosius 5 metus atliekant šios komandos specialistų suprojektuotų maisto pramonės įrenginių gamybą.

„Matome, kad šiandien maisto pramonė išgyvena viena vertus stiprų pakilimą, kita vertus didžiulį poreikį kaip įmanoma greičiau automatizuoti gamybą mažinant sveikatai pavojingų darbo vietų skaičių bei darbuotojams tenkantį fizinį krūvį, todėl esame tikri, kad geresnio laiko tokiam pečių surėmimui ir negali būti“, – pranešime cituojamas „Lavango Engineering LT“ vadovas Jevgenij Sakovskij.

„Samey“ inžinierių ir IT specialistų komanda turi išskirtinę patirtį pramonės robotizavimo srityje. Jų „arkliukas“, pasak J.Sakovskij – gebėjimas išnaudoti maksimalų robotų potencialą jį pritaikant daugybei skirtingų užduočių gamyboje. Būtent dėl to jų sukomplektuojami ir į esamus gamybos procesus įdiegiami robotai yra išskirtinai efektyvūs. Visa tai jie užtikrina patys juos programuodami, instaliuodami bei prižiūrėdami per nuotolį.

„Tuo tarpu mes – puikiai gebame analizuoti gamybos procesus, esame pažangūs projektuojant automatizuotas gamybos linijas maisto pramonei bei pagamindami šiuos sudėtingus įrenginius, todėl jau kurį laiką ir buvome „Samey“ technologiniai partneriai. Sinergija yra akivaizdi, todėl nenuostabu, kad glaudesnis bendradarbiavimas mums abiem itin naudingas – tampame dar konkurencingesniais, nes savo klientams nuo šiol galėsime pasiūlyti kompleksinius sprendimus dar geresnėmis sąlygomis nei iki šiol“, – sako jis.

Islandų bendrovėje šiuo metu dirba 22 aukštos kvalifikacijos specialistai. Jie teikia robotizacijos, projektavimo, instaliavimo ir techninio aptarnavimo paslaugas. Planuojama, kad šiemet „Samey“ apyvarta pasieks 10 mln. eurų.

„Jei ankstesniuose plėtros etapuose augome labiausiai į plotį, kad galėtume imtis didesnių projektų ir juos įgyvendinti klientui patraukliais terminais, dabar dedame pamatus, kad dėl savo pažangių kompleksinių gamybos robotizavimo ir automatizavimo sprendimų būtume ketvirtosios pramonės revoliucijos priešakyje. Šiemet ruošiamės rinkai pristatyti vieną didžiausių savo išradimų – tai bus naujiena globalioje rinkoje. Tikiu, kad dirbdami kartu su „Samey“, proveržio maisto pramonės sektoriuje padarysime dar daugiau. Jau esame numatę, kaip vyks „know-how“ perėmimas tarp komandų, kompetencijų apjungimas ir tuo pačiu įrenginių projektavimo optimizavimas, tad tą kokybinį šuolį mūsų klientai pajaus gana greitai. O ir visa rinka, manau, apie mus išgirs dar ne kartą“, – sako „Lavango Engineering LT“ vadovas.

Įmonės atstovai atskleidžia, jog toliau plėtros strategijoje yra numatę investicijas į maisto pramonės sektoriuje pripažintus prekės ženklus. T.y. sudėtingas, dažnai patentuotas technologijas kuriančias įmones ar jų gaminius.

„Lavango“ įmonių grupė, kurią sudaro „Lavango Engineering LT“, „Lavango Engineering BY“, „Lavango Ehf“ bei „CTi Process“ jau daugiau nei 14 metų gamina konvejerius, sraigtines sistemas, pakėlimo mechanizmus, robotizuoto pakavimo, šaldymo ir terminio apdorojimo įrenginius bei kitą įrangą maisto pramonei. Ji savo sprendimus tiekia dvidešimčiai rinkų Europoje ir Azijoje. Eksportas sudaro 90 proc. apyvartos. Įmonės klientų tarpe yra tokios tarptautinės korporacijos kaip „Unilever“, „Mars“, taip didžiausia pasaulyje produktų iš surimio gamintoja „Viciunai Group“ ir daugelis kitų. Šiuo metu „Lavango“ dirba per 80 darbuotojų. Grupė turi atstovybes Norvegijoje, Švedijoje bei Eurazijoje.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Verslas

„Lavango Engineering“ didina apsukas

Klaipėdoje veikianti maisto pramonės įrenginių projektavimu ir gamyba užsiimanti Lietuvos kapitalo įmonė „Lavango Engineering“ praėjusiais metais padidino pajamas daugiau nei ...
2023-05-11
Skaityti daugiau

Verslas

„Lavango Engineering LT“ pradėjo veikti naujas gamybos cechas

Klaipėdos laisvojoje ekonominėje zonoje įsikūrusioje „Lavango Engineering LT“  maisto pramonės įrenginių gamykloje pradėjo veikti antras naujos statybos gamybos cechas. Jis ...
2022-05-27
Skaityti daugiau

Verslas

„Lavango Engineering“ pernai augo 124 proc.

Klaipėdoje įsikūrusi maisto pramonės įrenginių gamybą užsiimanti Lietuvos kapitalo bendrovė „Lavango Engineering“ skelbia, jog pernai padidino pajamas 124 proc. (iki ...
2022-05-02
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This