Preliminari šildymo pradžios Klaipėdoje diena – spalio 11-oji

Miestas, Svarbu

Nors lauke dienomis dar vyrauja keliolikos laipsnių šiluma, Klaipėdoje jau kalbama apie šildymo sezono pradžią. Nuo pirmadienio, spalio 4 dienos, radiatoriai ims šilti Klaipėdos savivaldybės socialinėse biudžetinėse įstaigose, o daugiabučiuose namuose šildymą numatoma įjungti nuo spalio 11 dienos.

Martyno Vainoriaus nuotr.

„Higienos normos numato, jog ikimokyklinio ir bendrojo ugdymo įstaigose bei globos namuose patalpose temperatūra turi būti aukštesnė nei, pavyzdžiui, butuose. Todėl nuo pirmadienio mokyklose, darželiuose, globos namuose ir pradedamas šildymo sezonas, nes toks poreikis jau yra“, – teigė Klaipėdos savivaldybės Statinių administravimo skyriaus patarėjas Algis Gaižutis.

Kitos savaitės viduryje bus tariamasi, kada pradėti šildymo sezoną daugiabučiuose namuose. Preliminari data yra spalio 11-oji, pirmadienis.

„Dabar dienomis dar yra 15-17 laipsnių šilumos, naktys taip pat nėra šaltos. Įvertiname ir tai, kad šildymo sezonas bus brangesnis nei praėjusiais metais, todėl ir neskubame priimti sprendimo. Tačiau stebime orų prognozes, konsultuojamės su šilumininkais. Jie, beje, nėra gavę nė vieno prašymo pradėti šildymo sezoną, nors daugiabučių namų gyventojai ir patys gali pareikšti tokią valią“, – aiškino A. Gaižutis.

Anksčiau šildymo sezono pradžią buvo privaloma skelbti, kai tris paras iš eilės vidutinė temperatūra būdavo žemesnė nei 10 laipsnių. Dabar tokio reikalavimo nebėra. „Tačiau yra higienos normos, kuriose reglamentuoja, kokia temperatūra turi būti patalpose. Todėl logiška, kad jei lauke vėsu, tai ir butuose vėsu, todėl šildymo sezonas ir pradedamas. Kol kas dabar tikrai sunku pasakyti, ar jo pradžia šiemet bus spalio 11 diena. Viskas priklausys nuo orų. Faktas tik tas, kad šildymas Klaipėdoje paprastai įjungiamas spalį – būna mėnesio pradžioje, bet būna ir pabaigoje. Kitą savaitę bus daugiau aiškumo“, – tvirtino A. Gaižutis.   

Anksčiausiai per pastaruosius penkiolika metų Klaipėdoje šildymo sezonas buvo pradėtas 2019 metais, radiatoriai ėmė šilti spalio 7 dieną, o vėliausiai – spalio 27 dieną 2008 metais.

Šildymo sezono pradžia Klaipėdoje:

2005 m. – spalio 18 d.

2006 m. – spalio 26 d.

2007 m. – spalio 15 d.

2008 m. – spalio 27 d.

2009 m. – spalio 13 d.

2010 m. – spalio 11 d.

2011 m. – spalio 19 d.

2012 m. – spalio 17 d.

2013 m. – spalio 15 d.

2014 m. – spalio 22 d.

2015 m. – spalio 9 d.

2016 m. – spalio 10 d.

2017 m. – spalio 11 d.

2018 m. – spalio 22 d.

2019 m. – spalio 7 d.

2020 m. – spalio 15 d. 

9 Comments

  1. Tatjana

    Name vos +16 .. Gripas . Kovidas / Zmones serga /Nakti vos 5-8 laipsniai silumos/

    Reply
  2. Anonimas

    Reiėjo gerokai anksčiau įjungti.

    Reply
    • Anonimas

      Mes ne lauke gyvename. Butuose šalta. Jau senai reikia šildymo. Sveikata brangiai o šiuo metu nuostabiai brangiai kainuoja, o po rugsėjo birželio mėn nubūna

  3. Klaipėdietė

    Teisingai,lauke 15-17 laipsnių šilumos,o butuose kur saulė tik ryte pašviečia 14 laipsnių šilumos. Šilumos taupimas kai sienos pradeda pelyti ir spintose drabužiai drėgti. Juk šiluma pabrango šiais metais,o vaistai tipo nuo peršalimų atpigo?

    Reply
  4. Aušra

    Ligoninėse jau senai turėjo pajungt,gulėjom su metukų baiku,buvo nežmoniškai šalta,vaiką turi prirenkt daugybe sluoksnių,tokio vaiko nulaikyt vienoj vietoj po kaldra neina,ten begulint sušalo,pradėjo kosėt. O kiek yra dar mažesnių vaikiukų ir sunkesnių ligoniukų,kuriems šaltis toks tikrai geriau nepadaro….

    Reply
  5. klaipėdietė

    šalta,kam brangu,tegul vaistų kainas paskaičiuoja,kai pradės sirgti

    Reply
  6. Šalame, o valdžia šildosi prie prabangių židinių

    Klaipėdos valdžiai dar maža sergančių korona. Būtinai trokšta papildyti ligonių gretas, nes šalant namuose vaikai ir suaugę (ypač pagyvenę žmonės) jau dabar serga sloga, gerklės uždegimais, bronchitu ir kt.

    Reply
    • r

      Nenorėtum nuo rugpjūčio pajungto šildymo?

    • Genutė

      Šiluma turėtų būti neatjunginėjama, o name sumažinama. Kai karšta užsukam visai.

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

ELTA

Klaipėda tęs šildymo sezoną

Vilniui paskelbus apie šildymo sezono pabaigą, Klaipėda šią savaitę dar planuoja šildyti gyventojų namus ir valstybines įstaigas. Kaip Eltą informavo ...
2024-04-09
Skaityti daugiau

Verslas

Gruodžio sąskaitos už šildymą - apie 30 proc. mažesnės nei pernai

Uostamiesčio savivaldybės valdoma AB „Klaipėdos energija“ skelbia, kad už gruodžio centralizuoto šildymo paslaugas klaipėdiečiai ir Gargždų gyventojai iš jos gaus ...
2024-01-11
Skaityti daugiau

Miestas

Klaipėda pradeda šildymo sezoną

Nuo trečiadienio Klaipėdoje pradedami šildyti ir daugiabučiai – spalio 18-ąją visame mieste prasideda oficialus šildymo sezonas. Planuojama, kad šių metų ...
2023-10-17
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This