Paukščius palydėti kviečia ir Klaipėdoje, ir Kuršių nerijoje

Regionas

Šį savaitgalį visi gamtos mylėtojai kviečiami stebėti ir skaičiuoti išskrendančius paukščius.

Kaip ir kasmet, rudenines migruojančių sparnuočių palydas organizuoja šalies nacionaliniai ir regioniniai parkai kartu su Lietuvos ornitologų draugija. Pagrindinis renginio akcentas – jų stebėjimas ir apskaita su greitojo informavimo akcija.

Palmiros Mart nuotr.

Kuršių nerijos nacionalinis parkas paukščių palydas spalio 2–ąją, šeštadienį, rengia ypatingoje vietoje –  ant Parnidžio kopos, šalia Saulės laikrodžio, o Klaipėdos universitetas organizuoja renginį naujausiame pėsčiųjų take prie Klaipėdos šiaurinio molo. Nemuno deltos regioninis parkas kviečia į rytinį žygį gamtoje.

Visą renginių programą rasite čia.

„Rudeninė migracija – vienas iš įspūdingiausių reginių. Jei tik vėjas tinkamas, galima pamatyti nenutrūkstamą paukščių srautą, vos per kelias valandas dešimtis skirtingų rūšių, išgirsti skirtingus balsus. Tai puiki galimybė praleisti laiką gamtoje ir su draugais ar šeimos nariais parungtyniauti, kas daugiau pamatys rūšių ar vienetų. Na ir, žinoma, puiki proga atsisveikinti su sparnuočiais iki kito pavasario“, –  pranešime spaudai cituojamas aplinkos ministro patarėjas Marius Čepulis.

Lietuvoje priskaičiuojama 400 skirtingų paukščių rūšių. Apie 160 jų pas mus neperi, o tik praskrenda migruodamos arba atsitiktinai užsuka iš Azijos, Afrikos ar Pietų Europos.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Regionas

Neringa kviečia į šventinį miškasodį

Neringa savo gyventojus ir svečius pavasarį jau antrąjį kartą kviečia sutikti prasmingai – dalyvauti šventiniame miškasodyje ir taip prisidėti prie ...
2024-03-21
Skaityti daugiau

Mums rašo

Moksleiviai originaliai paminėjo inžinerijos savaitę

Kovo mėnesį tradiciškai Klaipėdos Martyno Mažvydo progimnazijoje yra organizuojama inžinerijos savaitė, kurią vainikuoja išvykų ir edukacijų diena.  1-8 klasių mokiniai ...
2024-03-19
Skaityti daugiau

Aplinkosauga

Tarp prisitaikymo prie klimato kaitos finansavimo - ir dėmesys pajūriui

Aplinkos ministras patvirtino 2022–2030 m. plėtros programos valdytojos Lietuvos Respublikos aplinkos ministerijos aplinkos apsaugos ir klimato kaitos valdymo plėtros programos ...
2024-03-07
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This