Tyrimo dėl J. Zauerveino gatvės remonto prašė ir pats direktorius

Miestas, Svarbu

J. Zauerveino gatvės remontą, kuris virto kone tikru detektyvu, narplios Klaipėdos savivaldybės kontrolieriai. Juos pradėti tyrimą ketvirtadienį įpareigojo Klaipėdos miesto tarybos nariai.

J. Zauerveino gatvėje remonto darbai šiuo metu sustabdyti. Martyno Vainoriaus nuotr.

„Atvira Klaipėda“ jau ne kartą rašė, kodėl J. Zauerveino gatvės remontas atsidūrė politikų akiratyje.

Jos remontas šiemet nebuvo suplanuotas, tačiau birželį miesto biudžete atsirado papildomų lėšų, todėl be įvairių kitų darbų į Klaipėdos savivaldybės strateginio veiklos plano pokyčius buvo įtrauktas ir J. Zauerveino gatvės ištisinės asfalto dangos remontas. Toks pat numatytas ir Kalvos bei Karklų gatvėse, o remontui suplanuota išleisti apie 300 tūkst. eurų.

Tačiau Klaipėdos miesto tarybos narė Alina Velykienė paviešino, jog J. Zauerveino gatvėje gyvena Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorius Gintaras Neniškis, tad toks netikėtas remontas atrodo labai keistai.

Be to, istorija tapo dar painesnė, kai paaiškėjo, kad remonto darbai J. Zauerveino gatvėje jau yra prasidėję, nors Klaipėdos miesto taryba dar nebuvo davusi sutikimo – patvirtinusi Klaipėdos savivaldybės strateginio veiklos plano pakeitimų. Jie, beje, patvirtinti tik šį ketvirtadienį vykusiame posėdyje.   

Komitetų posėdžiuose Klaipėdos savivaldybės Strateginio planavimo skyriaus vedėja Indrė Butenienė aiškino, kad G. Neniškis buvo nusišalinęs nuo visų sprendimų, susijusių su J. Zauerveino gatvės remontu.

Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Andrius Dobranskis pripažino, jog pažeidimas formaliai esą yra padarytas, nes remontas pradėtas be miesto tarybos pritarimo. Tačiau esą norai buvo geri, nes remontuoti ištisinę asfalto dangą reikia gerų orų. Be to, esą J. Zauerveino gatvę nuspręsta remontuoti ne todėl, kad joje gyvena G. Neniškis, o dėl to, kad jos būklė labai prasta, remontas buvo planuotas dar 2019 metais, bet tuomet pritrūko lėšų.

Šiuo metu remonto darbai J. Zauerveino gatvėje yra sustabdyti.

A. Velykienė parengė miesto tarybos protokolinį pavedimą „Pavesti BĮ Klaipėdos savivaldybės kontrolės ir audito tarnybai atlikti tyrimą dėl J. Zauerveino gatvės remonto darbų inicijavimo, teisėtumo ir vykdymo“.

„Skaidrumo klausimai kelia labai daug nerimo. Atrodo, kad administracija daro ką nori, o mes, politikai, ateiname tik rankas pakelti. Todėl dabar turime parodyti savo veidus, parodyti, ar mums svarbus skaidrumas“, – pritarti protokoliniam pavedimui miesto tarybos narius ragino politikė Judita Simonavičiūtė.

Tyrimo pasiprašė ir pats G. Neniškis. „Nežinau, ar galiu prašyti, nes esu nusišalinęs nuo šio klausimo. Bet prašyčiau, labai norėčiau, kad būtų atliktas tyrimas ir visi taškai būtų sudėlioti. Visos tos spekuliacijos, kurių dabar gausu, būtų patvirtintos arba paneigtos“, – prašė G. Neniškis. 29 miesto tarybos nariai pritarė protokoliniam pavedimui, jog kontrolieriai atliktų tyrimą dėl J. Zauerveino gatvės remonto, o Klaipėdos mero pavaduotojas Arvydas Cesiulis balsuodamas susilaikė.

6 Comments

  1. Anoninui

    Reikėtų tirti, kodėl 2019m. Nevykdė numatytų gatvės remonto darbų?

    Reply
  2. Nuoširdžiai

    Jeigu tai buvo numatyta 2019m . tai kodėl neremontavo, o dabar išsidirbinėja.Valdant liberalams viskas buvo apleista . Duok tik pakalbėti. Dažnai žodžiai skiriasi nuo darbų. Ar ne taip?!

    Reply
  3. Anonimas

    Matyt, kalti kaip visada liks iešmininkai, o ne tie kur nurodymus davė 😉

    Reply
  4. asdasdasd

    Kokia juokinga ta Velykienė…

    Reply
    • Atšok!

      Atstokit nuo Velykienės! Vienintelė, kuri Grubliauskui rankos nebučiuoja. Žinoma, ir dalybose nedalyvauja!

    • asdasdasd

      Neatšoksiu, nes ji juokinga.

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Transportas

Integruotiesiems maršrutiniams taksi – 6 metai

Antradienį sukanka 6 metai, kai į viešąjį Klaipėdos transportą kaip integruota jo dalis įsiliejo maršrutiniai taksi. Per tą laiką M5, ...
2024-04-16
Skaityti daugiau

Transportas

100 000 000-asis keleivis gaus dovanų metinį bilietą

Šį ketvirtadienį peržengsime reikšmingą simbolinę ribą – šimtamilijoninę kelionę naujojo elektroninio bilieto sistemoje. Po šio fakto turbūt jau ir nebederės ...
2024-04-08
Skaityti daugiau

Transportas

Dirbtinis intelektas Klaipėdos autobusuose padės gaudyti zuikius*

VšĮ „Klaipėdos keleivinis transportas“ (KKT) pranešė, kad siekdama modernizuoti keleivių tikrinimo procesą ir užtikrinti teisingesnį bei efektyvesnį bilietų tikrinimo procesą, ...
2024-04-01
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This