Klaipėdos dramos teatre visas spalis – sugrįžimo šventė

Kultūra

Spalį Klaipėdos dramos teatras švenčia sugrįžimą ir kviečia visus lankytojus pilnai išnaudoti galimybę bet kada būti teatre, įtraukti jį į savo kasdienius maršrutus – net jei tik išgerti kavos.

Visą spalio mėnesį į repertuarinius spektaklius atėję žiūrovai bus sutinkami šventiškais akcentais papuoštomis teatro erdvėmis, taip pat žmonės bus vaišinami sveikais skanėstais. Visu tuo siekiama kurti šventės jausmą.

Kemel photography nuotr.

„Tais senais gerais laikais, kai baigdavosi vasaros atostogos, pradėdavome rudenį plačiai atvertomis durimis ir naujos kūrybos ištroškusiais žiūrovais. Šiais metais turėjome dar tarpinį rugsėjį, kuomet šaltėja vakarai, o lankytojai dar dėliojasi rutiną ir kuriasi naujus įpročius po karantino. Tad spalį norime grąžinti šventę, Teatro šventę, kai žiūrovai yra garantuoti, jog teatre lankytis yra pirmiausia saugu, o taip pat ir vertinga. Teatro šventė šiuo atveju reiškia visapusiškai patogų ir turiningą laiko praleidimą. Siekiame grąžinti įprotį lankytis teatre ir jame jaustis gerai“, – pranešime cituojama kultūrinės veiklos ir žiūrovų aptarnavimo padalinio vadovė Kristina Žiogaitė.

Pasak jos, teatras siekia sukurti sugrįžimo džiaugsmą ir planuoja malonias staigmenas.

Teatre ir vėl pradeda veikti teatrinei literatūrai dedikuota skaityklą. Ji buvo įkurta praėjusį rudenį, o jos lentynas užpildyti padėjo Klaipėdos apskrities Ievos Simonaitytės viešoji biblioteka. Skaitykloje sukaupta didžiulė leidinių apie scenos menus kolekcija, ją papildė ir patys aktoriai. Atsižvelgiant į tai, kokie spektakliai tuo metu repertuare čia eksponuojami atitinkami leidiniai. Pavyzdžiui, Lauros Grozos režisuoti „Saulės vaikai“ į lentynas „iškvietė“ Maksimo Gorkio kūrinius, o Jano Klatos „Borisas Godunovas“ – Aleksandrą Puškiną.

Šiais metais skaityklą papildys toje pačioje erdvėje įsikūrusi „Drama-Cha-Cha“ kavinė. Anot K. Žiogaitės, kavinės, veikiančios ne tik spektaklių rodymo laiku idėja buvo puoselėjama jau seniau.

„Girdėdami žiūrovų poreikius, pastebime, kad teatre kavinė yra būtina. Praeitais metais turėjome nuolat veikiančią skaityklą, kurioje galima laisvai ateiti dirbti, skaityti knygų, atsigerti kavos, tad nusprendėme, kad lankytojams galime pasiūlyti dar daugiau. Nuolat veikiančią kavinę, kurioje lankytojai bus maloniai stebinami bendrai kurtu meniu, kavos gėrimo ritualais ir specialiai spektakliams dedikuotais gėrimais ar užkandžiais“, – teigia ji.

Visoje šioje erdvėje veikia ir nemokamas internetinis ryšys.

Naujai įsikūrusiose visuomenei atvirose erdvėse teatre numatoma rengti įvairius renginius – gurmaniškus susitikimus inicijuos kavinės valdytojai, ne scenai skirtas idėjas įgyvendins teatro kolektyvas, tikimasi, kad ir patys miestiečiai šią vietą atras kaip puikiai tinkančią asmeniniams ir darbiniams susitikimams.

Nuo spalio 1 d. skaitykla bei kavinė veikia antradieniais–penktadieniais nuo 12 iki 17 val., savaitgaliais – nuo 10 iki 16 val.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Fotoreportažai, Kultūra

„Mūzos“ apdovanojimas - Eglei Barauskaitei

Šeštadienį vakare į Klaipėdos dramos teatro spektaklį „Fragmentas“ susirinkę žiūrovai tapo tradicinio „Mūzos“ apdovanojimo teikimo ceremonijos liudininkais. Jau eilę metų ...
2024-04-13
Skaityti daugiau

Kultūra

„Mūza“ lankys ir Muzikinio teatro kūrėjus

Klaipėdoje kuriančius teatro menininkus šį šeštadienį pasieks dar vienas tradicinis apdovanojimas – „Mūzos“ nominacija. „Mūzos“ nominaciją dar 2016-aisias įsteigė Klaipėdos ...
2024-04-10
Skaityti daugiau

Kultūra

Ruošiantis spektakliui -nardymo pamokos ir konsultacijos su kaskadininku 

Spektaklį „Fragmentas“ Klaipėdos dramos teatre jau sukūręs režisierius Dmitrijus Krymovas į pajūrį grįžo ir antram darbui. Po pirmojo repeticijų etapo ...
2024-04-03
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This