Moterų rankinio rinktinė su rusėmis susitiks Klaipėdos „Švyturio“ arenoje

Sportas

Lietuvos moterų rankinio rinktinė pradeda kelią į 2022-ųjų metų Europos čempionatą. Jau šį trečiadienį mūsų šalies rinktinė išvykoje susitinka su Lenkija, o kitą šeštadienį, spalio 9 d., Klaipėdos „Švyturio“ arenoje priims olimpines vicečempiones Rusijos rankininkes. Rungtynių pradžia – 16 val.

Į stovyklą Alytuje Lietuvos moterų rinktinė renkasi jau šį šeštadienį, o į Lenkiją, kur bus žaidžiamas pirmasis atrankos susitikimas, kelionė laukia antradienį.

Atranka į 2020-ųjų metų Europos pirmenybes buvo sustabdyta dėl koronaviruso, o pasaulio čempionato atrankos varžybose lietuvės iškovojo vieną pergalę bei patyrė du pralaimėjimus ir į kitą etapą nepateko.

Vyriausiasis rinktinės treneris Karolis Kaladinskas džiaugėsi tuo, kad šįkart pavyko surinkti pajėgesnę sudėtį nei pasaulio čempionato atrankos kovoms.

„Nuostolių sudėtyje yra, tačiau situacija yra tikrai geresnė nei kad turėjome pasaulio čempionato atrankoje. Komandai vėl galės padėti užsienyje rungtyniaujančios Greta Kavaliauskaitė, Simona Kolosovė, Roberta Stropė. Su jomis mūsų atsitraukusių žaidėjų linija tampa įvairesnė ir stipresnė. Nebeturėsime ieškoti tiek daug nestandartinių sprendimų. Labai apmaudu, kad traumą prieš pat pasirengimą patyrė Dovilė Mižutytė, taip pat kelios žaidėjos negalės rinktinei padėti dėl asmeninių priežasčių. Turėsime 14 merginų, tad treniruočių procese mums padės ir keletas jaunimo rinktinių žaidėjų. Taip pat bandysime sužaisti draugišką susitikimą su Alytaus vaikinais“, – apie pasirengimą kalbėjo K.Kaladinskas.

Lietuvos rinktinės varžovės Lenkijos rankininkės nors pastaruoju metu skambių pergalių nepasiekė, tačiau nuolatos dalyvavo Europos čempionatuose bei jau turi kelialapį ir į 2021 metų pasaulio pirmenybes.

„Lenkės neturės keleto žaidėjų, taip pat komandai greičiausiai negalės padėti jų kapitonė Karolina Kudlač, tačiau natūralu, kad tai komanda, kuri turi savo žaidimo braižą ir žaisti išvykoje su tokio lygio komanda lengva tikrai nebus.

Kitą šeštadienį laukia ir įdomus susitikimas ir su tituluota Rusijos rinktine. Varžovės į Lietuvą atvyks ne pačios pajėgiausios sudėties, tačiau klausimas, ar tai yra didelis privalumas, bus aišku kitą šeštadienį – rungtynes iš uostamiesčio tiesiogiai transliuos Sport1 kanalas.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Sportas

Klaipėdos rankininkai kausis dėl pirmos lygos apdovanojimų

Nelengvai sezoną pradėję, tačiau sparčiai įsibėgėję Klaipėdos „Viesulo SC/Dragūno” rankininkai iškovojo bilietą į Lietuvos rankinio pirmos lygos finalo ketvertą. Uostamiesčio ...
2024-04-11
Skaityti daugiau

Veidai

Klaipėdos „Švyturio“ arenos komandoje – žinomas virtuvės šefas

Didžiausia uostamiesčio renginių erdvė stiprina pajėgas – nuo kovo „Švyturio“ arenai talkina garsaus šalies šefo Roko Galvono vadovaujama „Roko virtuvė“. ...
2024-03-04
Skaityti daugiau

Verslas

„Švyturio“ arenoje vyks mugė „Design for life“

Klaipėdos „Švyturio“ arenoje balandžio 6 dieną šalies dizaineriai, mados kūrėjai, juvelyrai ir grožio prekių gamintojai susiburs mados ir grožio mugėje ...
2024-02-28
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This