Šių metų Klaipėdos knygų mugė – jau tarptautinė

Fotoreportažai, Kultūra

Penktadienio vidurdienį Klaipėdos apskrities Ievos Simonaitytės viešojoje bibliotekoje dalyvaujant kultūros ministrui Simonui Kariui atidaryta jau IX Klaipėdos knygų mugė. Penktadienį ir šeštadienį vyksiančios rašytinio žodžio fiestos, šiemet kviečiančios įveikti paviršių, metu vyks kone 50 renginių.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Bibliotekos direktorė Laura Juchnevič pasidžiaugė, kad šiemetinė mugė jau yra tarptautinis renginys – joje tiek gyvai, tiek virtualiai lankysis ir užsienio rašytojai, ir lietuviai, gyvenantys bei kuriantys svetur. Tarp svečių – Drakulos personažo kūrėjo Bramo Stokerio palikuonis Dacre’as Stokeris, Lenkų poezijos vertimus projekto „Literatūros vertimų virtuvė“ baigiamajame renginys skaitys Agnieszka Rembiałkowska. Prie parodos-performanso „Dangė Dubline, o Džoisas Dangėje“ prisijungs Airijoje gyvenantys menininkai Gintaras ir Vaida Varnagiai.

Į mugę iš JAV užsuks fotomenininkas Edis Jurčys, papasakosiantis apie savo naujausią socialinės fotografijos albumą. Beje, E. Jurčio, kurio nuotrauka pasirinkta devintosios knygų šventės vizualiniu akcentu.

Kartu direktorė dėkojo ir Klaipėdos krašto rašytojams, kurie yra šio renginio ramstis.

Kultūros ministras S. Kairys savo ruožtu pabrėžė, kad knyga yra lyg skiepas, padedantis išgyventi šiuo sunkiu laikotarpiu.

Į mugę šiemet grįžta duetų formatas. Šįkart renginių metu vienas kitą papildys ar oponuos poetai Gintaras ir Dovydas Grajauskai, D. Stokeris ir literatūrologė Rosana Lukauskaitė, rašytojas Valdas Papievis ir vertėjas Vytautas Bikulčius.

Savo knygas suaugusiesiems mugės metu pristatys V. Papievis, Juozas Šikšnelis, Ramūnas Čičelis, Daiva Molytė-Lukauskienė, Vasilijus Safronovas.

Šiemetinėje mugėje vyks ir performansai: skaitymų pasirodymą „Dainuoja degeneratas“ surengs rašytojas Liutauras Degėsys ir aktorė Kristina Švenčionytė, spektaklį „Nekaltas prasidėjimas“ parodys Apeirono teatras, netikėtumų pateiks fotomenininkas Remigijus Treigys ir režisierius, aktorius Benas Šarka.

Paruošta programa ir vaikams bei paaugliams paruošta žaisminga bei lavinsianti programa.  Joje – šiemet išleistos Vytauto V. Landsbergio knygos visai šeimai „Begemoto godos“ pristatymas, su savo leidiniais supažindins ir autorės Indrė Zalieckienė, Jurga Vilė, edukologės Jovita Starkutė bei Indrė Neimantė, vyks knygelių skaitymai, renginys, skirtas Vytauto Mačernio kūrybai, edukacijos.

Mugės atidarymo vinimi šiemet tapo muzikinis spektaklis „Tabulas musica“, kurio autoriai – aktorių trupė „Æmotion“.

Visi Klaipėdos knygų mugės renginiai – tik su galimybių pasu.

Išsami renginių programa – čia.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Fotoreportažai, Kultūra

Gala koncertu atvėrė naująjį Klaipėdos muzikinį teatrą

Šeštadienio vakarą įspūdingu gala koncertu publikai atsivėrė naujieji Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro rūmai. Gala koncertas sujungė Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro ...
2024-04-21
Skaityti daugiau

Kultūra

Kviečia Nacionalinė bibliotekų savaitė

Balandžio 23–29 dienomis Lietuvos bibliotekininkų draugija tradiciškai organizuoja Nacionalinę Lietuvos bibliotekų savaitę. Tai – svarbiausia metų savaitė visoms šalies bibliotekoms, ...
2024-04-17
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Kultūra, Svarbu

„Auksinių scenos kryžių" apdovanojimuose - klaipėdiečių triumfas (papildyta)

Tarptautinę teatro dieną, trečiadienio vakare, Klaipėdos dramos teatre vykusioje „Auksinių scenos kryžių“ apdovanojimų ceremonijoje iš 17 nominacijų net 6 „Auksiniai ...
2024-03-27
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This