Sodinukus klaipėdiečiai nešėsi glėbiais

Fotoreportažai, Verslas

Gražų pirmąjį spalio sekmadienį klaipėdiečiai ir priemiesčių gyventojai nuo pat ryto būriais traukė į specializuotą sodinukų mugę „Aš sodinu“, į kurią, pasak organizatorių, susirinko sodininkai ir medelynų atstovai iš visos Lietuvos.

Kad tai tikra tiesa, galima buvo spręsti ne tik iš reklaminių iškabų, bet ir pajusti iš sodininkų kalbose girdimų įvairių tarmių atspalvių.

Ponia Stanislava džiaugėsi įsigijusi sodo puošmeną – dekoratyvinį vingirį. Palmiros Mart nuotr.

Gražia aukštaitiška greitakalbe šnekantis jaunas vaikinas atvyko iš Panevėžio. Į ilgas kalbas su žurnaliste leistis Deividas iš Šilagalio medelyno neturėjo laiko – sukosi kaip vijurkas, aptarnaudamas šalia jo besibūriuojančius sodininkus, kartu kiekvienam paaiškindamas, kaip nusipirktą medelį prižiūrėti, genėti ir pan. Klaipėdiečiai čia daugiausia rinkosi tradicinius – obelų, kriaušių, vyšnių medelius, kainuojančius apie 15-20 eurų.

Tuo metu iš Kauno rajono atvykę „Šeimos sodo” atstovai siūlė daugybę vaiskrūmių bei pačių įvairiausių uogų sodinukų, nors sakė turintys ir medelių, ir dekoratyvinių augalų.

Ponia Stanislava džiaugėsi už 12 eurų įsigijusi sodo puošmeną – dekoratyvinį vingirį, kita klaipėdietė – ryškiais tamsiai raudonais lapais akį traukiantį pukenį.

Visgi daugelis iš mugės nešėsi ne po vieną, o po kelis vaismedžius, vaiskrūmius, gėlių sodinukus ar dekoratyvinius, egzotiškesnius augalus.

Palmiros Mart nuotr.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Verslas

Klaipėdoje vyks Didžioji sodinukų mugė

Balandžio 20 d. prie Klaipėdos „Akropolio“ vyks Didžioji sodinukų mugė. „Pandemijos metu daug kas įsigijo sodybas, ėmė puoselėti seniau turimas, ...
2024-04-15
Skaityti daugiau

Veidai

Klaipėdos „Švyturio“ arenos komandoje – žinomas virtuvės šefas

Didžiausia uostamiesčio renginių erdvė stiprina pajėgas – nuo kovo „Švyturio“ arenai talkina garsaus šalies šefo Roko Galvono vadovaujama „Roko virtuvė“. ...
2024-03-04
Skaityti daugiau

Verslas

„Švyturio“ arenoje vyks mugė „Design for life“

Klaipėdos „Švyturio“ arenoje balandžio 6 dieną šalies dizaineriai, mados kūrėjai, juvelyrai ir grožio prekių gamintojai susiburs mados ir grožio mugėje ...
2024-02-28
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This