Klaipėdoje – tarptautinis ASITEŽO teatrų festivalis vaikams ir jaunimui

Kultūra

Šią savaitę, spalio 4-8 dienomis, Klaipėdoje vyks VI-asis Tarptautinis ASITEŽO teatrų festivalis vaikams ir jaunimui JĖGA/COOL! Kiekvieną kartą festivalis rengiamas vis kitame Lietuvos mieste. Šiemet jis džiugins Vakarų Lietuvos regiono vaikus ir kartu su Teatrų vaikams ir jaunimui asociacija ASITEŽAS švęs šios organizacijos 20-ąjį gimtadienį.

Klaipėdoje bus surengta per 20 pasirodymų, skirtų įvairaus amžiaus grupių vaikams ir jaunimui.

Festivalio programoje – keturios užsienio trupės ir arti dvidešimties Lietuvos teatro kolektyvų ir edukatorių.

Šiuolaikinio, jautraus cirko grožį pristato Švedijos trupė ENT spektaklyje ekologijos tema „Plast” ir Suomijos trupė Portmanteau spektaklyje „Taškas taškas taškas”.

Jau trečią kartą ASITEŽO festivalyje dalyvaujantis estų klounų duetas Piip ja Tuut pralinksmins „netyčiniu” koncertu (nuotr). Pačius mažiausius į įspūdingą prisilietimą prie gamtos kviečia Liepojos lėlių teatras su spektakliu „Aš ir mano mama”.

Lietuvių teatro trupės festivalio žiūrovams siūlo dar įvairesnę žanrinę teatro gamą – nuo šokio spektaklių kūdikiams iki dokumentinio teatro paaugliams. Festivalyje dalyvauja išskirtinius spektaklius vaikams ir jaunimui kuriantys Knygos teatras, Stalo teatras, šokio teatras „Dansema”, Šeiko šokio teatras, Labaiteatras, Kelmės mažasis teatras, Paršiuko Ikaro teatras, Alytaus miesto teatras ir Alytaus lėlių teatras „Aitvaras”, Klaipėdos jaunimo ir Klaipėdos lėlių teatrai, Klaipėdos klounados studija „Dulidu”, Kauno miesto kamerinis teatras, „No Shoes” teatras ir kiti.

Festivalio metu vaikai, jaunimas, tėveliai, pedagogai, scenos meno profesionalai, bibliotekininkai kviečiami dalyvauti įvairiose edukacinėse veiklose, seminaruose, kūrybinėse dirbtuvėse. Šokio spektaklių kūdikiams Lietuvoje pradininkė dr. Birutė Banevičiūtė kviečia į savo seminarą scenos profesionalus ir šokio mokytojus.

Mažyliams spektaklius kurianti Ieva Jackevičiūtė kviečia tėvelius su 6-36 mėn. vaikučiais kartu patyrinėti, ką jiems reiškia meninis ugdymas. Objektų teatro meistrė režisierė Saulė Degutytė paruošiamųjų ir pradinių klasių pedagogams, bibliotekų edukatoriams primins, kaip paprastomis priemonėmis sukurti nepaprastą veiksmą.

5-8 klasių moksleiviams nuotolinę dramos laboratoriją rengia Kauno miesto kamerinis teatras, o paauglius į dokumentinio teatro kūrybines dirbtuves kviečia pedagogas, aktorius ir dramaturgas Raimondas Klezys. Ir turbūt labiausiai intriguojanti edukacija pradinių klasių mokiniams – tai legendinio lėlių meistro Vitalijaus Mazūro kartu su aktore Nijole Mazūriene vedama lėlių teatro laboratorija.

Šiemet festivalis skirtas Teatrų vaikams ir jaunimui asociacijos ASITEŽAS 20-mečiui. Ši asociacija, vienijant jau daugiau kaip 30 profesionalių Lietuvos teatrų, rūpinasi kultūrine Lietuvos vaikų ir jaunimo edukacija ir jos kokybe.

Oficialus festivalio atidarymas ir ASITEŽO premijos įteikimas – antradienį, spalio 5 d., 18.30 val. Klaipėdos kultūros fabriko salėje B prieš spektaklį „Taškas taškas taškas”.

Festivalio spektaklių ieškokite portalo renginių rubrikoje.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kultūra

Klaipėdos lėlių teatre - šokio premjera suaugusiems

Kovo 21, 22, 23 d. Klaipėdos lėlių teatre vyks šokio ir šešėlių monospektaklio suaugusiesiems premjera „Kontūrai“. Tai – Klaipėdos lėlių ...
2024-03-18
Skaityti daugiau

Kultūra

Klaipėdos lėlininkus nudžiugino mažųjų vokietukų smalsumas

Praėjusią savaitę Niurnberge (Vokietijoje) vykusiame XIII tarptautiniame vaikų teatrų festivalis „Panoptikum“ dalyvavo Klaipėdos lėlių teatras. Be lietuvių šiemet festivalio programoje ...
2024-02-13
Skaityti daugiau

Kultūra

Savaitgalį klaipėdiečiai kviečiami į Lėlių teatro spektaklius bei parodos atidarymą

Pirmąjį vasario savaitgalį Klaipėdos lėlių teatras kviečia pasitikti drauge. Teatre – ne tik pamėgti repertuariniai spektakliai, bet ir parodos atidarymas. ...
2024-02-01
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This