Ne kartą teisti vyrai vėl sės į teisiamųjų suolą

Regionas

Klaipėdos apygardos prokuroras surašė kaltinamąjį aktą ir teismui perdavė baudžiamąją bylą, kurioje anksčiau teisti 45-erių metų palangiškis A. S. bei 29-erių šilutiškis E. P. kaltinami plėšimu. E. P. kaltinimai pareikšti ir dėl nesunkaus sveikatos sutrikdymo, viešosios tvarkos pažeidimo bei transporto priemonės vairavimo neblaiviam.

Kaltinamasis E. P. už ankstesnius nusikaltimus jau buvo nubaustas trijų metų laisvės atėmimo bausme ir vos po keleto mėnesių, praleistų laisvėje atlikus bausmę, jis prie Šilutės mieste esančios greito maisto užkandinės galimai užpuolė jos lankytoją. Įtariama, kad dar vienas Šilutės mieste gyvenantis vyras kaltinamojo E. P. buvo užpultas savo namuose. Abiems nukentėjusiesiems prireikė medikų pagalbos.

Anot prokuratūros, E. P. pareikšti kaltinimai dėl abiejų asmenų nesunkaus sveikatos sutrikdymo. Šilutiškis prieš teismą stos ir dėl vairavimo išgėrus.

Taip pat įtariama, jog abu kaltinamieji galėjo įsibrauti į vieno Šilutės rajone gyvenančio vyro namus ir pagrobti ten buvusį turtą. Remiantis tyrimo duomenimis, kaltinamieji dėvėjo veidą dengiančias kaukes, vienas jų buvo ginkluotas peiliu, kuriuo galimai grasino namų šeimininkui. Manoma, kad panaudoję fizinį smurtą ir atimdami nukentėjusiajam galimybę priešintis, kaltinamieji pagrobė jo grynuosius pinigus, telefoną, alkoholinių gėrimų ir kitų daiktų, kurių bendra vertė siekia beveik 700 eurų.

Baudžiamasis kodeksas tam, kas įsibrovęs į patalpą įvykdė apiplėšimą panaudodamas peilį ar kitą specialiai žmogui sužaloti pritaikytą daiktą, numato laisvės atėmimo bausmę iki septynerių metų. Už nesunkų sveikatos sutrikdymą griežčiausiai baudžiama laisvės atėmimu iki trejų metų. Griežčiausia bausmė už viešosios tvarkos pažeidimą – laisvės atėmimas iki dvejų metų, o už transporto priemonės vairavimą neblaiviam – laisvės atėmimas iki vienerių metų.

Byla bus nagrinėjama Šilutės teismo rūmuose.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kriminalai ir nelaimės, Svarbu

Teises pragėręs kapelionas prašo teismo malonės 

Vieną šių metų vasario sekmadienį lengvai išgėręs prie vairo sėdęs ir policijai pakliuvęs Jūrininkų ligoninės kapelionas ir Palangos Švč. Mergelės ...
2024-04-13
Skaityti daugiau

Orai

Pirmoji balandžio dekada - šilčiausia per visą stebėjimų istoriją

Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos duomenimis, balandžio pirmasis dešimtadienis buvo rekordiškai šiltas. Dekados vidutinė oro temperatūra Lietuvoje buvo 10,4 °C (teigiama 5,6° ...
2024-04-12
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės

Girtas „Porsche“ vairuotojas vaidino greitą ir įsiutusį

Klaipėdos policija pranešė, kad antradienio vakarą, apie 22 val., Sulupės g. ir Minijos g. sankryžoje stabdomas automobilis „Porsche“ nevykdė teisėtų ...
2024-04-03
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This