Galėtų pasiūlyti darbą migrantams Vakarų Lietuvoje

Verslas

Sparčiai savo veiklą plečianti didžiausia nekilnojamojo turto vystymo kompanija Vakarų Lietuvoje „AJUS GROUP“ holding praneša, kad nelegalūs migrantai gali būti naudingi Lietuvos ekonomikai, jeigu jiems būtų suteiktas prieglobstis.

Bendrovė skundžiasi darbuotojų trūkumu statybos srityje. Asociatyvi portalo archyvo nuotr.

„Statybų sektorius šalyje pastaruoju metu susiduria su darbuotojų trūkumu. Tai tampa rimta kliūtimi sparčiai vystyti įvairius NT projektus. Net už gerus atlyginimus nepavyksta surasti reikiamo skaičiaus vietinių specialistų ar plataus profilio darbuotojų. Ukrainos darbo rinka irgi nebepajėgia užtikrinti reikiamo poreikio”, – teigiama bendrovės pranešime spaudai.

Jame taip pat rašoma, jog bendrovės yra pasiruošusi pasiūlyti legalų darbą į Lietuvą plūstantiems migrantams, jeigu valstybės institucijos suteiktų jiems galimybę likti mūsų šalyje.

Bendrovė vysto NT projektus Palangoje, Klaipėdoje, Šventojoje ir kitose šalies vietose. Iki metų galo „AJUS GROUP“ holding visoje Lietuvoje planuoja išvystyti ir realizuoti virš 25 000 kv. m. gyvenamojo ploto ir pasiūlyti įsigyti apie 500 butų visiems norintiems.

Šią vasarą „AJUS GROUP“ holding laimėjo „Lietuvos geležinkelių“ skelbtą NT aukcioną ir už 3,8 mln. eurų įsigijo poilsio bazę Giruliuose. Ten pradedamas vystyti prabangių gyvenamosios paskirties butų, kotedžų kompleksas. Iš viso bendrovė į šį projektą ketina investuoti apie 9 milijonus eurų.

Taip pat bendrovė Klaipėdoje ketina statyti ir nuomoti prekybos centrus.

„AJUS GROUP“ holding sudaro 7 įmonės, veikiančios statybos, NT vystymo, nuomos ir pardavimo srityse.

2 Comments

  1. Edis

    Nebūkite naivūs.jie nedirbti čia važiuoja.vokietijoje gauna išmokas,pašalpas,ir nedirba.turi socialinius būstus,viskas veltui.jūs norite,kad dirbtu čia už 800 e.per ramadaną,visą mėnesį nematysite,o ir šiaip labai skirtingi supratimai apie gyvenimą.jie nedirbo,nedirba ie nedirbs.

    Reply
  2. Svajonės

    Jie ne tam veržiasi, kad dirbtų!

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kriminalai ir nelaimės

Klaipėdos apskrityje - stambus šešėlinis statybų verslas

Lietuvos kriminalinės policijos biuras skelbia, kad nustatyta galimai stambaus nusikalstamo verslo schema ir išaiškinta gerai organizuota grupė asmenų, vykdžiusi nesąžiningą ...
2024-03-22
Skaityti daugiau

Kultūra

Bibliotekoje - „nebaigti“ paveikslai

Klaipėdos Imanuelio Kanto viešosios bibliotekos Girulių padalinyje (Šlaito g. 6A) atidaryta ir iki balandžio 4 d. bus eksponuojama Andriaus Tarasevičiaus ...
2024-03-08
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės

Namuose rastas negyvas nepilnametis

Policija pranešė, kad pirmadienį, apie 16.14 val., Klaipėdoje, Giruliuose esančioje Palangos gatvėje esančiuose namuose rastas nepilnamečio (gim. 2009 m.) kūnas. ...
2024-02-13
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This