Gargžduose – Tilto gatvės rekonstrukcija

Regionas

Vienas iš pagrindinių įvažiavimų į Gargždų miestą bus tvarkomas iš esmės. Jau kitąmet bus pradėti Tilto g. bei viso kelio ruožo iki pat Maciuičių sankryžos kapitalinio remonto darbai: bus paklotas naujas asfaltas, įrengtas apšvietimas, drenažas, pėsčiųjų ir dviračių takas, kuriuo bus galima iš Gargždų pasiekti piliakalnį. Susitikus su rangovu aptarti ir darbų organizavimo klausimai.

Į Gargždus – rekonstruotu keliu

Rekonstrukcijos metu bus sutvarkytas beveik pusantro kilometro kelio ruožas. Darbai vykdomi bendradarbiaujant su Lietuvos automobilių kelių direkcija, kuriai ir priklauso šis kelias.

Rekonstravus kelią, važiuojamosios dalies plotis nuo Gargždų iki tilto per Miniją bus 6,5 m, o nuo tilto iki sankryžos ties Gargždų miesto akmeniu – plotis išliks 6 m. Remontuojamame kelio ruože bus sutvarkytos visos nuovažos, sutvirtinti yrantys šlaitai, įrengti paviršinių nuotekų surinkimo šulinėliai, apsauginės tvorelės pėstiesiems, apšvietimas, bus rekonstruoti esami šlaitiniai laiptai.

Rangos darbus atlikti per 8 mėn. yra įsipareigojusi konkursą laimėjusi UAB „Kavesta“. Savivaldybė prie kapitalinio Tilto g. remonto prisideda 20 proc.

„Kasdien keliu Gargždai–Vėžaičiai važiuoja apie 5 tūkst. eismo dalyvių, o kelio būklė – prasta. Todėl džiaugiuosi, kad pavyko susitarti su Lietuvos automobilių kelių direkcija, kuri ir yra šio kelio savininkė, dėl rekonstrukcijos ir darbai čia prasidės jau visai netrukus. Gyventojai pasiekti Gargždus galės naujai išasfaltuotu, apšviestu keliu, kuris bus patogus ir saugus ne tik automobilių vairuotojams, bet ir pėstiesiems, norintiems pasiekti piliakalnį – rekonstruojant gatvę bus įrengtas ir pėsčiųjų-dviračių takas“, – pranešime spaudai cituojama rajono vicemerė Audronė Balnionienė.

Anksčiau norintieji pasiekti piliakalnį turėdavo eiti važiuojamąja kelio dalimi. Sutvarkius kelią atsiras saugus ir patogus pėsčiųjų-dviračių takas, kuris pagerins ne tik susisiekimą tarp gyvenviečių, bet ir padidins vieno iš gražiausių turistinių objektų – Gargždų piliakalnio – pasiekiamumą.

Pėsčiųjų-dviračių tako plotis, atsižvelgiant į kelio ypatumus, bus kintantis nuo 2,5 iki 3,5 m. Šalia tako bus įrengta ir poilsio aikštelė, rekonstruotaesama autobusų sustojimo vieta – įrengtas keleivių laukimo paviljonas.

Vykstant darbams – kuo mažiau nepatogumų gyventojams

Savivaldybės vadovų iniciatyva buvo suorganizuotas susitikimas su darbus atliksiančios UAB „Kavesta“ vadovu Dionizu Liatuku. Nors kelio, tuo pačiu ir projekto savininkas – Lietuvos automobilių kelių direkcija, tačiau Savivaldybė nelieka nuošalyje ir sieks užtikrinti, kad darbai būtų atlikti kokybiškai, sukeliant kuo mažiau nepatogumų gyventojams.

„Žinoma, visiškai išvengti nepatogumų, ko gero, nepavyks. Tačiau su rangovu aptarėme, kad, kiek įmanoma, turime užtikrinti susisiekimą su Gargždais, kad ir viena eismo juosta, pavyzdžiui, naudojant šviesoforus. Jau dabar žinome, kad dėl darbų pobūdžio gali tekti trumpam, kelioms savaitėms, uždaryti Tilto g., tačiau tai bus tik laikini nepatogumai. Rangovas nusiteikęs dirbti greitai, yra pajėgus, turi tiek darbuotojų, tiek technikos, todėl viliuosi, kad darbai vyks sklandžiai ir jau vasaros pabaigoje galėsime džiaugtis nauja, saugia ir patogia gatve, pėsčiųjų-dviračių taku“, – teigia administracijos direktorius Justas Ruškys.

Pasak rangovo, šiemet planuojama atlikti paruošiamuosius darbus, kurie eismui netrukdys. Gatvės rekonstrukcijos darbai, atsižvelgiant į oro sąlygas, turėtų prasidėti ankstyvą pavasarį. 

Planuojama, kad visi darbai šiame kelio ruože turėtų būti baigti iki kito rudens.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Sportas

Penkiuose Vakarų Lietuvos miestuose vyks sporto festivaliai

Kovo mėnesį sėkmingai finišavo antroji projekto „Aktyvumo zona – vaikų fizinio aktyvumo didinimas“ dalis, kurio metu buvo organizuojamos sportinės mankštos ...
2024-04-04
Skaityti daugiau

Regionas

Gargžduose duris atvers bendradarbystės centras „Spiečius“

Birželį Gargžduose duris atvers jau 15-as Inovacijų agentūros bendradarbystės centras „Spiečius“. Centras veiks kaip erdvė, skatinanti regiono verslumą, teikianti nemokamas ...
2024-04-04
Skaityti daugiau

Regionas

Gargžduose padegtas automobilis

Trečiadienio naktį, apie 2.15 val., Gargžduose automobilyje „Mercedes Benz CLS 280“kilo gaisras, kurio metu 2008 metų gamybos transporto priemonė sudegė. ...
2024-03-27
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This