Parodų rūmuose – Das Vegas „Skaitmuo“

Kultūra

Klaipėdos parodų rūmuose šį penktadienį, spalio 8 d., 17.30 val.. duris atvers personalinė Vygando Šimbelio / Das Vegas paroda „Skaitmuo“.

„Skaitmuo“ – lietuvio menininko Vygando Šimbelio, tarptautinėje meno erdvėje labiau žinomo Das Vegas vardu, paroda-projektas, ieškantis sąlyčio taškų tarp žmogaus ir mašinos. Ekspozicijoje – įvairios skaitinės interpretacijos: nuo vizualaus meno iki ekonomikos, kompiuterijos ir mašinų bei autoriaus sukurtų kūrinių pateikimo per skaičius.

Skaitmuo parodoje pasireiškia įvairiomis formomis – tiek skaitine abstrakcija, tiek vizualiu menu ar kompiuteriniu algoritmu, kuris padeda lankytojams sukurti meno kūrinius ar juos įvertinti.

„Meno vertės“ projektas parodoje atsiskleidžia per kūrinių turinį, kuris iš esmės yra sukurtas iš tų pačių kūrinių kainos. Norėdami įsigyti tokį kūrinį, jūs sumokate jo kainą, o ta kaina ir yra užrašyta pačiame kūrinyje. Taip tiesiogiai ar netiesiogiai galite savo namuose išeksponuoti savo investiciją.

Kitas parodos kūrinys – „Stratic“ – vizualiniame naratyve dinamiškai sinchronizuoja garsą ir vaizdą. Tai audiovizualinis projektas bei performansas, perteikiantis tiesiogiai filmuojamos LED lemputės fenomeną.

„Metaphone“ – tai interaktyvus procesas, pagrįstas kompiuteriniais modeliais, leidžiantis mašinai kurti kūrinius iš lankytojų gaunamų duomenų. Metafoną sudaro interaktyvus aparatas, daugiapusėje instaliacijoje naudojamos tapybos ir garso medijos. Aparatas veikia kaip elektromechaninė piešimo ir garso mašina bei sukuria meno kūrinius sąveikaudamas su auditorija per jutiklius, parodos lankytojams įsitraukiant į interaktyvius žaidimus.

Parodoje sureikšminti skaitmenys tampa pagrindine pasaulio sudedamąja dalimi, kuri, kūrybiškai apžaista menininko Das Vegas, perteikiama per daugiasluoksnius skaitinius suvokimus.

Lankytojai kviečiami pajusti šiuolaikinio pasaulio įsitraukimą į skaitmeniškumą, kompiuteriją ar duomenis, meno vertes ar kūrinių kainas.

Paroda veiks iki lapkričio 7 d.

INFORMACIJA

Iš Panevėžio kilęs Vilniaus dailės akademijos auklėtinis, Stokholmo karališkajame technologijų institute apsigynęs humanitarinių mokslų daktaro laipsnį, projektuose ir parodose dalyvauja nuo 1996 m. Autorius kuria medijų meno, meno instaliacijų, filmų, fotografijos ir audiovizualinių pasirodymų srityse. V. Šimbelio darbai eksponuoti Europos šiuolaikinio meno bienalėje „Manifesta“, Stambulo, Talino, Brazilijos, Barselonos, Niujorko, Atėnų, Monrealio, Bazelio ir kt. meno bienalėse bei festivaliuose, personalinėse ir grupinėse parodose įvairiose šalyse. Šiuo metu menininkas gyvena ir kuria Švedijoje.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Regionas

Palangoje – lauko paroda apie Joną Šliūpą

Palangoje atidaryta Lietuvos nacionalinio muziejaus paroda „Kas išsigando Šliūpo?“, parengta pagal Miglės Anušauskaitės komiksų knygą. Apie spalvingą pirmojo Palangos burmistro ...
2024-04-17
Skaityti daugiau

Mums rašo

Šarūnas Šarkauskas: kelyje ir judėjime 

Noriu pakviesti jus į Klaipėdos miesto savivaldybės Imanuelio Kanto viešosios bibliotekos Meno skyriaus galeriją, kur tapytojas Šarūnas Šarkauskas eksponuoja paveikslų ...
2024-04-15
Skaityti daugiau

Kultūra

Melnragės paplūdimyje - paroda-instaliacija

Balandžio 12 d., penktadienį, 17.17 val. pirmosios Melnragės paplūdimyje, netoli Šiaurinio molo, atidaroma fotografės Arūnės Baronaitės fotografijų paroda–instaliacija „POLIMERAS“. Meninio ...
2024-04-08
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This