Pasveikinta Europos jaunimo čempionė Lijana Jakaitė

Sportas

Klaipėdos rajono valdžia pasveikino gargždiškę Lijaną Jakaitę, pasiekusią istorinę pergalę. Ji – pirmoji sunkiaatletė lietuvė, tapusi Europos jaunimo čempione. Merginą ne vienus metus pergalėms ruošė Gargždų sporto centro treneris Edvardas Šauklys.

Sveikinimo žodžiai sportininkei bei jos treneriui skambėjo ir iš Savivaldybės, Švietimo ir sporto skyriaus, Sporto centro, Lietuvos sunkiosios atletikos federacijos vadovų. Sunkiaatletei jie linkėjo sėkmės artėjančiame Pasaulio čempionate bei varžytis Olimpinėse žaidynėse Paryžiuje.

„Didžiuojamės, kad tai pirmoji gargždiškė, kuri augo, mokėsi, treniravosi Gargžduose ir pasiekė tokį didžiulį laimėjimą, reikšmingą visai šaliai. Galbūt ji taps ir pirmąją gargždiške Olimpine čempione? Dėkojame už didelį darbą, atsidavimą ir sveikiname pelnius istorinę pergalę. Na, o dabar linkime kuo geriausių rezultatų Pasaulio čempionate, kuris vyks jau po poros mėnesių“, – savivaldybės vadovų vardu Europos jaunimo čempionę sveikino mero pavaduotoja Ligita Liutikienė.

Pasakodamas apie iškovotą pergalę, treneris neslėpė, kad, nors ir būta streso, o ypač pačiai sunkiaatletei, kai ši suvokė, kad gali laimėti, tačiau patirtis, ryšys su sportininke padėjo susiimti ir siekti tikslo. O akimirka, kai įteikiant medalį grojo Lietuvos himnas, – išspaudė ašarą.

Klaipėdos rajono savivaldybė remia sportininkę iš 2021 metų sportininkų, reprezentuojančių Klaipėdos rajono savivaldybę aukšto meistriškumo sporto varžybose, finansavimo programos lėšų. Prie jos pergalių ir galimybės varžytis aukšto lygio varžybose prisideda ir rėmėjas Robertas Skurdenis. Sportininkei ir jos treneriui taip pat įteiktos Sporto centro įsteigtos 1000 eurų premijos.

Lijana Jakaitė Suomijoje, Rovaniemyje, vykusiame Europos jaunimo (iki 23 m.) sunkiosios atletikos čempionate svorio kategorijoje iki 71 kg, rovimo veiksmu iškėlė 95 kg, stūmimo rungtyje 113 kg ir dvikovėje surinkusi 208 kg tapo Europos čempione.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Sportas

Lietuvos sunkiajai atletikai – 100 metų: ruošiamas didžiulis turnyras ir šventė

Lietuvos sunkioji atletika švenčia 100 metų sukaktį ir šią progą iškilmingai ruošiamasi paminėti jau šį savaitgalį Klaipėdoje – vyks didžiulis ...
2023-10-12
Skaityti daugiau

Regionas, Svarbu

Vietoje grąžinimo į darbą - solidi sąskaita (dar atnaujinta)

Pernai rugpjūtį iš Klaipėdos rajono savivaldybės Jono Lankučio viešosios bibliotekos direktorės pareigų atleistai Indrai Tamašauskienei pirmos instancijos teisme nepavyko įrodyti ...
2023-02-21
Skaityti daugiau

Regionas

Raudonojo Kryžiaus planuose - įkurtuvės ir Klaipėdos rajone

Humanitarinę ir socialinę pagalbą visos šalies gyventojams teikiantis, įvairias akcijas vykdantis Lietuvos Raudonasis Kryžius ieško būdų įsitvirtinti ir Klaipėdos rajone. ...
2023-01-06
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This