Klaipėdos sporto taryboje – pokyčiai

Sportas, Svarbu

Klaipėdos sporto tarybos pirmininkas Liudvikas Mileška, jai vadovavęs pastarąsias pusantros kadencijos, traukiasi iš pareigų. Jo atsistatydinimo pareiškimas bus svarstomas ketvirtadienį vyksiančiame uždarame posėdyje, o sykiu ir renkamas naujas vadovas.

L. Mileška Sporto tarybai su pertraukomis vadovauja jau ketvirtą kadenciją. Martyno Vainoriaus nuotr.

„Tiesiog turiu labai daug darbų. Sporto taryboje neturiu sekretorės, tad pats privalau analizuoti, ruošti medžiagą, rašyti raštus Klaipėdos savivaldybės administracijai. Dėl tokio užimtumo kenčia ir pagrindiniai mano darbai, todėl nusprendžiau, kad jau užteks, kad laikas pasitraukti, užleisti vietą jaunesniems. Bet Sporto tarybos nariu liksiu ir būsiu aktyvus“, – „Atvirai Klaipėdai“ prieš ketvirtadienį vyksiantį Sporto tarybos posėdį teigė L. Mileška.

Jis vadovauja Klaipėdos irklavimo centrui, jame dirba ir treneriu. „Dabar turime labai geras treniruočių sąlygas, todėl darbo daug. Be to, pats dar aktyviai sportuoju, dalyvauju čempionatuose. Juk žmogaus galimybės ribotos, negali visko padaryti, kažkas tada nukenčia. Todėl ir nusprendžiau pasitraukti iš Sporto tarybos pirmininko pareigų“, – priežastis vardijo L. Mileška.

Jis skaičiavo, kad Sporto tarybai su pertraukomis vadovauja jau ketvirtą kadenciją. Pastarąjį kartą pirmininku jis buvo išrinktas 2019 metų spalį, kai į pirmą posėdį susirinko naujos sudėties Sporto taryba. Tuomet dėl pirmininko pareigų jis varžėsi su ledo ritulio atstovu Vaclovu Gedvilu ir slaptame balsavime sulaukė daugiau palaikymo. V. Gedvilą L. Mileška pakvietė būti pavaduotoju, šis sutiko, bet šiemet vasarą iš pareigų pasitraukė.

Birželį vienbalsiai naujuoju Sporto tarybos direktoriaus pirmininko pavaduotoju buvo išrinktas sporto klubo „Okinava“ treneris Robertas Skurdenis, kuris jau antrą kadenciją yra Sporto tarybos narys.

L. Mileška teigė, kad teiks R. Skurdenio kandidatūrą užimti Sporto tarybos pirmininko pareigas. „Matau, kaip jis puikiai dirba, yra jaunas, entuziastingas. Jis ir pats yra sportuojantis žmogus, aktyvus. Be to, jis atstovauja privatų sporto klubą, o ne biudžetinę ar viešąją įstaigą, tad gal labiau bus visuomenininkas, juk pats sulaukiau kritikos, kad ginu savo interesus“, – kalbėjo L. Mileška.

Tai, ar R. Skurdenį Sporto tarybos nariai išrinks naujuoju pirmininku, paaiškės ketvirtadienį vyksiančiame uždarame posėdyje. „Mes esame nusprendę, kad posėdžiai, kuriuose vyksta rinkimai, būtų uždari, nes juose gali būti aštresnių pasisakymų“, – L. Mileška paaiškino, kodėl svarbiame posėdyje nelaukiami ne Sporto tarybos nariai. Klaipėdos sporto taryba yra visuomeniniais pagrindais veikianti patariamoji institucija prie Klaipėdos miesto tarybos. Jos kadencija trunka ketverius metus ir ši turėtų baigtis 2023-iaisiais.  

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Spyglys

Eksmeras užsigeidė atsivesdinti Sporto skyriaus vedėją*

„Tikiuosi, neateisime iki tokios stadijos, kad reikės prašyti administracijos direktoriaus, kad atvesdintų jus į virtualią komiteto posėdžio erdvę”, – taip ...
2024-04-13
Skaityti daugiau

Sportas, Svarbu

Konfliktų draskomo „Viesulo” vadovo darbą meras vertina gerai

„Kiekvienas vadovas turi dar ir savo vadovą, išskyrus aukščiausiąjį miesto vadovą, nes jam vadovo nebėra”, – taip Klaipėdos miesto tarybos Kultūros, ...
2024-04-11
Skaityti daugiau

Sportas, Svarbu

Meras spręs ir kurį sportą finansuoti

Įkandin kultūros projektų finansavimo pertvarkos uostamiesčio valdžia imasi analogiškų veiksmų ir sporto srityje. Norima atsisakyti ekspertų bei viešųjų pirkimų procedūrų. ...
2023-10-17
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This