Siekis išsiaiškinti santykius su moterimi virto pasikėsinimu padegti turtą

Kriminalai ir nelaimės

Klaipėdos apylinkės teismo Klaipėdos miesto rūmuose baudžiamuoju įsakymu pilietis N. P. buvo pripažintas kaltu dėl to, kad pasikėsino sunaikinti svetimą turtą visuotinai pavojingu būdu bei sukėlė žmogui fizinį skausmą.

Anot teismo pranešimo, byloje nustatyta, kad N. P. šių metų rugpjūčio 19-ąją, apie 1 val. nakties, būdamas apsvaigęs nuo alkoholio, tyčia įmetė stiklinį butelį su degiu skysčiu į nukentėjusiosios moters buto balkoną bei bandė jį padegti, tačiau nusikalstamos veikos nebaigė, nes moteris jam pasipriešino. Konflikto metu N. P. kumščiu sudavė jai tris smūgius į galvą.

Kaltinamasis kaltę pripažino ir paaiškino, kad įvykio metu buvo neblaivus ir eidamas pas nukentėjusiąją įsipylė į stiklinį degtinės butelį dyzelino. Taip pasielgė dėl girtumo ir galimai dėl pavydo, nes tuo metu pas nukentėjusiąją buvo grįžęs jos sutuoktinis. Pamatęs balkone nukentėjusiąją norėjo su ja pasikalbėti, bandė įlipti į balkoną, bet moteris jį nustūmė. Vyras taip pat pripažino, kad grumtynių metu sudavė nukentėjusiajai tris kartus į galvą. Dėl savo tokio elgesio N. P. išreiškė nuoširdžią atgailą.

Skirdamas bausmę kaltinamajam, teismas atsižvelgė į tai, kad N. P. neteistas, kad nebuvo padaryta turtinė žala ir įvertinęs nurodytų aplinkybių visumą už šias nusikalstamas veikas vyrui paskyrė vienerių metų laisvės apribojimo bausmę, įpareigodamas bausmės laikotarpiu būti namuose nuo 23 iki 6 val., jei tai nesusiję su darbu.

Kadangi baudžiamoji byla išnagrinėta priimant teismo baudžiamąjį įsakymą, t. y. nerengiant bylos nagrinėjimo teisiamajame posėdyje, N. P. paskirta bausmė sumažinta vienu trečdaliu, paskiriant aštuonių mėnesių laisvės apribojimo bausmę.

N. P., nesutikdamas su teismo baudžiamuoju įsakymu paskirta bausme, per keturiolika dienų nuo šio dokumento nuorašo gavimo turi teisę paduoti teismui prašymą surengti bylos nagrinėjimą teisme. Išnagrinėjęs bylą ir pripažinęs kaltinamojo kaltę, teismas gali paskirti kitos rūšies ar dydžio bausmę, nei buvo paskirta teismo baudžiamuoju įsakymu. Kaltinamajam šia teise nepasinaudojus, teismo baudžiamasis įsakymas įsiteisėja, o įsiteisėjęs teismo baudžiamasis įsakymas neskundžiamas.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Sportas, Svarbu

Marius Junokas paIieka Sporto bazių valdymo centrą

„Šalių susitarimu, nuo balandžio 1 dienos”, – taip atsako Marius Junokas, paklaustas, ar tiesa, kad jis atleidžiamas iš savivaldybės valdomos ...
2024-03-12
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės

Sužalota nepilnametė atsidūrė ligoninėje

Policija panešė, kad šeštadienio vakarą, apie 18.50 val., Klaipėdoje, Taikos prospekte esančiuose namuose kilusio konflikto metu, neblaivus 40-metis vyras sužalojo ...
2024-02-11
Skaityti daugiau

Spyglys

Savivaldybei neskambinkit: mokosi smurto ir priekabiavimo*

Spyglys pataria šiuo metu Klaipėdos savivaldybės klerkams neskambinti, nes jie mokosi psichologinio smurto ir priekabiavimo mokslo bei šių reiškinių prevencijos. ...
2024-02-08
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This