Klaipėdos savivaldybę palieka vyriausioji architektė

Miestas, Svarbu

Klaipėda lieka be vyriausiosios miesto architektės – penktadienis buvo paskutinioji Klaipėdos savivaldybės Urbanistikos ir architektūros skyriaus vedėjos Mantės Černiutės-Amšiejienės darbo diena.

M. Černiutė-Amšiejienė. Stop kadras iš Klaipėdos savivaldybės Youtube kanalo.

Ji iš užimamų pareigų pasitraukė savo noru, tačiau nei motyvų, nei ateities planų įvardyti nenorėjo. „Komentarų neduosiu, nes tikrai neprivalau duoti“, – į „Atviros Klaipėdos“ klausimus nebuvo linkusi atsakyti M. Černiutė-Amšiejienė.

Ji Klaipėdos savivaldybėje dirbo nuo 2012 metų. Didžiąją laiko dalį M. Černiutė-Amšiejienė vadovavo Urbanistikos skyriui, o kai nuo praėjusių metų balandžio po Klaipėdos savivaldybės administracijos reformos prie jo buvo prijungtas Architektūros skyrius, tapo jungtinio skyriaus vedėja ir vyriausiąją miesto architekte.

Ilgametis Klaipėdos miesto vyriausiasis architektas Almantas Mureika šiame skyriuje gavo patarėjo pareigas, o vėliau jį paliko ir pradėjo dirbti Kultūros paveldo departamento Klaipėdos teritorinio padalinio vadovu.

„Labai gaila prarasti tokią specialistę kaip M. Černiutė-Amšiejienė. Tai naujos kartos žmogus ir niekada neabejojome jos kompetencija. Esame labai dėkingi jai ir jos komandai, kad iki galo pabaigė Klaipėdos bendrojo plano procedūras, kad darbą palieka tik tada, kai planas jau patvirtintas“, – jau buvusiai miesto vyriausiajai architektei ir dėkojo, ir dėl jo pasitraukimo apgailestavo Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Andrius Dobranskis. Jis tvirtino, kad dabar tarp Urbanistikos ir architektūros skyriaus darbuotojų bus ieškoma, kas laikinai galėtų eiti vedėjo pareigas. „O toliau žiūrėsime – ar skelbti konkursą ir ieškoti naujo žmogaus, ar jo dairysimės organizacijos viduje“, – teigė A. Dobranskis.

37 Comments

  1. siaip

    Apie kokia miesto vyr. architekto darbo kokybę galima kalbėti???, kad ir pažvelgus į kruizinių laivų terminą kai matai kieto lygmens sprendinį betono trinkelių architektūrą, ar kada miesto administracijos direktorius geriau supranta ir sprendžia kokiu spalvų turi būti grindinis Danes skvere. O tokiu sprendiniu pvz. per paskutinius 10 metu galima labai daug išvardinti. Šiaip Klaipeda per paskutinius 30 metu neturėjo normalaus miesto architekto kad miestiečiai galėtu pasakyti – miestas pasistatė puikių visomis prasmėmis statinių, siandien miestiečiai gali tipo pasidžiaugti tik pigios ekonominės klases statiniais o ne kažkas kas liktu ilgam atminti.

    Reply
  2. msd

    Pagarba architektei.

    Reply
  3. Stepas

    Ne taip pradedamas straipsnis. Reikia taip: posta palieka eiline dudoriaus kontoros kisininke suzlugdziusi miesto gamta.

    Reply
    • Vite

      Totalus šmeižtas

  4. Zirte

    Tikrai *specialiste* Vien paziurejus i ka virto Atgimimo aikste. Pripeckiotu konteineriu aikste

    Reply
    • Zirtei

      Mureikai sakyk ir dėl KD.

  5. artiomas

    Valdžios tarnaitė. Kol liberalai buvo nesuskilę, tai buvo paprasta tarnauti vienam ponui. Liberalai suskilo ir iš vieno pono pasidarė du, o dar trečias ponas – liberalų šestiorkė – konservatoriai. Visi godūs, visiems reikia.

    Reply
  6. Anonimas

    To ir reikėjo tikėtis. Jei ji turėjo savo nuomonę ir „stuburą” jai tikrai nėr ką veikti su mopedų ir visokių sunkvežimių „specialistais” kuriems tik mašinukių judėjimas po miestelį yra prioritetas. Kiek ji laiko ištvėrė?

    Reply
  7. AAAA

    Gal vienintelis kompetetingas žmogus savivaldybėje buvo, matyt megstos beretės užkniso kartu su pensininku Benečiu kuriam nuo senatvės šlapimas į smegenis trenkė, o geras specialistas visada ras darbo ir gerai apmokamą darbą.

    Reply
  8. Klpd.

    Gal apsieikim visai be tokios arxitektės posto? Taigi ar ji yr, ar jos nėr – visai vistiek. :D)

    Reply
  9. Rasa

    Nežinau kas per asmenybė,bet gaila Klaipėdos…
    Tikrai labai užleista,toks įspūdis,kad aplamai valdžiai ji nerūpi…

    Reply
  10. Equalizer

    Architektu sajunga irgi daro miesto vystymuisi bet apie ju indeli niekas nieko nesako:)

    Reply
    • xy

      o ką daro? Niekas net nežino ir nejaučia

  11. Jonas

    Didžiulė laimė miestui , kad ji išeina. Didelė nelaimė miestui , kad ji buvo. Žmogus kuris šnekėjo , kad chruščiovkės yra miesto veidas yra miesto nelaimė. Vyr. architektas prilygsta moteriai ,kuri kasdien nori būti tobula arba to siekti. Ši dama buvo mūsų miesto anti.. .

    Reply
    • Klpd.

      Štai ir dabridome iki Teisybės, kuri sako kad įgautų žinių kiekis nepasprendžia asmenybės. Čia ir yra didžiausia Lietuvos bėda..

    • Jonui

      Runkelis ir yra runkelis.

  12. Gaila

    Gaila, kad iš dalies komentarų jaučiasi, kad jie visai nepažįsta savo miesto. T.y. kaimo-Klaipėda. Parašykit ką nors gero apie senamiestį ir centrą… Pradėkit nors nuo Janonio gt, eikit pirmyn ir skaičiuokit… namus vaiduoklius… Taigi, buves viešbutis Baltija, priešais- LR administracinių ginčų komisijos… didžiulis pastatas gėdingai griūvinėja… Ir toliau eikit, elkit.. Man gėda kad Mažvydo al. laivininkų bendrabutis su atvirais išdaužytais langais,,o ir viešbutis VIKTORIJA 30 m. remontuojamas. O šalia jo namai irgi išdaužytais langais…Pažiūrėkit Ir t.t. Pasakykit, ar tai ne miesto architektės reikalas tvarkyti miesto VEIDĄ. Visko yra-pinigų, architektų, ES parama, galimybės konsultuotis..Kas iš tos ponios Černiūtės , kad nesigirdėjo jos gal net ‘Kovos’ už miesto šiuolaiišką planavimą… GĖDA, GĖDA jai….

    Reply
    • Vite

      Žinote, gaila, visi tie skauduliai, kurie ne jums vienai (o gal vienam) bado akis, yra privati nuosavybė. Tai jiems turi būti gėda. O miesto vyr architektas, nei vienas, negali kaip komunistų laikais, jų atimti, nusavinti, ar suprojektuoti ir renovuoti, kuo jie būtų labai patenkinti. O jūs mąstykite, prieš tulžį liejant

    • Klpd.

      Viešbutis Viktorija ne remontuojamas, o padarytas tarptautinių megavagių ,,juodaja skyle”. Jis stovi tik tam kad per jį pumpuotų pinigus.T.y. Lietuvos, savivaldybių biudžetų lėšas ir Europos paramą.Visus bent kažkaip susijusius su šiuo neskaidriu, purvinu, bjauuriu sindikatu reikia seniai šaudyt be teismo, bet mūsų teisingiausia pasaulyje teisėsmauka jau ar ne 35 metus nieko nemato ir nematys – kupiūrom visiems akys užklijuotos:D).P.S. Siūlau visiems kas domisi, prasieiti pro Viktorijos viešbutį ir iš arčiau pasižiūrėti kaip ką tik ,,padarytas” remontas byra iš išorinių sienų gabalais…;D)

  13. Xy

    Tai didžiulis praradimas savivaldybei. Buvo šiuolaikinio vadovo pavyzdys.

    Reply
  14. Anonimas

    Žinoma gaila.
    Bet dabar būriai architektų-kritikuotojų galės rikiuotis kandidatų į laisvą vietą eilėn. Jie tikrai išgelbės miestą, ištaisys baisias Mantės klaidas ir nuties mums kelią į šviesų rytojų be uosto, be LEZo, be „stiklainių” . Pirmyn, kritikos virtuozai…

    Reply
  15. gaila

    kai jauni išeina blogai,kada darys valymą senelių įvairaus plauko direktoriukių,ypač švietimo įstaigose,kur jau vos ne 70 sulaukė,o vadžių nepaleidžia,kažko tų naujų senieji nedasileidžia,

    Reply
  16. Miestas

    Pagaliau senai reikejo ją lauk išmesti. Pridirbo su miesto bendoju planu nesąmonių, dabar pėdas mėto, o jūs gyventojai kentekit.

    Reply
    • ezys

      Toks jausmas, kad zmogus ne is darbo iseina, o plastine operacija darosi ir padirbta pasa perka 🙂

  17. Nekliedėkit

    Nuo kada Neniškis dar ir architektu gali padirbėti? Iš kur komentatorius „Klaipėda” traukia tokia infirmaciją?

    Reply
  18. Tik sekmes

    Kiekvienas zmogus turi pasirinkimus. Sunkios ir atsakingos buvo pareigos. Teisingai, kol jauna nereikia uzsisedeti, geri specialistai visada suranda darbus.

    Reply
    • T

      Jau vien iždažytas klaikiai Klaipėdos senamiestis pasako apie šios veikėjos prioritetus. Eilinė nieko verta Klaipėdos nevykėlių valdininkų armijos atstovė.

  19. Alina

    Nuostabus žmogus, sėkmės gyvenime!!!

    Reply
    • Klaipėdai

      Žmogus išeina savo noru. Bet atsiranda piliečių, kuriems vis norisi įgelti- tai negarbinga ir neetiška! Neklystančių žmonių – nėra , todėl ir nereikia niekinti kito!

  20. Klaipėda

    Ačiū Dievui. Pagaliau ši ponia suvokė kad yra silpna, nesugebanti visiškai atlikti savo miestui svarbių pareigų… Reiktų kad būtų išaiškintos jos klaidos kurios turėjo neigiamą įtaką miesto planavimui . tai privalo padaryti savivaldybės administratorius Neniškis arba miesto NVO. taip pat reikia stebėti, kad ši „žymi” architektė” neužimtų kitur atsakingų pareigų..
    Reiktų jai iš naujo pradėti studijuoti architektūros mokslus.. Ir ne Klaipėdos KU…

    Reply
    • ne architektė

      Bus proga pasireikšti didiesiems miesto architektams, vieta laisva, eikite, kurkite miesto gerovę. Ne žodžiais, o darbais 🙂

    • Anonimas

      Kvailas komentaras. Algis

    • ezys

      Penkios eilutes teksto is nulis argumentu.

  21. J

    Puikus žmogus,matyt, pavargo nuo slegiančios įtampos!

    Reply
    • R

      Kažkas čia kalba apie įtampa. Kokią? Kavą geriant ir nieko nedirbant? Du trečdalius savivaldybės atleisk , niekas net nepasiges .

    • Vienas

      Tikrai asmenybė išeina iš Savivaldybės, gaila prarasti perspektyvú specialistā ir vadovā. Ji Kaip žaidžiantis Treneris buvo ir pati sunkiai dirbo ir vadovavo. O neišmanantys visada rašo “ geria kavā.. nieko nedirba..atleist visus.. “

  22. Nu pagaliau

    Viena idi….. mažiau

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Sportas

Kviečia teikti paraiškas sportininko premijai gauti

Klaipėdos miesto savivaldybės administracija kviečia teikti paraiškas perspektyvaus Klaipėdos miesto sportininko premijai gauti 2024 metams. Paraiškas gali teikti teisės aktų ...
2024-03-20
Skaityti daugiau

Politika, Svarbu

Dėl įgaliojimų merui susikirto Klaipėdos valdančiosios frakcijos

Bene pirmą kartą šios kadencijos Klaipėdos miesto tarybos valdančių frakcijų nuomonės balsuojant ženkliai išsiskyrė: dalis valdančiųjų nepalaikė mero Arvydo Vaitkaus ...
2024-02-29
Skaityti daugiau

Spyglys

Klaipėdos konservatorių spindesys ir skurdas*

Mūsų miestelio konservatorių spindesys, tiesą sakant, yra apgailėtinas, – sako garsus politologijos profesorius Spyglys. Nes dauguma neva opozicinės Tėvynės sąjungos ...
2024-02-23
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This