Pradeda veikti 10 naujų pusiau požeminių konteinerių

Miestas

Klaipėdos miesto savivaldybės administracija informuoja, jog jau galima naudotis pirmaisiais pusiau požeminiais konteineriais, įrengtais Klaipėdoje šiais adresais: Kretingos g. 16, Kretingos g. 39, Kretingos g. 27, Kretingos g. 18, Vilhelmo Berbomo g. 1, Klevų g. 5, Baltijos pr. 4, Karlskronos g. 3, Debreceno g. 22, Audros g. 1.

Kitose Klaipėdos miesto vietose įrengti pusiau požeminiai konteineriai lieka uždaryti ir jais negalima naudotis, kol nebus pabaigtos konteinerių priėmimo – perdavimo procedūros.

Šiais Varpų g. esančiais konteineriais kol kas naudotis negalima. Palmiros Mart nuotr.

Laikinai, kol gyventojai įpras naudotis naujaisiais pusiau požeminiais konteineriais, išvardintose Klaipėdos vietose paliekami ir antžeminiai stumdomi konteineriai. Šie antžeminiai konteineriai bus patraukti po 2-3 savaičių.

Kiekvienoje naujoje aikštelėje yra 4, 5 arba 6 konteineriai skirtingoms atliekoms: mišrioms komunalinėms ir antrinėms žaliavoms – stiklui, popieriui, plastikui. Žaliosioms atliekoms skirti konteineriai kol kas nebus naudojami. Žaliąsias atliekas (lapai, vaisių ir daržovių likučiai, žolė), tvarkingai sudėtas į maišus, ir iki 1 m ilgio susmulkintas medžių, krūmų šakas kaip ir iki šiol leidžiama palikti šalia mišrių komunalinių atliekų konteinerių. Jos surenkamos kartą per savaitę.

Kaip jau buvo skelbta, pasitelkus ES fondų paramą Klaipėdos mieste iš viso bus įrengtos 268 pusiau požeminių ir požeminių konteinerių aikštelės. Projekto vykdytojas – UAB Klaipėdos regiono atliekų tvarkymo centras.

Pusiau požeminiai konteineriai užima 3 kartus mažiau vietos nei tokio pat tūrio antžeminiai konteineriai. Taip yra taupoma vieta, kurios trūksta tankiai užstatytuose daugiabučių rajonuose. Be to, žemėje esančių konteinerių rezervuaruose lėtėja puvimo procesai ir į aplinką sklinda mažiau nemalonių kvapų, o pašalintos atliekos sunkiau pasiekiamos maisto ieškantiems paukščiams ir gyvūnams.

Naujieji konteineriai gerins ir miesto ekologinę situaciją – aptarnaujant didelės talpos pusiau požeminius konteinerius, o ne daug pavienių antžeminių konteinerių, į gyvenamuosius rajonus šiukšliavežėms reikės atvykti rečiau, tad mažės ir oro tarša bei bus keliama mažiau triukšmo.

Primenama, kad šalia konteinerių draudžiama palikti baldus, statybos ir griovimo atliekas, elektros ir elektronikos prietaisus bei kitus stambiagabaričius daiktus. Šias atliekas reikia patiems nuvežti į didžiųjų atliekų surinkimo aikšteles, esančias Klaipėdos mieste: Šiaurės pr. 30, Tilžės g. 66A, Plieno g.13 arba atiduoti šias atliekas kelis kartus per metus į kiemus atvykstančiam atliekų surinkėjui pagal jo skelbiamą grafiką. Daugiau informacijos apie grafikus ieškokite čia.

Klaipėdos mieste įrengtų ir planuojamų įrengti pusiau ar požeminių atliekų konteinerių aikštelių vietos yra nurodytos Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos interneto svetainėje, virtualiame Klaipėdos miesto žemėlapyje. (Paspaudus varnelę „atliekų konteineriai“ oranžine spalva yra žymimos įrengtos pusiau požeminės/ požeminės konteinerių aikštelės).

Apie Klaipėdoje pradedamus naudoti įrengtus kitus pusiau požeminius konteinerius gyventojai bus informuojami per bendrojo naudojimo objektų valdytojus ir Klaipėdos savivaldybės administracijos svetainėje www.klaipeda.lt.  

1 Comment

  1. Baltijos pr.

    Kokios kompetencijos projektuotojai suprojektavo šituos konteinerius vos nevažiuojamoje kelio dalyje prie Baltijos pr.14 namo?Manau saugumas irgi turėtų atitikti logiką,o projektai ruošiami metais

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas

Šventiniu laikotarpiu - papildomi laikini konteineriai

Klaipėdos regiono atliekų tvarkymo centras prašo klaipėdiečių ir miesto svečių automobiliais neužstatyti atliekų konteinerių bei privažiavimo prie jų.  Tai ypač ...
2023-12-29
Skaityti daugiau

Miestas

Įrengs dar 40 naujų antžeminių šiukšlių konteinerių

Klaipėdiečiai, kartais besiskundžiantys, kad atliekų konteineriai pastatomi jiems nepriimtinose vietose, turėtų suklusti: rengiami dar 40 antžeminių aikštelių projektai. Keliolika jų pateikti ...
2023-05-27
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Taryba šiaip ne taip nusprendė, kas tvarkys šiukšles tarp konteinerių

„Šiukšlės priklauso savivaldybei jeigu šiukšlintojas nenustatytas, – taip į Klaipėdos miesto tarybą ketvirtadienį kreipėsi seniūnaitė Rūta Pocienė. – Tikiu, kad ...
2022-12-22
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This