KUL trūksta personalo COVID-19 ligoniams gydyti

Koronavirusas

Jau antrus metus sunkiausius Klaipėdos regione COVID-19 pacientus gydančios Klaipėdos universitetinės ligoninės (KUL) medikai sako, kad šio rudens koronaviruso banga ypatingai grėsminga, o situacija darosi vis įtemptesnė. Hospitalizuojamų pacientų skaičius auga, jų būklės sunkesnės nei anksčiau.

Klaipėdos universitetinė ligoninė. Martyno Vainoriaus nuotr.

Šiuo metu ligoninėje iš viso gydomas 131 Covid-19 pacientas. 22 pacientai gydomi reanimacijos skyriuje, visiems taikoma dirbtinė plaučių ventiliacija. Vienam pacientui taikoma hemodializė.

Ligoninės tinklapyje skelbiama, jog absoliuti dauguma ligoninėje gulinčių COVID-19 sergančių asmenų – nepasiskiepiję ir serga delta atmaina. Skiepyti pacientai sudaro mažiau nei 20 proc. ir dažniausiai turi gretutinių ligų arba buvo skiepyti viena doze, arba užsikrėtė labai greitai po antro skiepo, dar nespėjus susiformuoti imunitetui. Pasiskiepiję žmonės susiduria su labai lengvais koronaviruso simptomais.

Didžioji dalis į ligonines patenkančių pacientų, skirtingai nuo ankstesnių pandemijos pakilimo bangų, yra visų amžiaus grupių.

„Pacientų amžius jaunėja. Nors amžiaus vidurkis siekia ir 60-80 metų, vis daugiau asmenų iki 40 metų. Pastarąjį mėnesį pacientų skaičius išlieka nuo 100 iki 137. Nors didelį kiekį pacientų išrašome, tačiau akimirksniu skyriai ir vėl užsipildo. Pastebime, kad pacientų būklės ankstesnių vadinamųjų bangų metu buvo lengvesnės, jie trumpiau gydydavosi ligoninėje. Tuo tarpu šiuo metu gulintiems ligoninėje vis dažniau prireikia plaučių ventiliacijos, o pasveikus nuo COVID-19 –  ir tęstinio gydymo“, – situaciją ligoninėje apžvelgia Infekcinių ligų departamento vadovė Jolanta Česienė.

Pasak Klaipėdos universitetinės ligoninės vyriausiojo gydytojo prof. habil. dr. Vinso Janušonio, situacija išlieka labai įtempta.

„Sergamumas COVID-19 liga  kelia nerimą. Mėginius tirianti Klaipėdos universitetinė ligoninė nustato kaip niekada daug teigiamų atvejų: pastarosiomis dienomis jų skaičius siekia net 25-30 proc. visų tirtų ėminių, auga ir mirštamumas.  Iš viso ligoninėje yra 120 lovų, skirtų COVID-19 pacientams. Lovų skaičius nuolat didinamas. Nuo pat pandemijos pradžios dirbame sutelktai, komandiškai, budriai. Žinios ir sukaupta patirtis dabar yra pats galingiausias ginklas kovoje su besikeičiančiu virusu. Tačiau didžiausia problema šiuo metu – personalo trūkumas. Dėl vienokių ar kitokių priežasčių pastaruoju metu nedirba apie 200 medikų“, – sako ligoninės vadovas.

Per praeitą savaitę, pagerėjus sveikatos būklei arba pasveikus, ligoninę paliko 80 pacientų.

5 Comments

  1. Anonimas

    KUL šiuo metu dėl neaiškių priežasčių nedirba 200 gydytojų ??? . Tai gal vyr.gydytojas pasiaiškina kodėl kai būtina visiems susitelkti kovoje su covidu kai kurie gydytojai vaizdžiai sakant deda į krūmus.

    Reply
    • Jūratė

      Jūs gal įsiskaitykite į žodžius. O jei nežinote žodžio „medikas” reikšmės, neskalambykite, kad nedirba 200 gydytojų. Medikai nebūtinai yra gydytojai, jeigu ką. Tai personalas, turintis medicininį išsilavinimą- slaugytojos, kineziterapeutai, radiologai, masažistai ir t.t.

  2. Anonimas

    Jūra

    Reply
  3. Antanas

    Prie ligonių niekas po kelias dienas net neprieina.

    Reply
  4. Tikia lygoninė

    Negali pagydyti 131 pacienta. Tai jau nejokinga. Kiek tūkstančių gydytojų Klaipėdoje?

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Koronavirusas

Antradienį Klaipėdoje vėl fiksuotas tik vienas naujas COVID-19 atvejis

Paskutinę balandžio dieną šalyje patvirtinta 12 naujų COVID-19 atvejų (tarp jų – vienas antrinis ir tretinis užsikrėtimai), skelbia Valstybės duomenų ...
2024-05-01
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Nulinius COVID-19 rodiklius jau turi ir Klaipėdos bei Kretingos rajonai

Pirmadienį šalyje patvirtinti 33 nauji COVID-19 atvejai (šeši žmonės užsikrėtė antrą kartą, du – trečią), skelbia Valstybės duomenų agentūra. Klaipėdoje ...
2024-04-30
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Savaitgalis Klaipėdoje - be naujų COVID-19 atvejų

Sekmadienį Lietuvoje patvirtinti vos du nauji pirminiai COVID-19 atvejai. Klaipėdoje, kaip ir šeštadienį, naujų susirgimų nefiksuota. Savaitinis naujų susirgimų skaičius ...
2024-04-29
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This