VMG grupės plėtrai – 104 mln. eurų sindikuota paskola

Verslas

Tarptautinė investicinė VMG grupė su „Swedbank“, „Citadele“ ir SEB bankais pasirašė sutartį dėl kompanijos verslo plėtrai skirto 104 mln. eurų finansinio paketo. Anot pranešimo, paskola yra suteikiama VMG grupės investicinei programai, orientuotai į tvarius projektus ir žiedinės ekonomikos modelio diegimą pramonėje.

VMG grupė šiuo metu prie Klaipėdos, Dirvupiuose, stato inovacijų parką. Martyno Vainoriaus nuotr.

Pagrindinė paskolos sutartis dėl 86 mln. eurų buvo pasirašyta dar pernai metų liepą. Pagal ją „Swedbank“ VMG grupei skyrė 36 mln., „Citadele“ bankas – 30 mln., o Europos rekonstrukcijos ir plėtros bankas – 20 mln. eurų. Šiemet šalių sutarimu sutartis buvo pakeista: iki 104 mln. padidėjo paskolos suma, o Europos rekonstrukcijos ir plėtros banką pakeitė SEB bankas. Pagal atnaujintą sutartį „Swedbank“ VMG grupei skyrė 54 mln., „Citadele“ bankas – 30 mln., o SEB bankas – 20 mln. eurų.

Pasak VMG grupės generalinio direktoriaus Egidijaus Mockaus, kelis paskutinius dešimtmečius pasaulio ekonomika judėjo globalizacijos link, o dabartiniai pandemijos sukelti tiekimo grandinių sutrikimai staiga verslus privertė lokalizuotis.

„Mes matome, kad Lietuva gali tapti tvarios medienos pramonės lydere Europoje, todėl nuosekliai didiname ir tobuliname gamybos pajėgumus. Mums labai svarbu, kad didieji bankai Lietuvoje pasitiki ir remia mūsų planus. Manau, kad ilgalaikė partnerystė yra vienintelis kelias projektų sėkmei“, – pranešime cituojamas E. Mockus.

Jo teigimu, VMG grupė tęs jau pradėtų ir naujų projektų vystymą, juos orientuodama į aplinkai draugiškos ir naudą šalies konkurencingumui teikiančios pramonės ekosistemos sukūrimą.

„Ši paskola, skirta mūsų kliento, VMG grupės, investicinei programai parodo tvarumo kaip neatskiriamos įmonės strategijos dalies svarbą. Net neabejojame, kad orientacija į tvarią produkciją užtikrins dar didesnį kliento konkurencinį pranašumą. Džiaugiamės VMG grupės pasitikėjimu mumis kaip šios sindikuotos paskolos agentu bei galimybe prisidėti prie strategiškai svarbios investicijos“, – sako „Swedbank“ Verslo klientų tarnybos vadovas Antanas Sagatauskas.

„Citadele“ bankas pažymi, jog VMG grupės vykdomi strateginiai projektai yra labai svarbūs viso Baltijos šalių regiono ekonominei pažangai.

„Vienas iš mūsų strateginių siekių finansuojant verslo įmones yra skatinti investicijas į inovatyvią gamybą ir aplinką tausojančius, tvarius sprendimus. Be to, VMG vykdomos investicijos yra labai svarbios ir Baltijos šalių ekonomikos vystymuisi, todėl džiaugiamės būdami šio projekto finansiniai partneriai”, – sako „Citadele“ banko valdybos narys, Baltijos šalių verslo bankininkystės tarnybos vadovas Vaidas Žagūnis.

SEB banko teigimu, sektorius, kuriame veikia VMG grupė, išlaiko reikšmingą augimo potencialą, investicijos į tvarią plėtrą gali padėti jam dar labiau atsiskleisti.

„Ekonomikai ir gyventojų pajamoms pasaulyje toliau augant, didėja ir baldų paklausa. Prognozuojama, kad per šiuos metus, palyginti su 2020 metais, pasaulio baldų rinka pašoks beveik penktadaliu (19 proc.), o iki 2025 metų ji vidutiniškai augs po 5 proc. kasmet. Tad įkvepiančiu Lietuvos baldų pramonės pavyzdžiu galima laikyti VMG grupę, kuri skiria investicijas tvariai plėtrai, našumo didinimui ir inovacijoms. Žvelgiant į pasaulio rinkos augimo tendencijas, Lietuvos verslo padėtį ir investicijas, galima teigti, kad šalies baldininkų pozicijos ateityje tik stiprės“, – sako Vilius Juzikis, SEB banko valdybos narys ir Verslo bankininkystės tarnybos vadovas.

INFORMACIJA

Tarptautinė investicinė VMG grupė vienija 25 įmones, kuriose dirba daugiau nei 5 tūkst. darbuotojų. Jos produkcija eksportuojama į daugiau kaip 40 pasaulio šalių. Kompanija Baltijos šalyse, Baltarusijoje, Lenkijoje ir kitose Europos Sąjungos šalyse investuoja į medienos perdirbimą ir tvarių medienos gaminių gamybą, atsinaujinančią energetiką, ekologiškus pakavimo sprendimus, pramonės inovacijų ir technologijų vystymą, inžinerinių medienos konstrukcijų gamybą bei efektyvų infrastruktūros ir pramoninio nekilnojamojo turto valdymą.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Fotoreportažai, Verslas

Klaipėdos pramoninkams vadovaus Rimantas Juška 

Klaipėdos pramonininkų asociacija (KPA) ketvirtadienį vykusiame visuotiniame susirinkime išsirinko savo naują vadovybę. Martyno Vainoriaus nuotr. Dvi kadencijas – ketverius metus ...
2024-04-11
Skaityti daugiau

Regionas, Svarbu

Bankrutavo praeityje žinomas verslininkas

Klaipėdos apylinkės teismo Klaipėdos rajono rūmai leido bankrutuoti anksčiau mėsos perdirbimo srities verslininku buvusiam Augenijui Gudžiūnui, prieš keletą metų užsidirbusiam ...
2024-03-05
Skaityti daugiau

Verslas

„VMG Technics“ per metus sukūrė 140 inovacijų

Pramonės robotizacijos ir dirbtinio intelekto sprendimus kurianti tarptautinės investicinės VMG grupės bendrovė „VMG Technics“ 2023 metais praneša pasiekusi 33 mln. ...
2024-02-20
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This