Dalis Klaipėdos savivaldybės – į naujas patalpas

Miestas, Svarbu

Įvairią socialinę paramą gaunantys klaipėdiečiai jau kitais metais turės įprasti savo reikalus tvarkytis kitoje vietoje – Klaipėdos savivaldybės Socialinės paramos skyrių iš Vytauto gatvės numatoma iškraustyti į nuomojamas patalpas. Tiesa, jų dar tik ieškoma.

Socialinės paramos skyriaus jau kitais metais išsikraustys iš Vytauto g. 13 esančio pastato.

Klaipėdos savivaldybės Socialinės paramos skyriaus vedėja Audronė Liesytė Finansų ir ekonomikos komiteto nariams jau anksčiau skundėsi, kad skyriaus darbuotojams nebeįmanoma dirbti jiems skirtose patalpose, kurios yra Vytauto g. 13. Be to, šios patalpos nepritaikytos ir neįgaliesiems, sunkiau judantiems senyvo amžiaus žmonėms.

„Dabar šiame pastate dirba 39 darbuotojai. Patalpose per stogą buvo pradėjęs bėgti vanduo, yra įskilusios sienos ir kvapas ne visada malonus. Akivaizdu, kad tokios būklės patalpose skyrius dirbti nebegali“, – trečiadienį vykusiame Finansų ir ekonomikos komiteto posėdyje pakartojo Klaipėdos savivaldybės administracijos vyriausiasis patarėjas Deividas Petrolevičius.

Jis priminė, jog prieš kelerius metus buvo rengiamas šio pastato rekonstrukcijos projektas. Tačiau pastatas yra kultūros paveldo objektas, todėl jame negalima įrengti nei lifto, nei keltuvo ir jį pritaikyti neįgaliesiems.

„Todėl dabar svarstoma ir analizuojame nuomos galimybę. Planuojame, kad reikėtų 600-800 kv. m ploto dydžio patalpų, kuriose galėtų dirbti 42-43 žmonės. Svarbu, kad patalpos būtų pritaikytos neįgaliesiems, senyvo amžiaus žmonėms – jos turėtų būti pirmame aukšte arba veiktų liftas. Patalpos turėtų būti centrinėje miesto dalyje, kad jas būtų patogu pasiekti tiek iš šiaurinės, tiek iš pietinės miesto dalies. Žinoma, svarbu ir parkavimo vietos bei autobusų stotelė“, – reikalavimus vardijo D. Petrolevičius.

Jis tvirtino, kad jau anksčiau apklausė kelias nekilnojamojo turto agentūras ir išaiškino, kad tokių patalpų nuomos kaina gali svyruoti nuo 8 iki 13 eurų už kvadratinį metrą per mėnesį, tad norimų patalpų nuoma gali kainuoti nuo 4800 iki 10 040 eurų per mėnesį.

„Kiek kalbėjome su administracijos vadovais, manome, kad realiausias variantas yra išsinuomoti patalpas. Ir tai neapribotų mūsų galimybių ateityje spręsti visų Klaipėdos savivaldybės patalpų klausimą“, – teigė D. Petrolevičius.

Jis patikino, kad šiuo metu dėliojamos potencialių patalpų valdytojų apklausos sąlygos. Ilgalaikę nuomos sutartį planuojama pasirašyti kitų metų antrą ketvirtį, tada įvyktų ir Socialinės paramos skyriaus perkraustymas.  

„Galvoju, kad šis sprendimas yra labai teisingas. Ir reikia parinkti tokias patalpas, kad tikrai būtų ir vieta patogi, ir patekti būtų lengva, juk į šį skyrių daugiausia ateina mūsų senjorai“, – reziumavo Finansų ir ekonomikos komiteto pirmininkas Aidas Kaveckis.

1 Comment

  1. Klaipėdos senjore

    Manau kad būtų labai gerai turėti naujas patalpas. Nes čia labai sunku užeiti. Nėra lifto, o senjorai ne kiekvienas yra pajėgus savo kojom užlipti į antrą aukštą. Yra ir jaunų neįgalių žmonių, kurie turi sunkių traumų. Tai dažnai vengia vien dėl neįgalumo vykti į soc. skyrių. Nes sunku dasigauti iki kabinetų.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Verslas

Senąją pirtį valdys transportininkai

Klaipėdos miesto taryba ketvirtadienį pritarė mero siūlymui reorganizuoti  UAB „Vildmina“, valdančią pirtį Trilapiop gatvėje, prijungiant ją prie savivaldybės bendrovės „Klaipėdos ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Spyglys

Aido Kaveckio pelėkautai naiviems piliečiams*

Šiam politikui per Finansų ir ekonomikos komiteto posėdį pasiūlius Trilapio gatvės pirties paslaugas teikti nemokamai, jo kolegos suskubo priimti, kad ...
2024-04-04
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Dėl senosios Klaipėdos pirties likimo - idėjų lietus

„Tai reikia ją padaryti visiškai nemokama”, – trečiadienį Klaipėdos miesto tarybos Finansų ir ekonomikos komiteto posėdžio metu pasiūlė konservatorius Aidas ...
2024-04-03
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This