Galimybių pasas – ne priežastis atsisakyti siūlomo darbo (1)

Konsultacijos
Avatar photoAtvira Klaipėda
2021-10-13

Užimtumo tarnyba teigia, jog sulaukia nemažai paklausimų dėl reikalavimų, susijusių su galimybių pasu, o viešojoje erdvėje teigiama, kad galimybių pasas darbo ieškantiems klientams apriboja įsidarbinimo galimybes.

„Tinkamo darbo pasiūlyme nėra nurodytos aplinkybės, susijusios su galimybių paso turėjimu. Šis pasas nėra kvalifikacinis reikalavimas, kurį darbdavys galėtų nurodyti laisvos darbo vietos aprašyme, ir kuris galėtų įtakoti sprendimą vertinant, ar darbo pasiūlymas atitinka tinkamą darbą“, – pranešime cituojama Užimtumo tarnybos Priemonių ir paslaugų priežiūros skyriaus vedėja Lijana Vaitkuvienė.

Akcentuojama, kad galimybių paso neturėjimas Užimtumo įstatyme nėra paminėtas ir prie svarbių pateisinamų priežasčių darbo ieškantiems asmenims atsisakant Užimtumo tarnybos paslaugų ar motyvuojant neatvykimo priimti darbo pasiūlymo arba atsisakant priimti darbo pasiūlymą. Tokį atsakymą pateikiantiems darbo ieškantiems asmenims, bus taikoma sąlyga dėl bedarbio statuso netekimo (be teisės į bedarbio statusą 6 mėn.).

Rugsėjį šalies darbdaviai įregistravo 66,1 tūkst. darbo pasiūlymų. Tai – didžiausias darbo jėgos poreikis, fiksuotas Užimtumo tarnybos laisvų darbo vietų registre per trisdešimt metų.

Spalio 1 d. šalyje buvo registruota 195,2 tūkst. darbo neturinčių asmenų – 7,6 proc. (16 tūkst.) mažiau nei prieš mėnesį. Rugsėjį į Užimtumo tarnybos klientų aptarnavimo skyrius kreipėsi 25,2 tūkst. naujų klientų, tai yra 3,7 tūkst. (17,2 proc.) daugiau nei rugpjūtį. Palyginti su 2020 m. rugsėju, darbo neturinčių asmenų registravosi 31,6 proc. mažiau.

Net 40 proc. registruotų asmenų yra nekvalifikuoti. Nekvalifikuoto darbo ieško beveik trys penktadaliai (58,8 proc.) asmenų, kurių registruoto nedarbo trukmė – ilgesnė nei dveji metai.

Žymos: | |

Komentarai (1):

Įrašo “Galimybių pasas – ne priežastis atsisakyti siūlomo darbo” komentarų : 1

  1. Darbdaviai parašė:

    Tegul moka bent tinkamai. Nori už 430 kad dirbtu. Teisingai žmonės daro

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti apie klaidą

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Konsultacijos

Birželį prasidėjo mokytojų paieška

Birželį mažėjo ir darbuotojų paieškos, ir įdarbinimo aktyvumas. Šiltuoju sezonu veiklą intensyvinantys apgyvendinimo ir maitinimo paslaugų, statybos, prekybos sektoriai aktyviausiai ...
2024-07-08
Skaityti daugiau

Regionas

Sezoninių darbuotojų deficitas: neranda virėjų ir už 4000 eurų atlyginimą

Nors kalendorinė vasara netrukus įpusės, sezoninis komandų formavimas pajūrio įmonėse vis dar vyksta. Ne visi spėjo surinkti reikiamą personalą – ...
2024-07-02
Skaityti daugiau

Konsultacijos

Užimtumo tarnyba: palankus laikas ieškantiems darbo

Dirbančiųjų šalyje daugėjo, nedarbas traukėsi, darbuotojų paieška kai kuriuose sektoriuose buvo aktyviausia per pastaruosius 12 mėnesių. Tokias darbo rinkos tendencijas ...
2024-06-10
Skaityti daugiau



Pin It on Pinterest

Share This