Kretingos muziejus kviečia į menų festivalį

Regionas

Spalio 15-ąją, penktadienį, Kretingos muziejuje prasidės iki pat gruodžio truksiantis menų festivalis „Mėnuo su žvaigžde čia būti norėjo”. Jau septintasis festivalis muziejaus lankytojams padovanos ne vakarą su profesionaliais atlikėjais.

Spalio 15 dieną muziejaus svečiai 17 val. kviečiami į parodų sales – čia vyks Jono Daniliausko tapybos darbų parodos „Gimtinės šaknų beieškant” atidarymas. Festivalio atidarymą paskelbs akordeono muzika – menų šventę spalio 15 dieną 18 val. Žiemos sode atidarys kraštiečio, profesoriaus ir muzikos virtuozo Kazio Stonkaus koncertas kartu su VDU Muzikos akademijos akordeono skyriaus studentais.

„Gražia tradicija tapo šaltuoju metų laiku spalio-gruodžio mėnesiais organizuoti menų festivalį „Mėnuo su žvaigžde čia būti norėjo”. Tai septintoji meno kūrėjų šventė, skirta pagerbti aristokratiškąją Kretingos dvaro didikų kultūrą, jų indėlį globojant menus ir plėtojant mecenatystę. Tradiciškai festivalį rengia Kretingos muziejus ir klubas „Kretingos krašto ainiai”, – pranešime cituojama Kretingos muziejaus direktorė Vida Kanapkienė.

Pasak jos, į menų festivalį yra pakviesti kraštietis akordeono muzikos virtuozas profesorius Kazys Stonkus, operos solistas Rafailas Karpis,
pianistas Darius Mažintas, dainuojamosios poezijos kūrėja Ieva Narkutė, violančelių kvintetas „QuinCelli iš Vilniaus. Paskaitą „Kalėdos dvare” skaitys dvarų kultūros tyrinėtojas Marius Daraškevičius.

Koncertu „Tavo šis darbas neliks be šlovės ir giesmės” bus pašlovintas didysis karvedys, Kretingos miesto įkūrėjas Jonas Karolis Chodkevičius. Šią karvedžiui skirtą programą atliks Kretingos kamerinis choras „Kristale”.

Festivalio koncertų lankytojai ir muziejaus svečiai galės susipažinti su dviem naujomis parodomis, kurių viena bus skirta Kretingos rajono Garbės pileičių, medžio drožėjų Aniceto Puškoriaus ir Juozo Lukausko garbei.

„Galime tik pasidžiaugti, kad Kretingoje yra puoselėjamos labdaros, mecenatystės tradicijos, skatinant menininkus išreikšti savo kūrybą per dainą, muziką, poeziją, žodį. Pakviesti geriausi atlikėjai – rudens ir žiemos penktadieniai bei šeštadieniai Kretingos muziejuje bus tikrai šviesūs”, – teigė V. Kanapkienė.

Koncertuose ir renginiuose pagal dabar galiojančias taisykles bus prašoma galimybių pasų, veido kaukių. Dalyvių registracija bus vykdoma tik prieš rengin. Beveik visi festivalio renginiai bus nemokami.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kultūra

Trims pajūrio kultūriniams objektams - ES parama

Kultūros ministerija praneša, kad vienuolikai šalies kultūros objektų aktualizuoti ir įveiklinti bus skirta beveik 4,5 mln. eurų Europos Sąjungos (ES) ...
2023-12-31
Skaityti daugiau

Regionas

Kada bus įvykdyta grafienės Antaninos Tiškevičienės valia?

Grafo Juozapo Tiškevičiaus (1835–1891) šeimos rezidencijos įkūrimas Kretingos dvare 1875 metais turėjo didelę reikšmę ne tik Lietuvos pajūrio, bet ir ...
2023-09-03
Skaityti daugiau

Regionas

Į Kretingą sugrįžo unikali gintaro dirbinių kolekcija

Po 86 metų pertraukos į Kretingą sugrįžo išskirtinė, grafienės Antaninos Sofijos Tiškevičienės Kretingos muziejui dovanota gintaro dirbinių kolekcija. Šie gintaro ...
2023-07-19
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This