Vyras tapo brolio žūties liudininku

Regionas

Savaitgalį Palangoje karkasinius namelius statančioje įmonėje įvyko nelaimė – darbo vietoje žuvo 62 metų vyras. Su šiuo įvykiu susijusias aplinkybes šiuo metu metu intensyviai aiškinasi Valstybinės darbo inspekcijos (VDI) specialistai.

Asociatyvi Jono Žukausko nuotr.

Pasak VDI Klaipėdos teritorinio skyriaus vedėjo Vytauto Ročio, inspektoriai nelaimės vietoje Palangoje, Bendrovių g., lankėsi šeštadienį, apklausė liudininkus, apžiūrėjo vietą, kurioje žuvo vyras. Šiuo metu darbo saugos specialistai yra iš įmonės užsiprašę visus reikiamus dokumentus ir aiškinasi, kaip, jo teigimu, ant žuvusiojo žmogaus galėjo užvirsti sukrautos lentos.

„Ten dirbo du broliai, vienas brolis su elektrokaru vežiojo lentas, o kitas, pagal to brolio paaiškinimą, stovėjo prie sukrautų, suštabeliuotų tokių storų lentų ir jos užvirto ant jo. Aiškinamės, kodėl jos užvirto ant jo, ar jis atsirėmė, ką jis ten veikė, ar lentos blogai buvo sukrautos”, – nelaimės aplinkybes atskleidė V. Ročys.

Jo teigimu, įvykio liudininkų, be žuvusiojo brolio, daugiau nenustatyta, nes kiti darbuotojai dirbo toliau esančioje bendrovės teritorijoje.

Paklaustas, jog galbūt tai yra tik nelaimingas atsitikimas, dėl kurio niekas nekaltas, darbų saugos specialistas teigė, jog tokios išvados kol kas daryti negalima.

„Kaip nekaltas? Mes bandysim aiškintis, kaip ten buvo sukrautos tos lentos, yra atitinkami reikalavimai, kaip turi būti sukrauta, kokio aukščio galima krauti, yra reglamentavimas, yra eilė kitų klausimą ir dabar tuo inspektoriai užsiima”, – komentavo V. Ročys, pridūręs, jog žmogaus mirtimi pasibaigusias aplinkybes savo ruožtu aiškinasi ir policija.

Jo teigimu, jei policija nutrauktų ikiteisminį tyrimą, visa medžiaga būtų perduota inspekcijai. Nustačius pažeidimų darbų saugos srityje, VDI darbdaviui taikytų atitinkamas poveikio priemones.

V. Ročio duomenimis, šiemet Klaipėdos apskrityje darbo vietoje jau žuvo 8 žmonės. Trys žmogaus mirtimi pasibaigusios nelaimės įvyko Klaipėdos uosto teritorijoje esančiose įmonėse.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Regionas

Palangoje – lauko paroda apie Joną Šliūpą

Palangoje atidaryta Lietuvos nacionalinio muziejaus paroda „Kas išsigando Šliūpo?“, parengta pagal Miglės Anušauskaitės komiksų knygą. Apie spalvingą pirmojo Palangos burmistro ...
2024-04-17
Skaityti daugiau

Svarbu, Temos

Déjà vu: vėl kalbama apie mobingą ligoninėje (dar atnaujinta)

Valstybinė darbo inspekcija (VDI) pradėjo tyrimą dėl skundo, kad Klaipėdos universiteto ligoninėje (KUL) galimai vykdomas mobingas.  Šios įstaigos vadovas dr. ...
2024-04-11
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės

Ugniagesiai išgelbėjo ir užstrigusį katiną, ir lifte įkalintą žmogų

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas pranešė, kad antradienio rytą jo pareigūnams teko gelbėti Klaipėdoje, viename Šilutės plento daugiabutyje, prie įėjimo ...
2024-04-10
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This