Apie Mėmelio komtūro kalaviją

Kultūra

Leidykla „Briedis“ pristato Dariaus Musteikio istorinio romano „Čia bus Mėmelio pilis“ antrąją dalį – „Mėmelio komtūro kalavijas“.

Pasak leidyklos pranešimo, pirmąjį autoriaus romaną „Čia bus Mėmelio pilis“ itin palankiai sutiko skaitytojai, ypač klaipėdiečiai, tad šįkart siūloma, pasitelkus vaizduotę, persikelti į daugiau nei prieš 760 metų vykusius nepakartojamus ir įtraukiančius įvykius Dangės žiotyse ir rytinėje Baltijos pakrantėje.

Mėmelio gyventojai neužsisėdi tik savo mieste. Jie dalyvauja galutiniame sembų nukariavime, kituose ordino mūšiuose ir net Kionigsbergo įkūrime. Gal kas iš Mėmelio gyventojų galėjo lankytis pagonių Romovėje, pas Krivį Krivaitį ir suprasti šventojo ąžuolo pasakojimą?

Skaitytojas išklausys naujas Juodojo vaiduoklio pranašystes, kartu su knygos personažais atkakliai gins Mėmelį nuo jį puolančių Algmino žemaičių, spręs miesto vystymo ir apsaugos klausimus, džiaugsis naujų miesto gyventojų gimimu, susimąstys apie bendražmogiškąsias vertybes ir pasveikins Mėmelį, įstojus į Hanzos sąjungą.

„Nesu prisiekusi istorinių veikalų ar romanų gerbėja, tačiau stengiuosi nepraleisti rašytinių šaltinių apie Klaipėdos kraštą. Dariaus Musteikio romano pavadinimas „Čia bus Mėmelio pilis“ iš karto suintrigavo. Parsinešiau knygą iš bibliotekos, maniau, pavartysiu, paskaitinėsiu vieną kitą ištrauką, bet romanas taip lengvai nepaleido – vienu įkvėpimu perskaičiau jį nuo pradžios iki paskutinio skyriaus, nesukdama sau galvos dėl to, kas jame tikra, o kas – pramanyta. Realios istorijos ir autoriaus fantazijos romane susipina į vieną intriguojantį pasakojimą – Mėmelio miesto įkūrimą 1252 metais. Dariaus Musteikio romanas atskleidžia pilėnų buitį, atkuria žmonių socialinius santykius, papročius, tradicijas. Nereikia prarasti distancijos, ne viskas romane turi būti istoriškai teisingai, tačiau intriguojantis pasakojimas padeda skaitytojui viską susikurti savo vaizduotėje“, – pranešime pažymi Klaipėdos miesto Imanuelio Kanto viešosios bibliotekos meno skyriaus vedėja Birutė Skaisgirienė.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kultūra

Jau kitą savaitę - Klaipėdos knygos nugalėtojų apdovanojimai

Balandžio 30 d., antradienį, 17.30 val., Klaipėdos miesto savivaldybės Imanuelio Kanto viešosios bibliotekos „Kauno atžalyno“ padalinyje (Kauno g. 49) vyks ...
2024-04-24
Skaityti daugiau

Mums rašo

Šarūnas Šarkauskas: kelyje ir judėjime 

Noriu pakviesti jus į Klaipėdos miesto savivaldybės Imanuelio Kanto viešosios bibliotekos Meno skyriaus galeriją, kur tapytojas Šarūnas Šarkauskas eksponuoja paveikslų ...
2024-04-15
Skaityti daugiau

Kultūra

Konkurse „Klaipėdos knyga 2023“ - rekordinis dalyvių skaičius

Klaipėdos miesto savivaldybės Imanuelio Kanto viešoji biblioteka trečiadienį paskelbė 18-ojo konkurso „Klaipėdos knyga“ pradžią. „Aštuoniolikti metai žmogui yra brandos metai, ...
2024-02-21
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This