Klaipėdos apskrities pareigūnai Liepojoje dalijosi gerąja patirtimi

Regionas

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai ir darbuotojai dalyvavo projekto „Saugos paslaugų plėtra stiprinant komunikacijos ir bendradarbiavimo gebėjimus tarp vietos savivaldos ir policijos institucijų“ SCAPE II (Nr. LLI-451) partnerių Latvijos valstybinės policijos Kuržemės regiono skyriaus organizuotame praktiniame seminare Liepojos mieste.

Pirmąją seminaro dieną visos keturios projekto partnerių institucijos (Klaipėdos apskrities vyriausiasis policijos komisariatas, Palangos miesto savivaldybės administracija, Latvijos valstybinės policijos Kuržemės regiono skyrius ir Liepojos municipalinė policija) pristatė savo patirtį projektuose SCAPE ir SCAPE II – įgyvendintas bendras veiklas, įsigytą įrangą ir kur šiuo metu ji yra naudojama, apžvelgė COVID-19 pandemijos sukeltas problemas ir iššūkius tiek projekto, tiek kasdienio darbo kontekste.

Renginio kviestiniai svečiai iš potencialių partnerių institucijų projektams ateityje, Latvijos valstybinės aplinkos apsaugos tarnybos Žvejybos kontrolės skyriaus vadovas Ruslans Pečiulis bei Latvijos valstybės sienos apsaugos tarnybos Ventspilio valdybos Pasienio ir imigracijos kontrolės tarnybos vadovė majorė Inga Mežale skaitė pranešimus apie šių institucijų teigiamus ir neigiamus darbo aspektus, turimų išteklių panaudojimo sprendimus, esamus ryšius ir bendradarbiavimo perspektyvas.

Latvijos valstybinio policijos koledžo docentas, „G4S Latvia“ vidaus saugumo tarnybos vadovas, buvęs Latvijos valstybinės policijos vadovas Artis Velšs pristatė augančias tendencijas saugumo sektoriuje, naujausias inovacijas ir technologinius sprendimus, kurie galėtų būti pritaikomi ir naudojami policijos veikloje.

Antrąją seminaro dieną dalyviai susipažino su Latvijos policijos pareigūnų naudojama projektuose įsigyta įranga (automobiliais, dronais, naktinio matymo ir termo kameromis, ekipuote ir kt.) bei vykdė praktinę užduotį – suskirstyti į komandas pagal pateiktą maršrutą Liepojos mieste vertino viešųjų erdvių saugumo aspektus. Liepojos municipalinės policijos pareigūnai maršruto stotelėse apibūdino problemas, su kuriomis dažniausiai susiduriama (įvairūs viešosios tvarkos pažeidimai, turto niokojimas, narkotikų platinimas, nepaisomos kelių eismo taisyklės ir pan.), o Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai ir kiti dalyviai siūlė problemų sprendimo būdus, įvardijo matomas spragas, vertino esamą ir trūkstamą infrastruktūrą viešajam saugumui užtikrinti (vaizdo stebėjimo sistemos, apšvietimas ir pan.). Tokiu būdu projekto partneriai keitėsi gerąja patirtimi, pasiteisinusiais sprendimais ir teigiama darbo praktika.

Projekto, kuris įgyvendinamas nuo 2020 m. birželio 1 d. iki 2022 m. gegužės 31 d., bendra vertė yra 473 268,20 eurų. Projektas finansuojamas Europos regioninės plėtros fondo lėšomis.

Šis straipsnis parengtas naudojant Europos Sąjungos finansinę paramą. Už šio straipsnio turinį atsako Klaipėdos apskrities vyriausiasis policijos komisariatas. Jokiomis aplinkybėmis negali būti laikoma, kad jis atspindi Europos Sąjungos nuomonę.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Mums rašo

„Mėlynosios bibliotekos" projektas bus tęsiamas kitomis veiklomis

2022 metais Klaipėdos miesto savivaldybės Imanuelio Kanto viešoji biblioteka inicijavo projektą „Mėlynosios bibliotekos: organizacijos ir inovacijos mėlynajai ekonomikai ir vandens ...
2024-04-04
Skaityti daugiau

Regionas

Kretingos rajone dingo 26 kelio ženklai

Kretingos rajono policijos pareigūnai narplioja neįprastos vagystės aplinkybes. Pirmadienį policija sulaukė vienos uždarosios akcinės bendrovės pareiškimo, kuriame nurodoma, kad nuo ...
2024-03-19
Skaityti daugiau

Verslas

Už nelegalią prekybą tabako gaminiais turės sumokėti baudą

Klaipėdos pareigūnams tikrinant, ar uostamiestyje tabako gaminiais prekiaujama legaliai, nustatyti du tokios prekybos pažeidimai. Tikrinant elektroninėje erdvėje pastebėtą informaciją, antradienį ...
2024-03-08
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This