Pradedami rengti dviračių tako Kuršių nerijoje techniniai projektai

Regionas

Lietuvos automobilių kelių direkcija (LAKD) praneša, jog įsigaliojus sutartims dėl pėsčiųjų ir dviračių tako Smiltynė-Nida rekonstravimo techninių darbo projektų parengimo, pradedamas projektuoti daugiau kaip 35 km takas, einantis nuo Smiltynės iki Preilos.

Viešųjų pirkimų konkursas buvo paskelbtas keturiems tako ruožams ir atitinkamai yra sudarytos 4 sutartys. Bendra sudarytų sutarčių vertė – daugiau kaip 110 tūkst. eurų. 

Po pėsčiųjų ir dviračių tako sutvarkymo ir perdavimo Klaipėdos miesto savivaldybei priklausys 850 metrų, o Neringos savivaldybei apie 34 kilometrai tako. Palmiros Mart nuotr.

Pagal konkurso reikalavimus tiekėjai turi atlikti statybinius, inžinerinius ir kitus tyrinėjimus, parengti rekonstravimo techninį darbo projektą ir kitą dokumentaciją, vykdyti statinio projekto vykdymo priežiūrą.  

Planuojama, kad 2022 metais, parengus projektus, bus skelbiami viešieji pirkimai statybos darbams atlikti. Kol takas bus sutvarkytas, jį prižiūri AB „Kelių priežiūra“.

„Dviračių takas Smiltynė-Nida yra EuroVelo trasos dalis, todėl naudojamas ne tik vietinių gyventojų, bet ir dviratininkų, atvykstančių iš užsienio. Pažymėtina, kad šio tako įrengimas leis prisidėti prie ekologijos ir šiltnamio efektą sukeliančių dujų (ŠESD) mažinimo, nes po rekonstrukcijos bus užtikrinta, kad nuo Smiltynės perkėlos Nidą bus galima patogiai pasiekti atsisakant kelionės automobiliu. Be to, takas turi būti pritaikytas ir specialiajam transportui, kad prireikus būtų galima jį panaudoti apsaugant šį unikalų gamtos kampelį nuo stichinių nelaimių, pvz., gaisro”, – teigiama LAKD pranešime spaudai.

Jame primenama, jog LAKD galėjo pradėti šio tako projektavimo darbus tik po to, kai Neringos ir Klaipėdos miesto savivaldybės sutiko pasirašyti bendradarbiavimo sutartis ir gavo savivaldybių tarybų sprendimus, kad po to, kai takas bus sutvarkytas, jį minėtos savivaldybės perims valdyti nuosavybės teise. 

Po pėsčiųjų ir dviračių tako sutvarkymo ir perdavimo Klaipėdos miesto savivaldybei priklausys 850 metrų, o Neringos savivaldybei apie 34 kilometrai tako.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

ELTA

Nidoje žada statyti uždarus teniso kortus

Nidoje planuojama statyti uždarą sporto centrą, pirmadienį pranešė Neringos savivaldybė. „Matome didžiulį poreikį patalpų, kuriose būtų galima aktyviai sportuoti šaltuoju ...
2024-04-15
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Per parą - vos 15 susirgusiųjų COVID-19

Trečiadienį Lietuvoje buvo patvirtinta 15 naujų susirgimų COVID-19, iš kurių du žmonės užsikrėtė antrą kartą, skelbia Valstybės duomenų agentūra. Klaipėdoje, ...
2024-04-11
Skaityti daugiau

Regionas, Svarbu

Verslininkai vėl įrodė Neringos valdžios savivaliavimą  

Juodkrantėje įsikūrusi UAB poilsio namai „Ąžuolynas“ dar kartą teisme įrodė, kad Neringos valdžia nepagrįstai jai nesuteikia mokesčių lengvatų. „Atvira Klaipėda“ ...
2024-04-11
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This