Pareigūnai išdalijo apie 200 atšvaitų

Transportas

Trečiąjį spalio ketvirtadienį minima Atšvaitų diena. Šią dieną visuomenė raginama atkreipti dėmesį, kad tamsiuoju paros metu tikimybė eismo įvykiams įvykti yra daug didesnė, todėl būtina dėvėti atšvaitus.

Klaipėdos apskrities VPK Prevencijos skyriaus pareigūnai ankstų trečiadienio rytą uostamiestyje, Kretingos g. ir Šiaurės pr. sankryžoje, praeiviams išdalijo apie 200 atšvaitų.

Pareigūnai priminė, kad šaltuoju metų laiku, kai temsta anksčiau, o švinta vėliau, matomumą dažnai blogina ir krituliai bei rūkas, pėstieji eismo dalyviai privalo segėti atšvaitus. Jo nesegintis žmogus vairuotojui matomas tik 30-50 m. atstumu, tuo metu jį segintis pastebimas jau už 150 metrų. Teigiama, kad neapšviestu keliu einančiajam be atšvaito rizika pakliūti į eismo įvykį padidėja net aštuonis kartus.

Pareigūnai akcentuoja, kad aplink rankinės ar kuprinės rankeną apsuktas atšvaitas nieko negelbsti, nes vairuotojams jis yra nematomas. Atšvaitai visuomet turi būti kabinami dešinėje pusėje, geriausia kad jie švytuotų ar tabaluotų ties pėsčiojo keliais, atšvaitų juosteles reikėtų dėti ties riešais ir ant blauzdų. Patikima priemonė yra ir liemenė su šviesą atspindinčiais elementais – ji ypač padeda vairuotojams pastebėti vaikus.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Švietimas

Skautams pristatė pareigūnų veiklą ir ginkluotę

Klaipėdos apskrities Prevencijos ir Licencijavimo skyriaus pareigūnai, Kriminalistinių tyrimų tarnybos ekspertai bei bendruomenės pareigūnai trečiadienį susitiko su į didžiausią Lietuvoje ...
2023-07-13
Skaityti daugiau

Regionas

Nepilnamečius stebi dronais

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai praneša, jog siekdami skatinti jaunimą elgtis saugiai ir atsakingai bei užkardyti nepilnamečių daromus teisės ...
2023-06-29
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės

Su narkotikais sulaikyti du vaikinai

Spalio 18 d. vakare Klaipėdos miesto policijos komisariato 2-ojo veiklos skyriaus pareigūnai, atlikę daug neviešo pobūdžio veiksmų, sulaikė du 22 ...
2022-10-26
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This